Agnieszko rasowy z Ciebie ogrodnik, nie tylko pracowita ale również obdarzona finezją w łączeniu ze sobą roślin. Ogród prezentuje się perfekcyjnie
Poletka w warzywniku będą przerabiane na bylinowe, dobrze zrozumiałem ?
lilie spełniły w 1000000% moje oczekiwania, choć myślałam że będą niższe i zagrają z bordowymi żurawkami , ale cieszą oko, a widok z kuchni mam obłędny!!!!!
Przemku dziękuję bardzo
w tej chwili to taki urobiony po pachy ogrodnik hahahahahahaha
co do warzywnika , ogarniam bo chcę go nawieźć, zasilić, bo truskawki bardzo słabo mi owocowały, to znaczy miały owoce, bo jak przyszły przymrozki przykryłam, ale owoce były malutkie
więc doszłam do wniosku że już ziemia słaba, sadzonki matki są tam już 5 lat więc warzywnik chcę odnowić i kupić nowych sadzonek. Sąsiad kupił bardzo dobre, więć część już ukorzeniam od niego a część kupię nowych.
jest jeszcze problem nornic, które kilka razy w tygodniu podkopują mi korzenie truskawek, nie wiem jak sobie z nimi poradzę
teraz poszłam w nową metodę , koleżanka sprawdziła na kretach i nie ma kopców , powkładała w tunele włosy
byłam z w zeszłym tygodniu u mojej fryzjerki i poprosiłam ją 2 ni wcześniej żeby mi zbierała włosy po strzyżeniach hahahahahahaha
nie starczyło mi na wszystkie tunele, kopce itd - bo u mnie chyba i krety i nornice grrrrrr.........i teraz czekam, póki co miejsca gdzie ryją są nieruszone a to już 4 dni
a takie bylino-warzywne połączenie chciałabym stworzyć obok warzywnika, na trawniku, główną inspiracją oczywiście jest warzywnik naszej Ewy z Pszczelarni , a rabaty tak jak na zdjęciach z pinteresta które wklejałam wcześniej ............na razie to tylko marzenie i bardzo długoterminowe plany...........ale do zrealizowania
nawóz mam taki baniak florovitu i staram sie nim podlewać rośliny raz w miesiącu, a świeżo posadzone od razu
zdjęcia mam, bo bym nie przezyła bez ich robienia, ale nie miałam cały weekend czasu na ich zmniejszenie, a tak najszybciej wchodza na O., miałam intensywny imprezowy weekend pełen gościów