Aniu nie przestraszysz mnie. Jak mi dasz czas na ogarnięcie domu chociaż po łebkach i na wyskoczenie po ciasteczko to zapraszam na kawkę
Co do irysków to one są dla mnie totalną niespodzianką. Wiem że sadziłam je jesienią ale chyba z wyprzedaży w L lub B kupione cebulki- myślałam że tam posadzone te niziutkie wiosenne a one wypusciły na wiosnę same mikre szczypiory. A teraz taka niespodzianka- trzeba by na nie polować w marketach jesienią.
Szklarenka - spełnienie marzeń każdego ogrodnika
Na mojej łące nic sie nie sieje. Kwiatów brak, sama trawa i chwasty liścienne rosną. Wiosną torchę kaczeńców wyszło. Ale sie nie poddaję. Poproszę syna, żeby mi kupił w Anglii mieszanki kwiatów
No to dla Was parę zdjęć, niestety wciąż z tego samego miejsca, bo nie dość że na podjeździe stoi przyczepka, której stan jest " do remontu" i nie nadaje się do pokazywania, to jeszcze stosy płyt chodnikowych czekających na położenie
Aniu a ja bym wycięła taki kształt z krawężnika i dołożyła w ten klin, może też być z przesunięciem. Wystarczyłby jeden docięty. Jak zostawisz tak to będzie rosła trawa i wciąż będziesz to "widzieć"
Jak wstawisz tam ten sam materiał, co reszta ścieżki to za moment o kształcie zapomnisz, a ścieżka będzie całościowa. Ja bym tak zrobiła dla swojego zdrowia psychicznego hahahah
Kilkudniowa wyprawa do Paryza zaowocowala nowym spojrzeniem na moj ogrod. Uwielbiam ogrody w stylu francuskim; sa takie konsekwentne. Uformowane rosliny robia niesamowite wrazenie. W przyszlosci bede chciala cos zaadoptowac w moim ogrodzie.
Takie cisy w fornie stozka chcialabym miec w mojej zacienionej stronie ogrodu. Ale to troche oddalona perspektywa.
W samym centrum Paryza znalazlam sklep - raj z niesamowitymi donicami i roslinami.
Moja uwage zwrocila szczegolnie ta:
...i nawet bylam gotowa ja kupic i taszczyc przez reszte dnia przez Paryz ale cena powalila... 390 eur :-/
Moj maz stwierdzil, ze to koszt wiekszy od naszego pobytu we Francji i kazal mi sie stuknac w glowe
Uwielbiam zapachy w ogrodzie, ale niestety przy tarasie róży nie mogę sadzić ze względu na dzieciaki. Muszę zadowolić się doniczkowymi kwiatkami.
Ale za to mam 3 krzaczory jaśminowców, spaceruję sobie do nich na sesję terapeutyczną, zapach zniewalając tak jak goździków, które mam w warzywniku.
Witam.
Co prawda nie doczekałem się podpowiedzi, ale może dzięki temu sam dokładniej zapoznałem się z tematem
Na głębiej schowanych gałązkach znalazłem to
Według mojej oceny jest to misecznik.
Wczoraj wieczorem wykonałem oprysk Polysectem 005 Substrala - zobaczymy czy pomoże.
Za miesiąc planuję wykonać ponowny oprysk, tym razem Mospilanem 20 SP.
Mam nadzieję, że kuracja okaże się skuteczna.
Pozdrawiam.
Mariolka Ty to dopiero masz rabaty bylinowe i dzwonki już kwitną u Ciebie U mnie się ociągają.
Pięknie i zapewne pachnąco - uwielbiam takie ogrody, idę obejrzeć zdjęcia raz jeszcze
Gruszko dobre dobre, to tak jak krzyczeć na nornice
W tym roku bylinówka jest pełniejsza, aż nie mogę uwierzyć że w 2014 roku wyglądało to tak, w tle widać jeszcze hałdę ziemi za domem pokrytą chwastem
Anitko, bardzo Ci dziękuje za odpowiedź w sprawie iglaków. Pięknie zapączkowana Artemis. Co to za limonkowa trawa?
Roślina na zdjęciu to trzykrotka ogrodowa