Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 10:12, 12 cze 2017

Do góry
Pastella

warzywka

Alba Meidiland szaleje jak co roku

Hosta w diamencikach

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:12, 12 cze 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Gosiu uważaj z takimi propozycjami, bo do Ani do Rzeszowa się wybieram, to zawsze mozna połączenie przez lublin złapać. tym bardziej, że nigdy nie byłam...

Gosiu co to za iryski i gdzie nabyłaś jeśli można wiedzieć? bo sądząc po listkach to nie są syberyjskie. Cuuudowne są.

Aniu nie przestraszysz mnie. Jak mi dasz czas na ogarnięcie domu chociaż po łebkach i na wyskoczenie po ciasteczko to zapraszam na kawkę
Co do irysków to one są dla mnie totalną niespodzianką. Wiem że sadziłam je jesienią ale chyba z wyprzedaży w L lub B kupione cebulki- myślałam że tam posadzone te niziutkie wiosenne a one wypusciły na wiosnę same mikre szczypiory. A teraz taka niespodzianka- trzeba by na nie polować w marketach jesienią.
Pszczelarnia 10:11, 12 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Się dzieje, postawiona.

I pozostając w tematach łąkowych pokażę, co mi się wsiewa na skarpę.
Goździki angielskie:

Szklarenka - spełnienie marzeń każdego ogrodnika
Na mojej łące nic sie nie sieje. Kwiatów brak, sama trawa i chwasty liścienne rosną. Wiosną torchę kaczeńców wyszło. Ale sie nie poddaję. Poproszę syna, żeby mi kupił w Anglii mieszanki kwiatów
Anna i Ogród 10:10, 12 cze 2017

Do góry
Mam i ja diamentowe korale na przywrotniku

Artemis ma pączki Zobaczę na własne oczy te piękne białaski. Kiedyś

Podmiejski ogródek 10:08, 12 cze 2017

Do góry
Sześć malutkich doniczek wsadzić to jest super bilans?

Korzenie masakryczne. Jedyna zaleta, że płytko idą, więc można ich się pozbyć bez ciężkiego sprzętu.

Porady potrzebuję:
coś mi podgryza poziomki. nie od zewnątrz blaszki tylko w środku.

Są na to jakieś ekologiczne opryski? Poziomek decisem nie chciałabym pryskać
Anna i Ogród 10:08, 12 cze 2017

Do góry
Trochę z dzisiejszego poranka. Jedyna róża która już kwitnie to Comte. Zapach obłędny.

Jaśminowiec Snowbelle przecudnie biały

Ogrod stewardessy 10:07, 12 cze 2017

Do góry

Tam juz wszystko kwitnie.

Nawet Juka ma juz kwiaty:

W jednym z parkow zauwazylam takie rosliny ale nie znam nazwy.

Anna i Ogród 10:06, 12 cze 2017

Do góry
AgataP napisał(a)

Aniu a ja bym wycięła taki kształt z krawężnika i dołożyła w ten klin, może też być z przesunięciem. Wystarczyłby jeden docięty. Jak zostawisz tak to będzie rosła trawa i wciąż będziesz to "widzieć"
Jak wstawisz tam ten sam materiał, co reszta ścieżki to za moment o kształcie zapomnisz, a ścieżka będzie całościowa. Ja bym tak zrobiła dla swojego zdrowia psychicznego hahahah

Tak też zrobiliśmy. Nie było innego wyjścia.

Na lewą stronę dołożymy jeszcze tych krawężników to będzie placyk na grilla.
Z Pszenicznej ... 09:59, 12 cze 2017

Do góry
i szersze ujęcia, trawa nie skoszona, ale były inne priorytety - w tym czerwone, chłodne wino

żywopłocik bukszpanowy niedługo już przytnę na równo

Z Pszenicznej ... 09:56, 12 cze 2017

Do góry
No to dla Was parę zdjęć, niestety wciąż z tego samego miejsca, bo nie dość że na podjeździe stoi przyczepka, której stan jest " do remontu" i nie nadaje się do pokazywania, to jeszcze stosy płyt chodnikowych czekających na położenie

Lnica, wymieszane kolory, była z siewu

Ostróżki mają już po 180 cm

Anna i Ogród 09:49, 12 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Zobaczcie jak nie równo stoi dom względem altany

Już jak układałam to widać było różnicę ale mój eM układał tak szczelnie płyty że to się jeszcze zwiększyło

I co teraz. Wygląda strasznie. Myślałam posadzić tam byliny bardzo niziutkie ale eM się nie zgodził na rośliny na ścieżce

Wkładamy tam jeszcze płyty. Nierówność będzie niestety widoczna. Może kiedyś się przyzwyczaję do tego widoku ale serce mi płacze.

