Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na huśtawce miło płynie czas... 10:16, 10 lip 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Dzisiejsze migawki

Widać że cieplej u Ciebie. Bukietówki super, u mnie jeszcze pączki.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:12, 10 lip 2017

Do góry
Jak już na tymi grzybkami poużalałam i podniosłam głowę do góry zobaczyłam kwitnące jeżówki i przysznogłówki.

Szmaragdowy Zakątek 10:11, 10 lip 2017

Do góry
Dziś sesja zdjęciowa – w roli głównej hortensje

LIMELIGTH

VANILLE FRAISE

PINK ANABELLE

ANABELLE

BOBO

Typografia ogrodu 10:10, 10 lip 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Asiu, Twój ogród jest mega.
Podziwiam zwłaszcza to dopracowanie szczegółów o którym wspomniałaś.
To jest moja pięta achillesowa.

Zaintrygowały mnie te kamienne poidła. Jak one były robione, z czego? Są niesamowite.

A krawężniki, mimo że pasują do charakteru ogrodu, mnie się nie podobają. Tak samo jak u mnie

dziękuje nie wiem czy umiem dopracować szczegóły bo jakoś nigdy nie za bardzo analizuje własne pomysły. wymyslam i działam

co do krawęzników to widzisz każdy ma inne zdanie. ale u nas jakis rodzaj obrzeża nazwijmy to twardego być musi bo kantów robic sie nie da na takiej powierzchni.

poidło to patrząc od dołu "fundament" z bloczków betonowych, na nich stoi duże żarno, które wazy kilkaset kilo bo to pełny kamień, na nim położony jest mały okrągły kamień taki jak do ostrzenia noży i na nim mniejsza obręcz żarna. na górze jest tależyk ze stali nierdzewnej na wodę lub ziarno na zimę.
tu fotki z montażu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:05, 10 lip 2017

Do góry
Po tygodniowej nieobecności i porannym spacerze z kawą przywitały mnie grzybki na trawniku. Przed wyjazdem wywieźliśmy psa do teściów i podlaliśmy trawnik miedzianem. Mam wrażenie jakbym miedzian z nawozem do grzybków pomyliła. No cóż po pracy grzybobranie, ale sosu nie będzie.
Mam nadzieje, że nie trzeba będzie zakładać nowego trawnika.

Zielonym do góry... 09:48, 10 lip 2017

Do góry
dzięki za radę...podzieliłem i zobaczymy czy bedą rosnąć

a tu takie tam co mam (sory za jakosc...na komorce wyglądało ok ale na kompie troche gorzej...)

Osiedlowy ogródek 09:16, 10 lip 2017

Do góry

Czy ktoś rozpoznaje co to za odmiana? 
Mam tego całą donicę siewek.
Ucieszyłam się, że może to berberys admiration bo ma takie jasne obrzeża wokół listków ale pokrój raczej wyprostowany.
Chyba że młode siewki tak mają i dopiero po przycinaniu nabiorą właściwego pokroju? 

Żeby zdjęcie nie zmyliły to nie jest jedna sadzonka tylko mnóstwo małych siewek.

Jak Ogrodnik Gordon swój ogród zakładał 09:16, 10 lip 2017

Do góry
ODCINEK 32

Kwiecień 2016r.

Ugor za domem

Sytuacja za domem nie była dobra

Tutaj nie trzeba słów. Niech obraz przemówi sam za siebie:

Cieszyłam się, że w tamtym roku za płotem pojawił się rzepak. Przynajmniej wprowadził jakiś kolor. W ogóle to piękne są te żółte pola rzepaku chociaż żółta kołderka przykrywa je relatywnie krótko

Ze względów finansowych (ehhhhhhhh...) musiałam odłożyć opanowanie tej części ogrodu na przyszły rok i tak to wyglądało jeszcze przez cały sezon 2016. Na szczęście lebioda sobie poszła, a pod koniec maja postawiłyśmy tam...O ZGROZO!!!!...wielki basen (prawie 15 tys. litrów) - prezent komunijny dla mojej Córki (walka z glonami przegrana, w tym roku basen jest już sprzedany i ktoś inny będzie walczył mikroflorą basenową )

