duzo musiałam cofnąc zeby to odnależć ....ja rozumiem twoja konsekwencje ale z natura chyba nie wygrasz bo podejrzewam ze to siewki od matki ....wiekszośc jezówek daje siewki tyle ze one nie powtarzaja cech rodzimych i rodzą sie z nich te zwykłe rózowe jeżówki mnie akurat one nie przeszkadzaja ....ale moze byc tak ze białe z czasem wygina i zostana tylko rózowe ...strasze bo to nie jest pewnik ...ale z tym sie trzeba liczyc
Zastanawia mnie fakt czy ona bardziej nadaje się do cienia czy na słońce?
Pierwsze zdjęcie to trawka jest w cieniu i jest bardziej wybarwiona. Druga jest na słońcu jest bledsza. Wszędzie jest napisane że może być i tu i tu.
Ma może ją ktoś w swoim ogrodzie?
U nas pada, pada, pada, pada...
W Gdańsku ogłoszono stan alarmowy, niektóre ulice są zamknięte, zmiany w komunikacji.
Ma padać do środy z przerwą w sobotę.
Na pocieszenie poszłam z parasolem zrobić zdjęcia liliom.
Witam Was i zwracam sie z prosba o pomoc planuje zrobic rabatkę obok tarasu tak jak na zdjeciu jest pokazane myślałam o takim trójkącie od końca kostki do zdjecia gdzie widnieje stół.
Prosze pomózcie bo pomysłów brak .
POZDRAWIAM CIEPLUTKO.
Hej, jestem Widzę obraz nędzy i rozpaczy. Fotki są chyba aktualne? Co się stało, jak zaczęły wypuszczać? Jakie to odmiany i gdzie kupiłaś? Masz może fotki gołych sadzonek? Jak je sadzilaś? Były nawożone? Rosło coś przedtem w tym miejscu w którym zostały posadzone? Sorry że tyle pytań, ale chciałabym poznać przyczynę takiego wyglądu tych róż.
Może coś jest nie w porządku ze szczepieniem. Zaatakowane są dość mocno grzybem, a przez to, że są słabe, bo prawie liści nie mają, grzyb ma ułatwioną sprawę. Te szare/bure gałązki obcięlabym aż do ziemi. Prawdę mówiąc gdyby to były moje sadzonki to bym je wyrzuciła i kupiła nowe.