Witam
Na moim trawniku mocznik wypalił miejscami trawę podobnie jak na zdjęciu.Moje pytanie co teraz robić ? Od 2 dni podlewam trawnik bardzo dużo w tych wypalonych miejscach , chciałbym się dowiedzieć czy trawa wypalona przy podlewaniu jakoś odbije ,jeśli nie to czy dobrym wyjściem będzie przekopanie tych placów i posadzenie nowej trawy lub może jest inny lepszy sposób?
Pozdrawiam
Taki 'dizajn' od jutra. Poprzedni wytrzymal 10 dni.
Lakier w taki gorac jak dzis - nawet teraz - slabo schnie
W miedzyczasie podlewam ogrodek.
Ciesze sie, ze pomysl na rabate sie podoba
Odetke mam dopiero pierwszy sezon i licze, ze bedzie jej u mnie dobrze. Na razie fajnie wypelnia miejsce na rabacie Razem z floksami i rudbekia skutecznie zaglusza chwasty
Mój żywopłot w zeszłym roku wyglądał identycznie. Wytrząsnęłam wszystkie martwe liście, które potem poszły na ognisko. Opryskałam krzaczki czymś grzybobójczym, ale nie pamiętam czym... Może miedzianem?, bo to mam zazwyczaj w domu. Na wiosnę tak wszystko zarosło nowymi listkami, że nie ma śladu po chorobie, więc i Ty daj swoim roślinkom szansę.
U mnie dla odmiany w tym roku susza, więc problemów z grzybem nie mam, ale na najpiękniejszej jodle górskiej pojawił się chyba ochojnik Oby opryski pomogły. Mam ją od 7 lat, mam nadzieję że jej nie stracę
Obawiam się, że będziesz szybciej rozsadzać hosty niż Ci się wydaje. Bardzo fajnie. I prostuję to co Zoja napisała: nie mam bergeni na mojej hostowej rabacie, nie mam tam nic zimozielonego. Zimą ta rabata jest u mnie całkiem łysa. Mam tam brunnery, one szybko po zimie startują i może one Zoję zmyliły.