Jakby ktoś miał nieodpartą potrzebę wydania pieniędzy to w biedrze rzuculi sansewiery po 19.99 Naprawdę duże - za dwa razy mniejsze na giełdzie płaciłem 35 zł - szkoda, że nie mieli trzeciej... Akurat tyle mi potrzeba
Darcey Bussell wygląda zjawiskowo. Obawiałam się czy nie będzie za czerwona ale nie, ni to buraczek, ni to lekkie czerwone wino, piękny zapach. Mimo, że ma dopiero rok, zawiązała sporo kwiatów. Pąków też jest sporo. Na rabacie razem z Louis odier.
Pierwszy pąk nowej róży w moim ogrodzie: Chartreuse de Parme
Na rabatach bylinowych pojawiają się kolejne kwiaty i trawy.
Prawy i lewy skrawek rabaty zachodniej. To jedyne miejsce, gdzie brakuje tław postaci żywopłotu (jeszcze za niski) lub krzewów. Wciąż czekam na przesłonę.
Zakwitła tawuła brzozolistna. W tym zakątku dobrze się uzupełnia z innymi roślinami. W pobliżu rosną róże. Muszę pomyśleć o solidniejszej podporze dla róż. Te, które tu są pochyliły się pod wpływem silnych podmuchów przedburzowych wiatrów.
Nowe pędy wypuszcza hortensja dębolistna. Wciąż nie mam do niej przekonania.Lada moment zakwitną anabelki. To najdłużej u mnie kwitnące hortensje.