Aniu a ja bym wycięła taki kształt z krawężnika i dołożyła w ten klin, może też być z przesunięciem. Wystarczyłby jeden docięty. Jak zostawisz tak to będzie rosła trawa i wciąż będziesz to "widzieć"
Jak wstawisz tam ten sam materiał, co reszta ścieżki to za moment o kształcie zapomnisz, a ścieżka będzie całościowa. Ja bym tak zrobiła dla swojego zdrowia psychicznego hahahah
Ogrod stewardessy 09:48, 12 cze 2017

Do góry
Kilkudniowa wyprawa do Paryza zaowocowala nowym spojrzeniem na moj ogrod. Uwielbiam ogrody w stylu francuskim; sa takie konsekwentne. Uformowane rosliny robia niesamowite wrazenie. W przyszlosci bede chciala cos zaadoptowac w moim ogrodzie.
Takie cisy w fornie stozka chcialabym miec w mojej zacienionej stronie ogrodu. Ale to troche oddalona perspektywa.

W samym centrum Paryza znalazlam sklep - raj z niesamowitymi donicami i roslinami.

Moja uwage zwrocila szczegolnie ta:

...i nawet bylam gotowa ja kupic i taszczyc przez reszte dnia przez Paryz ale cena powalila... 390 eur :-/
Moj maz stwierdzil, ze to koszt wiekszy od naszego pobytu we Francji i kazal mi sie stuknac w glowe
Ogród bacowej 09:44, 12 cze 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Zapomniałam pokazać moją róże pnącą. Sweet Laguna.Zresztą Laguna też tu rośnie. Zapączkowane na maxa, warto je posadzić w pobliżu tarasu bo pachną obłędnie.

Uwielbiam zapachy w ogrodzie, ale niestety przy tarasie róży nie mogę sadzić ze względu na dzieciaki. Muszę zadowolić się doniczkowymi kwiatkami.
Ale za to mam 3 krzaczory jaśminowców, spaceruję sobie do nich na sesję terapeutyczną, zapach zniewalając tak jak goździków, które mam w warzywniku.
Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 09:41, 12 cze 2017

Do góry
Witam.
Co prawda nie doczekałem się podpowiedzi, ale może dzięki temu sam dokładniej zapoznałem się z tematem
Na głębiej schowanych gałązkach znalazłem to

Według mojej oceny jest to misecznik.
Wczoraj wieczorem wykonałem oprysk Polysectem 005 Substrala - zobaczymy czy pomoże.
Za miesiąc planuję wykonać ponowny oprysk, tym razem Mospilanem 20 SP.
Mam nadzieję, że kuracja okaże się skuteczna.
Pozdrawiam.
Ogród z łezką II 09:38, 12 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Najpierw wykonuję polecenie eMa...mam pokazać ławkę i kanty Jeszcze muszę ławeczce miejsce spasować, najbardziej mi pod wykuszowe kulaski pasuje...tam najszybciej cień jest.

i kanciki

lawka super, kanty super a rabatka za lawka mhhhhhhm tez super

w zyciu nie bede miaec w moim chwasciarskim trawniku takich kantow
Dwa ogrody 09:38, 12 cze 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Haniu, wbrew pozorom chwasty są, ale oczywiście znacznie mniej. Rabaty w czerwcu czasem mnie przerażają, że nie ogarnę ich, bo spuchły Ale wycinam przekwitłe szałwie, dzwonki, przywrotniki, przetaczniki itp. i robi sie luźniej.

Mariolka Ty to dopiero masz rabaty bylinowe i dzwonki już kwitną u Ciebie U mnie się ociągają.
Pięknie i zapewne pachnąco - uwielbiam takie ogrody, idę obejrzeć zdjęcia raz jeszcze
To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:34, 12 cze 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jedyne nasadzenia formalne w ogrodzie to okółka jagodnika. Aż samą mnie to dziwi. Kostrzewa była u fryzjera. W innych miejscach swobodnie sadzone to, co się nawinęło lub dało podzielić. Czasem o rodowodzie niezwykle pospolitym, ale o jakim zapachu!

ja mam białe goździki - posadzone w warzywniku - ten ich zapach mnie zniewala, wyczuwalny na dużą odległość...
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:28, 12 cze 2017

Do góry
Dziękuję Dorotko,

co to za roślinka, piękna łatwa w hodowli?

Z Pszenicznej ... 09:26, 12 cze 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Makusiu, Agatka stosuje jedynie perswazję słowną. To wystarczy, aby nie tylko żurawki trzymały fason.
Pięknie się mieni bylinówka. Jest na czym oko zawiesić.

Gruszko dobre dobre, to tak jak krzyczeć na nornice
W tym roku bylinówka jest pełniejsza, aż nie mogę uwierzyć że w 2014 roku wyglądało to tak, w tle widać jeszcze hałdę ziemi za domem pokrytą chwastem

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:23, 12 cze 2017

Do góry
Anitka napisał(a)

Anitko, bardzo Ci dziękuje za odpowiedź w sprawie iglaków. Pięknie zapączkowana Artemis. Co to za limonkowa trawa?
Roślina na zdjęciu to trzykrotka ogrodowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies