Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:34, 17 maj 2013

Do góry
Nati napisał(a)

ale masz piękne zdjęcia pewnie dobrym sprzętem robione chyba że tak je upiększasz ale podziwiam i podziwiam..... mam pytanko przy okazji carex evergold mogą byc w słońcu bo dojrzałam dziś brązowe plamki od środka myslę że jak podlałam ostatnio w dzień to może przypaliło słońce, ale czy wogóle lepiej do cienia?

One dobrze rosną na stanowiskach półcienistych i słonecznych, chyba po prostu je przypaliło....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:26, 17 maj 2013

Do góry
Andzia napisał(a)
Witam
Czytuję forum od początku wiosny i nie mogę sie napatrzyc jakie macie super pomysły i piękne ogrody.
Ja mam swój ogród od 8 lat i też próbuje w nim coś robić, tylko czasu ciągle brakuje bo dzieciaczki małe
Mam nadzieje, że znajdę czas i też pokaże swoje roślinki i skalniaczek.
Na razie chciałm tylko dodać, że ma takie same tulipany fioletowe jak Sebek i rzeczywiście kwitną ponad 3 tygodnie. Nazwy nie pamiętam ale zakupiłam je w OBI, więc warto pod koniec sierpnia zajrzeć do sklepu może będą
Ja napewno będę chciała dokupić Jak będą to dam cynk.
Hosty rzeczywiście urokliwe, ja też w tej wiosny kupiłam 4 rodzaje

Cebule w tym roku będę kupować przez internet - w hurtowej ilości, bo tylko wtedy jest efekt
Posłucham się Holendrów i będę je sadzić późno - może akurat zaczną wyprzedaże to wtedy kupię taniej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:24, 17 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebek daj się przejechać bumkiem!!

Piekne kompozycje kwiatowe. Ja jednak nie kupuję petuni, tylko surfinie

Ja zbytnio nie odróżniam petunii od surfinii.....Mam nadzieję, że te co kupiłem to jednak wiszące są.....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:23, 17 maj 2013

Do góry
Moniika napisał(a)
Hej ! Piękne już masz kompozycje z donicach ! Ja chyba w tym roku tez nastawie sie na biel z zielonym i fiolet białe Petunie śliczne i z Frostem tez mogłyby wyglądać fajnie chyba spróbuje ! Pozdr M

Białe petunie będą świetnie wyglądać również z zielonym wilcem ziemniaczanym i żółtą kocanką
Dzisiaj zestawiłem białe begonie z zielistkami - i to połączenie bardzo mi konweniuje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:19, 17 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Sebek, bumek jak bumek.. ma jeżdzić... i tyle.... bumek potrzebny w dzisiejszych czasach..

Ale ja w innej sprawie.. patrzę na te Twoje hostowisko i nie wiem czy wiesz, ale jedna hoste masz u mnie.. zaklepaną... poczekamy aż się troszkę rozrosną i dostajesz... chyba że ci kolor nie pasi Tam Ci wtedy inną
Kiedyś kazałeś mi wydrzeć moje hosty spod jałowca na światło dzienne.. bo jak nie to przyjedziesz i sam to zrobisz.. przesadziłam, podzieliłam na dwie kępy ... jakie one ładne......na foto tego nie widać.. Dzięki wielkie

Każda hosta jest śliczna - i żadną nie pogardzę - a zwłaszcza taką ślicznotką Dzisiaj jedną przesadziłem do większej donicy, bo się nie mieściła i stanęła w miejscu ze wzrostem....Jedne już całkiem rozwinięte, a ta dopiero kły.....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:16, 17 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
szalejesz! mój wielki szacun, tyle roślin wysadzić!
oj taki pomocnik to by mi się przydał

Właśnie wróciłem z ogrodu.....a raczej spod altanki.....
Posprzątałem cały syf, który nazbierałem od wiosny - doniczki, włókniny, worki po ziemi, nawet chwasty - i też by mi się przydał do tego pomocnik
Ale jutro dokończę robotę i będzie flicznie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:49, 17 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Czosnki coraz większe

ale masz piękne zdjęcia pewnie dobrym sprzętem robione chyba że tak je upiększasz ale podziwiam i podziwiam..... mam pytanko przy okazji carex evergold mogą byc w słońcu bo dojrzałam dziś brązowe plamki od środka myslę że jak podlałam ostatnio w dzień to może przypaliło słońce, ale czy wogóle lepiej do cienia?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:16, 17 maj 2013