I tak minął kwiecień 2016r.

c.d.n.
Hortensjada 09:15, 10 lip 2017

Do góry

Berberys - Berberis 09:12, 10 lip 2017

Do góry
Czy ktoś rozpoznaje co to za odmiana?
Mam tego całą donicę siewek.
Ucieszyłam się, że może to berberys admiration bo ma takie jasne obrzeża wokół listków ale pokrój raczej wyprostowany.
Chyba że młode siewki tak mają i dopiero po przycinaniu nabiorą właściwego pokroju?

Żeby zdjęcie nie zmyliły to nie jest jedna sadzonka tylko mnóstwo małych siewek.

Hortensjada 09:11, 10 lip 2017

Do góry
Hortensjada 09:08, 10 lip 2017

Do góry
Hortensjada 09:04, 10 lip 2017

Do góry
Hortensjada 09:01, 10 lip 2017

Do góry
A to mój sobotni wypad do Dobrzycy Mega zaskoczenie ( w sensie pozytywnym), nie byłam na to przygotowana ani sprzętowo ani czasowo więc na pewno tam wrócę i to niejeden raz, zwłaszcza nowa część w rozbudowie robi niesamowite wrażenie. Po prostu super !

Ogrody Hortulus

Podmiejski ogródek 08:53, 10 lip 2017

Do góry
Jeszcze inna perspektywa:

Myślicie że warto malować te belki na szaro? Skoro i tak huśtawki i drabinka są "drewnianego" koloru?

Na ziemi jeszcze porządek trzeba zrobić.

No i oczywiście zakrawa na ironię losu, że ledwie podsadziłam te tawuły, któe mi tak ładnie kwitną, od razu je sobie hamakiem zasłoniłam
Ogród Małej Mi 2017 08:50, 10 lip 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

(...) Kolorowe trawy też mało zachodu wymagają.

Resztę przepraszam ,ale zajrzałam na 5 minut..

Tak, wiele starań trzeba, żeby byliny i róże wyglądały jak należy (wspomnę tylko o bieżącej pielęgnacji: opryski i usuwanie przekwitłych kwiatostanów, podpieranie, podlewanie).
Zieleń dla Ciebie z Twoją 'Nicolas' w roli głównej. Prawie bezobsługowo (jeśli ślimaków nie ma a wilgotność w podłożu jest).

Podmiejski ogródek 08:43, 10 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Piękne ujęcie, szeroka perspektywa i zachwyca mnie nawierzchnia ścieżki.
Szubienica musi byc stabilna, jeszcze kątowniki, tzw odboje musza być

I teraz to już chyba w ogóle zamknę wątek
Plamy na trawniku 08:25, 10 lip 2017

Do góry
Dzień dobry.

Bardzo proszę o poradę.
W niedzielę wróciłem z krótkiego dwudniowego wyjazdu.
Na trawniku spotkała mnie niemiła niespodzianka.
Co to może być??
Trawnik kilka dni wcześniej opryskiwałem Topsinem ( mam czerwoną nitkowatość traw), ale cały trawnik a takie wypalenie pojawiło się tylko w jednym miejscu.
Sprawdziłem - pędraków brak.

W piątek po południu nie było żadnych objawów, że coś takiego może się wydarzyć. Także trawa wyschła dosłownie w dwa dni.

Nie mam psa.

Zaznaczam, że kilka tygodni wcześniej miałem dokładnie taką samą sytuację, tylko w innym miejscu i na większej powierzchni. Konieczna była dosiewka.

Nie mam pomysłu co może być przyczyną.

Pozdrawiam i liczę na pomoc

Wśród brzóz i dębów 08:25, 10 lip 2017

Do góry
Też tak myślę, Basiu. Dam znać kiedy będę w Częstochowie.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:13, 10 lip 2017

Do góry
alnwick

i pierwsza werbena

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies