Oj tak, jeżówki zarażają.
Ja też mam ochotę jeszcze na kilka nowych.
Ale i kilka co kiedyś sadziłam przepadło.Ale znowu nowych się chce,oj chce
Hortensja bukietowa Kyushiu
Anafalis perłowy
Anabellka deszczy położyła się po deszczu, który był w nocy. ]
Lubię hibiskusy.I już kiedyś miałąm ze 3 czerwone bylinowe i po roku czy dwóch, po jakiejś zimie przepadały.Mam jeszcze biały i już 3 rok jest.Dobrze rośnie.
Ten , który dostałam wygląda ciekawie .Chciałabym,ąby już był i ten długo.
Ale jak będzie to się okaże.
Miejsca na nowe rośliny, praktycznie brak.Ale w dwóch długich rabatach, między kwiatami, mam posadzone porzeczki, agresty, borówki.Te pójdą na nowy teren .Ale dopiero na jesieni będzie tam karczowanie.I dosadzę wyrównam, drugi pas drzewek owocowych i wszystkie krzaczki owocowe tam przeniosę.A tu coś podosadzam.
Teraz hibiskusek posadziłam blisko agrestu, który potem pójdzie na nowy teren, to potem będzie miała ładniej i luźniej.
O widzisz a ja tej ożanki nie mam i nie znam.
Na nowy areał jest polan,taki, że może we wrześniu zaczną karczowanie moi chłopcy( mąż i syn)A wiesz tak wyszło ,że syn z tą nogą,operacja, i jeszcze ciągle trzeba uważać, Bo jak coś nie tak, to noga puchnie, i dalej parę godzin musi poleżeć.Ale ogólnie jest dużo lepiej.A sam mąż,to nie ma jak.A reszta też na koniec czerwca przecież rozciął nogę i miał zszywaną.I jeszcze nie raz odczuwa jakieś dolegliwości.
Tak, jeszcze teraz na tej rabacie liliowcowe ( Bo pod dwiema innymi rosną hosty.
A trzecia to wejście i taras i juz kwiatki w donicach
A wiosną tam jest pełno tulipanków.
Może na jesieni, tam smutniej, bo kolorów juz brak.Tylko kępy zielonych listków liliowców.Ale i tak może być.
Latarenki i mi się bardzo podobają.Jeszcze mam ochotę na jakieś inne dodatki ogrodowe