Do góry
Witam
Czytuję forum od początku wiosny i nie mogę sie napatrzyc jakie macie super pomysły i piękne ogrody.
Ja mam swój ogród od 8 lat i też próbuje w nim coś robić, tylko czasu ciągle brakuje bo dzieciaczki małe
Mam nadzieje, że znajdę czas i też pokaże swoje roślinki i skalniaczek.
Na razie chciałm tylko dodać, że ma takie same tulipany fioletowe jak Sebek i rzeczywiście kwitną ponad 3 tygodnie. Nazwy nie pamiętam ale zakupiłam je w OBI, więc warto pod koniec sierpnia zajrzeć do sklepu może będą
Ja napewno będę chciała dokupić Jak będą to dam cynk.
Hosty rzeczywiście urokliwe, ja też w tej wiosny kupiłam 4 rodzaje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:43, 17 maj 2013

Do góry
Sebek daj się przejechać bumkiem!!

Piekne kompozycje kwiatowe. Ja jednak nie kupuję petuni, tylko surfinie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:38, 17 maj 2013

Do góry
Sebek, bumek jak bumek.. ma jeżdzić... i tyle.... bumek potrzebny w dzisiejszych czasach..

Ale ja w innej sprawie.. patrzę na te Twoje hostowisko i nie wiem czy wiesz, ale jedna hoste masz u mnie.. zaklepaną... poczekamy aż się troszkę rozrosną i dostajesz... chyba że ci kolor nie pasi Tam Ci wtedy inną
Kiedyś kazałeś mi wydrzeć moje hosty spod jałowca na światło dzienne.. bo jak nie to przyjedziesz i sam to zrobisz.. przesadziłam, podzieliłam na dwie kępy ... jakie one ładne......na foto tego nie widać.. Dzięki wielkie

Ogród ogrodniczki 15:37, 17 maj 2013

Do góry
Połączenie helitropów z wilczomleczem uwielbiam To i to kwitnie całe lato

Świetne te kompozycje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:35, 17 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Sebuś, gratuluję bumka, świetny
a teraz co do ogrodowych spraw, muszę stwierdzić, że za rok zmieniło się niesamowicie, wszystko komponuje ze sobą, przemyślane, piękne dekoracje, bo świetnie dobrane rośliny, bardzo przyjemnie się ogląda i oczywiście sporo perełek wśród zdjęć

Rzeczywiście zmienia się Z dnia na dzień
Dzisiaj znów będzie inaczej, bo nawiozłem kilkadziesiąt begonii
I dwie pelargonie z kocanką
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:31, 17 maj 2013

Do góry
Margarete napisał(a)

A tulipany te ciemno fioletowe sa sliczne... a skoro jeszcze długo kwitna to tym bardziej warto je miec. Jaka to odmiana ?

Nie znam odmiany Kupiłem je jako granatowe
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:51, 17 maj 2013

Do góry
No właśnie,zamiast własnego bumka Sebek erzac nam pokazuje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:22, 17 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Czosnki coraz większe

Sebku jeśli pozwolisz porywam to zdjęcie na tapetę. Jest niesamowite!!!!!!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:14, 17 maj 2013

Do góry
Sebek,ale wóz!
A tulipany fioletowe dalej mnie powalają.
Ja sobie takie kupię!!!

Wpadnij do mnie zobaczyć też moje skrzynki kwiatowe.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:42, 17 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zakupy pierwsza klasa, a kanciki? Nabierzesz wprawy. Ponoć jedno kółko to od kancików trzeba w powietrzu trzymać. Sebek instrukcji udzielał, zapytaj go dokładnie.
Pozdrawiam.

Dzięki Haniu zaraz zajrzę do Sebka .
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:09, 17 maj 2013

Do góry
Sebek, ale super masz autko! Gratulacje O roślinach nie wspomnę, urocze
Pozdrawiam z nowym dniem

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:56, 16 maj 2013

Do góry
Na hostowisku

Na jutro część II, bo już któryś raz zasnąłem nad postem Dobranoc
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:53, 16 maj 2013

Do góry
Tulipany viridiflora odmiany Chinatown - jednak trzeba je wykopywać, bo zakwitło ich mniej - ale ważne, że są

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies