Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 14:56, 18 cze 2017

Do góry
Stara pompa uruchomiona, trochę mułu odessane z dna, rośliny ruszyły, filtr czyszczę na bieżąco czyli codziennie.. i w ciągu 2 tygodni woda ze szrekowej zrobiła się całkiem przyzwoita..

I po 2 tygodniach od oczyszczenia z mułu dna..
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:54, 18 cze 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Żywopłot zregenerował się cudnie. Ciągu dalszego słonecznego czwartku życzę

Dzięki - słonecznie było tylko we czwartek, a w następne dni tylko od czasu do czasu wychodziło słońce ale nasz wypad i tak że wszech miar był udany
To tylko mała zajawka...ciąg dalszy nastąpi...jak obrobię fotki

Ogród Małej Mi 2017 14:54, 18 cze 2017

Do góry
I pole do popisu .. będzie kawałek rabaty.. kiedyś tu była, ale jak koreanka urosła do rozmiarów monstrualnych to wszyto zjadła.. w ciągu 4 lat poszerzyła się w każdą stronę o metr lub lepiej.. ..

Ogród Małej Mi 2017 14:49, 18 cze 2017

Do góry
Hmm na zdjęciach aż tak wielkiej różnicy nie widać, ale w w realu różnica jest ogromna Oczywiście na plus...

I ten drapak poszedł .. dopadł go jakiś robal i cały w środku był już do niczego..

Berberysy albo przytnę nisko, albo też pójdą out..
Ogród Małej Mi 2017 14:46, 18 cze 2017

Do góry
Kiedyś foto to mogłam robić raz z jednej strony, raz drugiej... a najczęściej wogle nie robiłam zdjęć, bo było widać tylko czereśnię. Wiec przed i po nie będzie, bo przed nie ma fotek
Przed.... widać koronę czereśni..

A teraz rabaty maja słoneczko, a ja nową oś widokową
Wcale nie żałuję tej czereśni, chociaż owoce miała już na przełomie maja i czerwca.. ale konkurencja zawsze była za wielka..
PO

To byłą dobra decyzja... wiec dług wdzięczności mam do Szyszki.. musiałam w ostatni dzień na cięcie bez występowania o zgodę wykorzystać i wyciąć jedną jodełkę i chorego jałowca... jedno i drugie było już pokraczne i za wielkie do ogrodu. Latać za zgodą nie miałam ochoty.. Przy okazji poszła czereśnia

Miałam ochotę na jeszcze jedną jodłę, ale jest tam gniazdo.. musiała się zostać.. niech maluchy podrosną
Moja glebo terapia 14:40, 18 cze 2017

Do góry
Takie coś przyszło ze wsi nie wiem jak się nazywa i czy pozostanie na dłużej

nieśmiało kwitnie szałwia tegoroczny nabytek po podziale

i takie coś jeszcze

i lilie w pączkach

Ogród Małej Mi 2017 14:37, 18 cze 2017

Do góry
Przed...

PO....... ręce mam do ziemi, ale w końcu podjęliśmy decyzję, że dla szpaków i mszycy drzewa trzymać nie będę .. rosło nad oczkiem wiec pryskać się nie da, a liście leciały do oczka. Kawał ogrodu w cieniu...

Moja glebo terapia 14:36, 18 cze 2017

Do góry
I jeszcze kilka portrecików

Naparstnica jedna tylko ale mam nadzieję że się rozsieje i będzie więcej

Moje nowe nabytki
W tle na wiosnę rozsadzana hortensja ciekawe czy będzie kwitła, miałam nadzieje że przysłoni te donice od oleandrów

jasnoniebieska

i moja nawet nie wiedziałam że przeżyła w hostach obok tojad

Sprzeczność w ogrodzie 14:33, 18 cze 2017

Do góry
Jana napisał(a)

Co to? Świecznica? Dziewanny mnie zaskoczyły. Śliczne
Podwórkowa rehabilitacja 14:32, 18 cze 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Reniu bardzo mi się podoba ta rożyczka

Zapach ma piękny
Migawki ze spaceru
Ogród w skali mikro cz.II 14:27, 18 cze 2017

Do góry
Parę rzutów oka na mikro ogród....
Mikro ogród przechodzi makro rozpierduchę kto śledzi lub był , to wie, że był kompostownik i oczko..teraz nie ma ańi jednego ani drugiego
I tak se siedzę na kanapie i zbijam bąki , bo przede mną bardzo , bardzo ciężki tydzień

Sadzawka przechodzi proces uszczelniania
Jak zobaczyłam tą smerfową papkę , to byłam bliska zawału miała być przecież szara

Okazało się ,że jednak jest po wyschnięciu .. Ale trocha nerwów mnię to kosztowało

Buziole dla Was , miłej niedzieli i niech już szybciorem mija ten tydzień , bo to ostatni tydzień roku szkolnego a pooootemmm..WAKAAAKACJEEEEEEE !!!!

