Hej, proszę o poradę, czy w miejscu ze zdjęcia bedzie pasowało mini wrzosowisko? Tak mi się marzy chciałabym dodać iglaka na pniu jako wyższe drzewko i mniejsze iglaczki do wrzosów w kolorach różowym, białym i soczyście zielonym. Jest tam dużo słońca i jest to widoczne od frontu, chciałabym aby było pięknie
Od jakiegoś czasu widzę, że niektóre z moich bukszpanów zmieniają kolor na żółto- brunatny. Czytając wątek doszłam do wniosku, że mają za mokro bo posadzone są tuż przy stawie, gdzie woda cały czas podchodzi do gleby. Myślę więc, że korzenie mają za mokro i stąd te zmiany. Bukszpana przesadzę, przytnę to co brzydkie i chore i opryskam, czy może być Topsin? I czy obecne temperatury wysokie nie są przeciwskazaniem do stosowania oprysków?
o takim panelu myślałam, ale jak drewnem obłożę garaż to będzie to miało sens. Za garażem z prawej chciałam pergolę, gdzieś pokazywałam rysunek ale znaleźć nie mogę. Na szybko, jakoś tak
Ten blaszak z trzech stron "ogrodu" widoczny trzeba go jakoś zamaskować
Pieknie macie Magda Ja sie przy Tobie kompleksow jakis nabawie, nie moge jednej rabaty w tym sezonie rozpoczac. A tu caly ogrodek gotowy.
Czy to biale liliowce?
Pozdrawiam
Dziękuję , że znalazła Pani chwilę dla mnie
Dziś coś mnie tknęło i chciałam przekopać kawałek , okazało się że jest jakieś 15 cm ziemi ,a pod tym mega utwardzone podłoże. Nie wiem czy uda się w tym chociaż dołki wykopać, czy coś mi na tym urośnie ....
Wzdłuż podjazdu, tu lewa strona myślałam posadzić bukszpan, dostałam kiedyś dość sporo i tak czeka na swoje miejsce
Pomocy coś złego dzieję się z moim trawnikiem, powstają takie miejsca jak na zdjęciach. Trawa wysycha jak się chwyci te wyschnięte to normalnie od razu wypada( tak jak by korzenie nie trzymały) wykopałem parę takich miejsc i znalazłem w ziemi takie robale, czy to ich zasługa? poczytałem trochę w internecie i mogą to być pędraki chrabąszcza. Co robić?
Pewnie, że są gorsze dziś musiałam na szybko pralkę kupić, jutro przywiozą.
Jak padną, na nowo coś wymyślę, będę mieć więcej czasu, to jakos będzie, choc żal mi oczywiście.
znalazłam stare fot
carex Elata 2 lata temu sadziłam, jakie małe, a teraz big.