Irenko co to za trawy na obwódce? Czy są zimozielone i czy kwitną?
Szkoda mi tych bukszpanów, chociaż ja za nimi nie przepadam.... Tyle lat pracy ....
Hortensje i trawiszcza urzekające ........... reszta też . Oszczędzaj się.
Za miłe słowa dziękuję, są motywacją do dalszych przemyśleń. Rutewka co roku jest wyższa, myślę, że w tym roku osiągnęła jakieś 1.90m, bo jest wyższa ode mnie.
Pomimo takich upałow hortensje dają rade, wczesniejszy ulewny deszcz nawet nic nie połamał "wanilki" jest na baczność)
Ulewa musiała być mocna bo nawet bez podlewania rodki też ten upał znoszą bez problemu. Gorzej z nami bo nie da się życ uff.
Bardzo lubie Pinky Vinki, jest sztywna, pięknie się przebarwia, jest ozdobą ogrodu. Na trzecim zdjęciu Magical Candle.
Lidziu, ja na dnie mojego wykopu tworzę takio oto oczko wodne. Położę na to folię i napełnię wodą, do tego wodne rośliny i obsadzone skarpy. Może sprawdziłoby się i u Ciebie...?
Zabraknie nam ok. 30 pustaków. Mus dokupić. eM wpadł na bardzo fajny pomysł jeśli chodzi o ich wykończenie tzn.zamiast daszków myślimy o zasypaniu ziemią i posianiu trawki. Przynajmniej do momentu aż wezmę się za tę część ogrodu. Co o tym myślicie?
Podstawowe pytanie - ile metrów bieżących ma ta sekcja linii kroplującej?
Czy jest zwykła, czy jest z treflanem czy miedzią?
I od kiedy działa?
Poza nawiasem : Mnie się strasznie nie podoba szmata. Wygląda na to że woda sobie spłynie po szmacie i po skarpie w dół i nic nie da roślinom. Poza tym sama szmata szkodzi roślinom w prawidłowym wzroście a także niszczy strukturę gleby oraz zapobiega tworzeniu się próchnicy. Sama zgnilizna z tego będzie i nornice pod szmatą.