Podwórkowa rehabilitacja 14:24, 18 cze 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Róże z "oczkiem" są intrygujące U mnie kwitnie Eyes for You, też pięknie pachnie, ale kolor czka; mam wrażenie, że każdego dnia inny

Widziałam tą Twoją, też bardzo ciekawa.
Moja pierwsza lilia wodna zakwitła ale dziś na spacerze widziałam ich mnóstwo.
Szkoda, że z bardzo daleka. Dopiero na zdjęciach poznałam, że to one.

Ogród Małej Mi 2017 14:17, 18 cze 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Obłędną masz tę wiązówkę! U mnie jedna siedzi pod krzewuszką i kwiaty do słońca są mojej wysokości. Muszę ją z tego miejsca zabrać, bo się jeszcze straci. Miłej niedzieli!

U mnie po deszczu się położyła na ziemi i musiałam podeprzeć.. a że sucho to niczego nie mogę wbić w ziemie .. wiec wisi na podporze byle jak. szukam jej odpowiedniego miejsca i ciągle mam problemy. na razie mam w kilku miejscach i testuję.
Powoli mija czas piwonii....

A Tercia mi pomaga w ogrodzie ogarnąć trochę .. od razu ładniej

Podwórkowa rehabilitacja 14:14, 18 cze 2017

Do góry
Agcia napisał(a)
Śliczna jest, gdzie ją kupiłaś? bo widzę, że mało znana..

W rosaplant.
Ogród Małej Mi 2017 14:12, 18 cze 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)

Rzeczywiście ładne. Właśnie mam przytargać od sąsiadki wiązówkę z siewu. Ale nie wiem czy taka pełna jak u Ciebie.

Pisałaś u mnie o różach i chcę wiedzieć jak Twoją lawender - bo mam ją na myśli od zeszłego roku.

Moja jeszcze w powijakach. Ale zimę przetrwałą bez uszczerbku, przycięłam by była niższa a nie dlatego że przymarzła.

Edi.. wiązówkę kiedy przyjedziesz to ci dam sadzonki Mam odrosty w miejscach gdzie kiedyś rosła.. zanim wyparły ją krzaki.

Słoneczny Ogród 13:45, 18 cze 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Hortesjowo będzie imponujące

Moja róża New Down przemarzła...może jeszcze odbije, ale na razie daje sobie spokój z różami...Trzymam kciuki za Twoją, piękna, podziwiam....trzymam kciuki za jej długowieczność

Juka wow

Kwitnących hortensji sama nie mogę się doczekać.
Moja róża rośnie w przeciągu ale póki co żyje.
W tym roku na wiosnę została mocno ogolona.
Ujarzmić ją juz musiałam, a przy okazji odmłodziłam ją wycinając najstarsze pędy od dołu.
Kwitnie, a to są pojedyncze kwiatki.
Więcej róż nie mam, bo wszystkie wyginęły i tak jak Ty nie walczę na siłę, tylko odpuściłam.

Juki zawsze tak u mnie kwitną, teraz mają 180cm.
Foto z zeszłego roku.
Moja glebo terapia 13:42, 18 cze 2017

Do góry
Hosty te dwie strasznie pomału przyrastają rosną tu już drugi albo trzeci rok ta ze wsi przyjechała NN

a ta z ogrodniczego " fire and ice "

a te dwie z biedronki nazwy oczywiście nie zapamiętałam

tą to nawet już podzieliłam rośnie w innym miejscu niby też cienistym ale wydaje mi się bardziej żółta

Mam taka wielka ochotę na rabatę stricte hostową, nawet miejsce znalazłam cieniste tylko trochę się waham bo to pod orzechem i na jesień zbieranie orzechów w tej rabacie to takie trochę ciężkie będzie, nie wspomnę już o liściach
Na razie myślę porównuję za i przeciw
Ogrodowe kreacje 13:42, 18 cze 2017

Do góry
Krzewuszka, słoneczniczek szorstki i na koniec królowa róża

Ogrodowe kreacje 13:38, 18 cze 2017

Do góry
Po odpoczynku spacerujemy jeszcze bardziej zaciekawieni

Ogrodowe kreacje 13:32, 18 cze 2017

Do góry
Chwila odpoczynku potrzebna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies