Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w remoncie 20:57, 04 sie 2017

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:56, 04 sie 2017

Do góry
mam tylko robocze bo jeszcze nie skończone.
rozpieducha

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:56, 04 sie 2017

Do góry
admete napisał(a)

Hej Aga, zdjęcia sa super, a powiesZ mi co to za małe rożowe kuleczki na drugim zdjęciu ???

I jeszcze tak sobie myślę, że ten znak wodny to chyba troszkę za duzy jest. Odwraca uwagę od tego co jest na zdjęciu, a czasmi nawet go nie widać, może nie jest potrzebny ?
pozdrawiam gorąco
Ogród w remoncie 20:53, 04 sie 2017

Do góry
Mój ogródek 20:52, 04 sie 2017

Do góry

Kolejny do kolekcji

Ogród w remoncie 20:50, 04 sie 2017

Do góry
Pozbyliśmy się dziś ostatnich krzaczorów w okolicy altany. To taka zaległa robota jeszcze była.
Było

Jest

Bardzo podoba mi się teraz poczucie przestrzeni w tym miejscu. Po raz kolejny przekonuję się ,że busz nie dla mnie
Ukojenie 20:31, 04 sie 2017

Do góry

Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:31, 04 sie 2017

Do góry
lamerczak napisał(a)
Witam ponownie. Dosiałem trawnik trawa graminex wemblay. Wymieszalem nasiona z ziemia i dalem w miejsca po wygrabionej suchej trawie po spaleniu preparatem na dwulistne. Trawa urosla wszystko fajnie i znowu schnie. Nie wiem dlaczego. Codziennie podlewana. Króluje suchość na moim trawniku. Pojawił się mech i strasznie dużo stokrotek ... już nie wiem co zrobić. Może są jakieś nasiona gazonowrj która zwycięży z wembleyem i stworzy dywan ?. Nie mam niestety zbyt wiele czasu na pielegnaje trawnika a chcialbym aby dzieci go mialy w miare w porządku. Proszę o pomoc.

Byly upaly ile razy dziennie podlewales ???
Ukojenie 20:29, 04 sie 2017

Do góry
I kilka zdjec z wieczoru

Podwórkowa rehabilitacja 20:29, 04 sie 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Oj, tak, tak.
Ja też już coś o tym wiem.Teraz cieszę się,że wróciła i razem jesteśmy do października. Potem wyjedzie na te swoje studia.
Ale takie wspólne zajęcia są i piękne i ważne.My teraz znowu to mamy.
Także cieszą mnie takie wspólne rodzinne chwile.
I ty Reniu ciesz się tym wyjątkowym czasem

Ja mam Dziewczęta dwie córki. Jedna ma 20 lat i żyje już własnym życiem, jest teraz w Londynie ale wróci do października po czym wyjedzie do Warszawy i drugą prawie 15 latkę, także wiem o czym piszecie.
Fotka dla Was

Blaski i cienie nowego życia 20:27, 04 sie 2017

Do góry
Catalinasdiary napisał(a)
No coś ty, takie mysli na wsi to tylko jesienią ;p

Dla Ciebie sesseleria jesienna -ma fajne białe kłoski. Będę wiosną dzielić. Polecam Ci do pamięci.

Ptasi gaj 20:27, 04 sie 2017

Do góry
Dzisiaj było wietrznie Ale ciepło. Dużo km przeszlam wiec ledwo żyję.

A to ogrodowe figurki spotykane po drodze

Testowe dodawanie zdjęć 20:09, 04 sie 2017

Do góry
Drugi test wgrywania zdjęcia. Wybrałem plik, kółeczko się kręciło czyli zdjęcie było ładowane. Teraz po prawej widzę miniaturkę.
Aaaaaha !
Chyba trzeba było kliknąć na miniaturkę.
Sorry za zamieszanie
T.K.
Moja działka na Dębowym Lesie 19:46, 04 sie 2017

Do góry

Jarzmianka białą i ta tylko mi kwitnie.Jeszcze mam ciemno-czerwonawą.Ale jeszcze nawet pączków na tamtej nie widzę.Ale w ubiegłym roku też mi ona później zakwitła.Może one tak mają ?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:41, 04 sie 2017

Do góry
Naprzeciw tarasu kwitną teraz krzewy. Oby jak najdłużej.

Po zachodniej stronie kwitnie łan hortensji

Na studziennej pręży się jabłoń rajska Ola. Ma już czerwone jabłuszka. Klonik ussyryjski urósł jakieś 30 cm, ale wiąż jest niższy od miskanta.

Różą tegorocznego sezonu została NN. Kwitnie od czerwca i wciąż zdrowiuteńka. FV nabierają mocniejszych rumieńców.

Na tym wirażu widok od miesiąca niezmienny. Poza wycięciem badyli serduszki i orlika nic tam nie robiłam. Po drugiej stronie też nie ma nic do roboty. Ścięłam tylko firletkę.
U Małej Mi toczyła się dyskusja poświęcona tzw. "bezobsługowemu ogrodowi". Pszczółka napisała, że to ogród, w którym są rajskie jabłonie, róże parkowe, trawy, kwitnące krzewy i niejednorodne żywopłoty iglasto- liściaste. Byliny są mocno ograniczone. Coś mi się zdaje, że mimowolnie zmierzam w te stronę. Choć czasem trochę mnie skręca, kiedy patrzę na bylinowe łany w innych ogrodach. Ale w zamian mam czas na delektowanie się ogrodem, leżenie w hamaku i czytanie.

Blaski i cienie nowego życia 19:39, 04 sie 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ulcia nawet gdyby przerosły to będą słabo ukorzenione i powinno się lepiej wyciągać
Nasze trocinówki też teraz do plewienia, ale jeden dzień powinien wystarczyć , żeby wszystko powyrywać , a wiesz jaką mam tego powierzchnię

Wiem

To od Ciebie dostałam, nie wiem co ? Ładnie urosło mimo upałów.

A takie coś mi jeszcze rośnie nie od Ciebie, samo sie przyplątało i nie wiem co to a na chwast nie wygląda. Może skojarzysz po liściach.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:23, 04 sie 2017

Do góry
Basiu, żaden z wysokich rozchodników się nie pokłada. Nawet te najwyższe.

Gosiu, on w zależności od miejscówki ma od 30 do 45 cm wysokości. Dałam Mirze dwie odmiany. Nie wiem, która dotarła do Ciebie.

Czy ta rosnąca na zapłociu (ma ok. 50 cm)?

Czy ta, o której dyskutowałyśmy wcześniej?

zachodnia

Ukojenie 19:13, 04 sie 2017

Do góry
Clematis Jan Pawel 2 ciagle zachwyca

A tu mala przeprowadzka w trakcie
Życie w wiejskim ogrodzie 18:52, 04 sie 2017

Do góry
Nallar napisał(a)

Przyszłam podziękować za wczorajsze pogaduchy.
Ogrodem jestem zauroczona, nawet bez tego białego płotka i niebieskich dodatków w części warzywnej

Smyranko dla Mrówki przesyłam. Ciekaw o czym ona tak mysli....

Ewuniu cała przyjemność po mojej stronie, byle więcej takich wieczornych pogaduszek nam dane było
Za komplementy dziękuję
Psinka wygłaskana, sam bym chciał wiedzieć co się jej w tej czarnej łepetynie kłębi ? Zadanie ma bojowe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies