To mamy podobne wakacyjne lektury. Przez czerwiec i lipiec zgłębiałam trzy żywioły Saszy Załuskiej.
Polecam książki tegorocznej noblistki Swietłany Aleksijewicz. Zwłaszcza czasy secondhendu, Wojna nie ma w sobie nic z kobiety i Cynkowych chłopców. Dają po sercu i po głowie.
Lucy, o wpływie brunetów na dereniowe wybory nie słyszałam. Ale świat jest pełen niespodzianek.
Wczorajsza wyprawa do lasu zaowocowała smażonymi w bułeczce tartej kaniami. Innych grzybów było niewiele. Dzisiaj znacznie się ochłodziło. Wreszcie da się normalnie funkcjonować.
Rzut oka na fragment długiej prostej ze śmiałkiem darniowym i bzem Black Lace.
Witam. Dziś zauważyłam, że " pada" mi świerk. Igły zbrązowiały i lecą na potęge, ma jakiś zielony nalot na pniu i gałeziach i jakieś czarne coś Błagam o pomoc. Co z tym robić. W apteczce na dzień dzisiejszy mam Bravo, Topsin, Karate.
Może bedzie lepsze Haniu, ale dzisiaj znowu niebo się zachmurza oby nie padało, a Westerland mi w tym roku mocno przymarzła a potem chyba wiatr połamał piękną łodygę ale na szczęście kwitnie Haniu to kup jak masz miejsce, warto
Tak Anuś! Mile wspominam te kilka chwil w towarzystwie Bożenki i jej męża. Żałuję, że nie miałam więcej czasu na to, ale i tak był czas na spacer po ogrodzie.
W taki upał najchętniej człowiek ciągnie nad wodę. ale i inne cudeńka przyciągają!
Borówki i poziomki podjadam
a pomidorki, ogórki, cukinie, fasolkę i chyba dynię jak zdąży urosnąć niedługo mam je w donicach
a tu białe floksy na tle hortek
rutewka i kielichowiec jak one mnie cieszą
powojnik Cassandra
Ville de Lyon z Błękitnym Aniolem
Niobe
Nelly Mosser plącze się po hortensjach
Summer Snow
jeszcze kwitnie Alionuszka i Arabella, a tu różowy rozwar i bialy niebieski przekwitl to przycięłam zakwitnie ponownie
Nie wiem czy dobrze zrobilam ale posadzilam go kilka cm nizej - licze ze wiosna beda kepki rozyczek wokol kazdej lodygi bo ukorzenianie patyczkow czekoladowego jest dla mnie trudne - tylko nieliczne sie przyjely.