Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 15:35, 17 maj 2013

irena_milek napisał(a)
Sebuś, gratuluję bumka, świetny
a teraz co do ogrodowych spraw, muszę stwierdzić, że za rok zmieniło się niesamowicie, wszystko komponuje ze sobą, przemyślane, piękne dekoracje, bo świetnie dobrane rośliny, bardzo przyjemnie się ogląda i oczywiście sporo perełek wśród zdjęć

Rzeczywiście zmienia się Z dnia na dzień
Dzisiaj znów będzie inaczej, bo nawiozłem kilkadziesiąt begonii
I dwie pelargonie z kocanką
Milka 15:54, 17 maj 2013

szalejesz! mój wielki szacun, tyle roślin wysadzić!
oj taki pomocnik to by mi się przydał
Mala_Mi 16:38, 17 maj 2013

Sebek, bumek jak bumek.. ma jeżdzić... i tyle.... bumek potrzebny w dzisiejszych czasach..

Ale ja w innej sprawie.. patrzę na te Twoje hostowisko i nie wiem czy wiesz, ale jedna hoste masz u mnie.. zaklepaną... poczekamy aż się troszkę rozrosną i dostajesz... chyba że ci kolor nie pasi Tam Ci wtedy inną
Kiedyś kazałeś mi wydrzeć moje hosty spod jałowca na światło dzienne.. bo jak nie to przyjedziesz i sam to zrobisz.. przesadziłam, podzieliłam na dwie kępy ... jakie one ładne......na foto tego nie widać.. Dzięki wielkie

Moniika 17:01, 17 maj 2013

Hej ! Piękne już masz kompozycje z donicach ! Ja chyba w tym roku tez nastawie sie na biel z zielonym i fiolet białe Petunie śliczne i z Frostem tez mogłyby wyglądać fajnie chyba spróbuje ! Pozdr M
Madzenka 18:43, 17 maj 2013

Sebek daj się przejechać bumkiem!!

Piekne kompozycje kwiatowe. Ja jednak nie kupuję petuni, tylko surfinie
Andzia 20:16, 17 maj 2013

Witam
Czytuję forum od początku wiosny i nie mogę sie napatrzyc jakie macie super pomysły i piękne ogrody.
Ja mam swój ogród od 8 lat i też próbuje w nim coś robić, tylko czasu ciągle brakuje bo dzieciaczki małe
Mam nadzieje, że znajdę czas i też pokaże swoje roślinki i skalniaczek.
Na razie chciałm tylko dodać, że ma takie same tulipany fioletowe jak Sebek i rzeczywiście kwitną ponad 3 tygodnie. Nazwy nie pamiętam ale zakupiłam je w OBI, więc warto pod koniec sierpnia zajrzeć do sklepu może będą
Ja napewno będę chciała dokupić Jak będą to dam cynk.
Hosty rzeczywiście urokliwe, ja też w tej wiosny kupiłam 4 rodzaje
Nati 20:49, 17 maj 2013

Sebek napisał(a)
Czosnki coraz większe

ale masz piękne zdjęcia pewnie dobrym sprzętem robione chyba że tak je upiększasz ale podziwiam i podziwiam..... mam pytanko przy okazji carex evergold mogą byc w słońcu bo dojrzałam dziś brązowe plamki od środka myslę że jak podlałam ostatnio w dzień to może przypaliło słońce, ale czy wogóle lepiej do cienia?
Sebek 21:16, 17 maj 2013

irena_milek napisał(a)
szalejesz! mój wielki szacun, tyle roślin wysadzić!
oj taki pomocnik to by mi się przydał

Właśnie wróciłem z ogrodu.....a raczej spod altanki.....
Posprzątałem cały syf, który nazbierałem od wiosny - doniczki, włókniny, worki po ziemi, nawet chwasty - i też by mi się przydał do tego pomocnik
Ale jutro dokończę robotę i będzie flicznie
Sebek 21:19, 17 maj 2013

asc napisał(a)
Sebek, bumek jak bumek.. ma jeżdzić... i tyle.... bumek potrzebny w dzisiejszych czasach..

Ale ja w innej sprawie.. patrzę na te Twoje hostowisko i nie wiem czy wiesz, ale jedna hoste masz u mnie.. zaklepaną... poczekamy aż się troszkę rozrosną i dostajesz... chyba że ci kolor nie pasi Tam Ci wtedy inną
Kiedyś kazałeś mi wydrzeć moje hosty spod jałowca na światło dzienne.. bo jak nie to przyjedziesz i sam to zrobisz.. przesadziłam, podzieliłam na dwie kępy ... jakie one ładne......na foto tego nie widać.. Dzięki wielkie

Każda hosta jest śliczna - i żadną nie pogardzę - a zwłaszcza taką ślicznotką Dzisiaj jedną przesadziłem do większej donicy, bo się nie mieściła i stanęła w miejscu ze wzrostem....Jedne już całkiem rozwinięte, a ta dopiero kły.....
Sebek 21:23, 17 maj 2013

Moniika napisał(a)
Hej ! Piękne już masz kompozycje z donicach ! Ja chyba w tym roku tez nastawie sie na biel z zielonym i fiolet białe Petunie śliczne i z Frostem tez mogłyby wyglądać fajnie chyba spróbuje ! Pozdr M

Białe petunie będą świetnie wyglądać również z zielonym wilcem ziemniaczanym i żółtą kocanką
Dzisiaj zestawiłem białe begonie z zielistkami - i to połączenie bardzo mi konweniuje