Waldku serdecznie dziękuję Ci za odwiedziny i zapraszam, choć u mnie cieniutko i początki początków. Ogrod z wrzosowiskiem jest jedną z moich pierwszych inspiracji i mam wrzosowisko, tyle że ciut niedopracowane. Prawdopodobnie będę to przenosić w bardziej sloneczne miejsce albo dopracowywac. Aktualnie jest od zachodniej strony. Mam tam wg projektu Danusi maleńkie jeszcze berberysy, jednego miskanta variegatus, który będzie tam powielony i w planach marikena. Najbardziej inspirują mnie w tym ogrodzie trawy. Uwielbiam je, będę również miała begonie tyle że w różowej kolorystyce. Zgodnie z zasadami Danusi wypisze założenia chętnie usłyszę co o tym myślisz:
Mam dużo różnych odmian zurawek bardzo je lubię, szukam z pośród nich tych które będą w danym miejscu dobrze się sprawować i będę rozmnazac i ewentualnie dokupywac te które mi podpasuja. Z traw miskanty, stipy, mam rozplenice nie znam ich odmiany, rozmnazalam je, mam też litle bunny, z turzyc carex the Beatles, Ice dance będę miała też któreś z brązowych. Myślę o rozach, mam hortensje na pniu i zwyczajnie prowadzone, dużo bukszpanowych kulek, uwielbiam kwiaty jestem chyba typowa kobieta

mam zaplanowaną rabate w przypudrowanym różu Danusi, rozchodniki, jezowki, werbena z różami. Teraz będę próbowała coś z tego ulepić. Ogrod z wrzosowiskiem był moja pierwsza inspiracja. Jednak bardzo lubię strzyzone formy bukszpany. Mam z przodu domu graby ktore będą od dołu podkrzesywane więc idę raczej w styl Madzenki pod względem połączeń roślin. Pisze z komórki dlatego przepraszam za interpunkcje.