Kłopoty - problemy z trawnikiem
18:29, 07 sie 2017
Dzień dobry,
Proszę o poradę
Rok temu miałem założony trawnik z rolki. Na jesieni został zwertykulowany, a na wiosne była zrobiona areacja i nawożenie. Do maja wyglądał świetnie. Ale w czerwcu zaczęły się prześwitywać pojedyńcze żółte źdźbła.
Pomyśłem, że to filc i na początku lipca zrobiłem wertykulację, akurat był taki chłodniejszy okres, oraz nawożenie. Kilka dni było deszczowych więc wydawało mi się, że wręcz idealnie trafiłem
Niestety jest tylko gorzej.
I trawa z miekkiego dywaniku zaczeła zmieniać się w szorstką matę.
Teraz podczas ostatnich upałów trawnik wygląda tragicznie. Pojawiły się placki z wyschnięta trawą. A w pozostałej trawie pojawiją się pomarańczowe źdźbła.
Trawa ma podlewanie automatyczne ustawione w cyklu 20 minut co 3 dni.
W te upalne dni dodatkowo podlewałem ja jeszcze około 5 minut wieczorem.
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Proszę o poradę
Rok temu miałem założony trawnik z rolki. Na jesieni został zwertykulowany, a na wiosne była zrobiona areacja i nawożenie. Do maja wyglądał świetnie. Ale w czerwcu zaczęły się prześwitywać pojedyńcze żółte źdźbła.
Pomyśłem, że to filc i na początku lipca zrobiłem wertykulację, akurat był taki chłodniejszy okres, oraz nawożenie. Kilka dni było deszczowych więc wydawało mi się, że wręcz idealnie trafiłem
Niestety jest tylko gorzej.
Teraz podczas ostatnich upałów trawnik wygląda tragicznie. Pojawiły się placki z wyschnięta trawą. A w pozostałej trawie pojawiją się pomarańczowe źdźbła.
Trawa ma podlewanie automatyczne ustawione w cyklu 20 minut co 3 dni.
W te upalne dni dodatkowo podlewałem ja jeszcze około 5 minut wieczorem.
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.

tego chcialabym przesadzić na odpowiednie miejsce i dostalam jeszcze 1 szt red jack.