Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Kasya 18:57, 21 sie 2017

gierczusia napisał(a)

... noo ba zostałam upomniana i jak nic poprawić siem trza
Jazzy Ty mnie musisz wybaczyć .. Bo takowego talenta jak Ty do fotografowania to jo ni mom nie jest łatwo ładnie obfocić takie maleństwo i to tak ,żeby Wam siė nie znudziło ..i tak chyba dobrze kombinuję ,bo wszyscy , którzy do mnie przybywają to mówią: myśleliśmy ,że jest większy
Ale na takie napomnienie okraszone niedosytem to nie mogiem być obojętna
Nie kończæ się te wakacje ??? Nieee ??? Seriooooo ??? Jazzy na ministra edukacji !!!!

jak juz upal bardzo dokuczy to jedna osoba sie zmiesci ?
lojalna_ 19:03, 21 sie 2017

Elcia na pewno ))
Katkak 21:21, 21 sie 2017

No ja tu zachodzę, zaglądam, korytka wypatruję, a ono stoi sobie jakby nigdy nic . Ela prze aparat jesteś . Rewelacja po prostu. A lotos przeżył w końcu?
gierczusia 21:36, 21 sie 2017

Kasya napisał(a)

jak juz upal bardzo dokuczy to jedna osoba sie zmiesci ?

Lojalna napisała
Elcia na pewno

Z przykrością Was rozczaruję, ale jakbym kciała tam wleźć na upartego to ledwo jeden półdupek by mi wlozł to jest jakieś 40 cm szerokości , to jo aż tako chudo nie jest
Ale zamiast zastosowania kąpielowego to "domownicy" znależli inksze zastosowanie tzw koryta

gierczusia 21:54, 21 sie 2017

Katkak napisał(a)
No ja tu zachodzę, zaglądam, korytka wypatruję, a ono stoi sobie jakby nigdy nic . Ela prze aparat jesteś . Rewelacja po prostu. A lotos przeżył w końcu?

Bea napisała
Nogi nowe ma oczko, a co z lotosem. Żyje?

Dziewczynki No oczko vel koryto stoi już od jakiegoś czasu jest już szczelne, nic mu nie jest ( czyli nie pękło na przykład podczas napełniania wodą ) i nawet nogi żyją , jak Beatka zauważyła ale jazda z lotosem trwa nadal

Może pokrotce co już przerobiłam
1 . Calkowita zmiana ziemi
2 . Wydobycie kłącza i moczeńie go w biosepcie
3. Zakup i instalacja nowego podłoża
4. Moczenie liści w topsinie ( żeby znowu nie wywlekać kłącza)

I to by było na tyle..
Kłącze wygląda na zdrowiutkie, ale liście które rosną stale są rachityczne, jasnozielone i wciąż to są te pływające nie wyrastają lišcie silne , intesnywnie zielone , sterczące nad poziom wody teraz zamówiłam jakieś specjalne kapsułki z mikro i marko elementami...sama już nie wiem, co i jak ....aaaaa... Albo lotos albo ja ktoś będzie wykoñczony a ktoś wygra tę wojnę
gierczusia 22:08, 21 sie 2017

lojalna_ napisał(a)
Oj oj proszę Pani zdolnej jak Ty to uczyniłas? Zacne korytko .
Fajnie by było żeby Twój lotos zechciał piękniec ))
Miodzio Twój bluszczyk. takie zmiany u Ciebie . To pisze i sms uje i chyba dziś cały dzień z Tobą przegadam hihi.

Wiesz ,że koryta trenuję już chyba od roku czy dwóch ino mniejsze gabaryty .. Mam nadzieję ,że Twoje stołowe jeszcze żyje bo moje ma się dobrze... I nawet specjalnie go nie chowałam na zimę..
O lotosie i moich wyczynach w kierunku ,żeby piękńiał pisałam powyżej , to jak jesteś ciekawa co tez można wyczyniać z takim paskudnikiem to się pośmiej
A może zrobię jak moja przyjaciółka jest niesłychańie elegancką damą..w zasadzie...nie używa brzydkich słów ( w przeciwieństwie do mnie )... z jednym wyjątkiem jak kupuje nową roślinkę , to sadzi ją z wielką pieczołowitością, dobra ziemia, nawóz i wszytsko czego roślinka sobie może zamarzyć a potem staje nad nią , grozi jej palcem i mówi : a teraz rosnąć , bo jak nie to wypier...olę Oooooo...może tak by do lotosa dotarło

To prawda ,że dziš Jolciowo- gierczusiowy dzień ale to suuper
Buziole
kaz742011 22:20, 21 sie 2017

gierczusia napisał(a)

A może zrobię jak moja przyjaciółka jest niesłychańie elegancką damą..w zasadzie...nie używa brzydkich słów ( w przeciwieństwie do mnie )... z jednym wyjątkiem jak kupuje nową roślinkę , to sadzi ją z wielką pieczołowitością, dobra ziemia, nawóz i wszytsko czego roślinka sobie może zamarzyć a potem staje nad nią , grozi jej palcem i mówi : a teraz rosnąć , bo jak nie to wypier...olę Oooooo...może tak by do lotosa dotarło

Podoba mi się . Chyba wypróbuję u siebie .
kasja83 08:20, 22 sie 2017

Gierczusia ale stylóweczka ta ławka...nic tylko przycupnąć
gierczusia 10:46, 22 sie 2017

kaz742011 napisał(a)

Dziękuję za zaproszenie. Już się czaić nie będę . A ławeczka cudna. W dodatku to bliźniaczka takiej którą ostatnio sfociłam .

tak , tak..zawsze czuj się jak u siebie widziałam Twoją ławeczkę i zastanawiałam się , czy nie popełniłam błędu zostawiając swoją sauté..bo tamta jest biała prawda ?? chciałam mieć na swojej ławeczce takie zielony nalot , lekki mech..no wiesz , co mam na myśli .. a tymczasem..głownym problemem jest...brud ławka była czarna..serio...mycie karcherem itp...no i brak konserwacji, bo nie jest niczym zabezpieczona..muszę podumać
Wasz architekt miejski to chyba fan ogrodowiska bo nie tylko ławeczkę tam widziałam ale również buksowe kulki zresztą..byłam w Rzeszowie całkiem niedawno i zwróciłam uwagę na piękne kompozycje w donicach, ale do ławeczki nie dotarłam niestety

Kaz 742011 napisała
Podoba mi się Chyba wypróbuję u siebie

Ja też próbowałam wczoraj wieczorem ale mój lotos chyba już spał , albo niedowidzi czy tam niedosłyszy po ciemku , bo dziś żadnej poprawy muszę zrobić powtórkę po jasnoku może dotrze
Buuziole
gierczusia 11:10, 22 sie 2017

Mikro ogród pozdrawia Was z tej zimnicy