Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:26, 14 sie 2017

Urszulla napisał(a)

U mnie jest rzeczą oczywistą że jak coś nie jest na trwałe związane z gruntem to nie ma szans na przetrwanie. No może czasem sezon. Tylko ciężkie sprzęty halny nie ruszy.

Obecnie jak widzisz walczę o przetrwanie i równowagę psychiczną to się wyżywam przy najcięższych pracach. Życie więc życzmy sobie pogody ducha i niech nas nie opuszcza

Dobrze, że jest się gdzie wyżywać
sylwia_slomc... 21:31, 14 sie 2017

Nie mam zdjęcia bo aparatu nie miałam, ale mam mega niespodziankę , a napędziła mi najpierw stracha jak nie wiem co
Do Szmaragdowej zawitała sowa
EM widział jak na bramie siedziała, a ja jak szłam z podwórka na ogród to mi z drzewa ( jabłoni tej starej wyleciała przed nosem samym, a latają bezszelestnie. Pierwsza myśl nietoperz , a potem niemożliwe , żeby był tych rozmiarów. EM potwierdził jedna z sów od znajomej przyleciała do nas To chyba Uszatki
Będzie pogrom wśród gryzoni , o ile zechce zostać
sylwia_slomc... 22:08, 14 sie 2017

Rozpoznaliśmy po dźwiękach z neta jakie wydają młode osobniki...nie da się pomylić , a i wielkość i zachowanie przemawiają za tą akurat sową
sylwia_slomc... 22:19, 14 sie 2017

to jedna z takich jest
Katkak 06:05, 15 sie 2017

Ale bomba, zazdraszczam pozytwnie .
sylwia_slomc... 08:01, 15 sie 2017

Wiesz jak się cieszymy Ale cicho sza babcia nie może się dowiedzieć bo ją przegoni....już kilka lat temu tak było. Dużo mniejsze sówki przyleciały i przegoniła, że niby śmierć wróżą......no chyba gryzoniom
Ta nie pohukuje tylko na razie tak cienko i przeciągle woła gwiżdże.....nie skojarzy tego z sową , a i jest wielkości sporego jastrzębiaBezszelestnie lata
Jedno co mnie martwi, to, że może też na drobne ptaszki polować, a tego bym nie chciała
anka_ 08:17, 15 sie 2017

Ale masz Sylwio fajnego lokatora. U nas były stałymi lokatorami dawno temu. Choć w tym roku mój eMuś 2 razy widział, więc może znowu wrócą.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 08:24, 15 sie 2017

Bardzo się Aniu cieszymy żeby tylko zostać chciała
patrycja 09:25, 15 sie 2017

Ah, te zabobony.Sówka zrobi porządek z myszami i tym podobne... . One też polują na ptaszki?
sylwia_slomc... 12:48, 15 sie 2017

patrycja napisał(a)
Ah, te zabobony.Sówka zrobi porządek z myszami i tym podobne... . One też polują na ptaszki?

Niestety sowy potrafią zapolować na drobne ptactwo to ich minus, ale cóż natura....drobnych ptaszków jest o wiele więcej niż sów, a równowaga w naturze musi być regulowana.
Zmieniłaś avatar?