Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe kreacje

Ogrodowe kreacje

Aurelllia 16:07, 20 sie 2017

Aniu cukinia taka długa własnie w tym roku urosła, obrywałam jej liście zaatakowane od mączniaka i on dzielnie regenerowała się rosnąc dalej
patrycja 16:32, 20 sie 2017

Aurelllia napisał(a)
Wiciokrzew kwitnie nieprzerwanie od końca czerwca i nad chce kwitnąć - jego rok

Wiciokrzew masz zdrowy i jak ładnie kwitnie Mojego już szlag trafił, plamistości różne gołe listki i w ogóle brzydko wygląda.
Aurelllia 17:10, 20 sie 2017

Pati pryskałam zapobiegawczo na grzyba w lipcu - trochę to pomogło na zdjęciu nie widać, ale też ma początki mączniaka - przy takiej pogodzie to normalka
Monia81 10:29, 21 sie 2017

Pięknie wszystko buja i zbiory warzywkoweładnie się zabratkujesz w przyszłym sezonie, a miejsce na pewno znajdziesz
ElzbietaFranka 12:09, 21 sie 2017

Jak nasialas i popikowalas to sadz gdzie sie da w jednym szeregu dwuszeregu jak zostanie to w trzecim szeregu.

Znowu chmury wychodza ze strony Okecia i zaczyna padac.
Aurelllia 12:21, 21 sie 2017

Pada, pada i pada !!! Można za to na forum pobuszować i nadrobić zaległości
Monia, Elu a naćkam tych bratków w przyszłym sezonie gdzie się da A co !!! jakbym wiedziała, że nie zmarnieją w kartonie przesyłkowym to bym rozesłała po forum ale chyba bratek raczej takich transportów nie przetrwałby :/ chyba, że gdzieś blisko mnie
Aurelllia 12:23, 21 sie 2017

Remont trwa u mnie w najlepsze.... Dom cały zawalony - rupieciarnia jedna wielka hahahha a pogoda nie pomaga i wyjść do ogrodu nie można !!! a plany były, żeby trochę pokosić, zostało mi trochę krzaczków różnych do posadzenia Jakieś pielonko już by się przydało, a tu nic ... Woda po szybie się leje.... No koniec jęczenia !!! Lecę do was
Radziu2013 12:42, 21 sie 2017

Aurelllia napisał(a)
Teraz rządzi na tej rabacie sierpniowy rozchodnik :

Ale piękne obrzeże w deszczu jeszcze piękniej Przy wrzosowisku bym sobie takie kiedyś zrobił...hmmmm tylko skąd ja brzozę wezmę???

No z plantacją bratków to rzeczywiście poszalałaś Ja miałem nasiona kupić ale jak sobie przypomniałem to już za późno było...eee trudno
Aurelllia 12:45, 21 sie 2017

Bałam się, że długo obrzeże nie wytrzyma, jak to z drewnem bywa, ale trzeci sezon i daje radę U mnie brzozy rosną przy drutach niestety i kiedyś przyjechała elektrownia i nam je bez pytania pociachała i to jeszcze nie równo.... No i cos trzeba było wymyśleć z gałęziami, więc powstała nowa rabatka hahaha
kerii 14:33, 21 sie 2017

Remontu nie zazdroszczę ja na wiosnę też malowałam to masakra, zostały mi jeszcze dwa pokoje ale jakoś się nie garnę do tego Przeraża mnie ten rozgardiasz a przede wszystkim jak upchnąć i gdzie z powrotem to co się wyniosło przed malowaniem
Z dwojga złego wolę kopać, plewić i przesadzać w ogrodzie

Drewno w brew pozorom nie jest wcale takie nie trwałe ja w teraz usunęłam taką drewnianą palisadkę z rabaty, która była tam kilka dobrych lat i trochę nadjedzona czasem była tylko ta część, która była w ziemi i gdyby nie to, że trochę powiększałam tą rabatę to pewnie jeszcze by jeszcze służyła dalej.