Buczki w zeszłym roku posadzone nic nie urosły na wiosnę przymarzły, ale teraz dają czadu przyrosty po pół metra. Bardzo ładne zostawiają liście na zimę.
buczek czerwony, już odżywa ma piękne przyrosty czerwone
To jest jedyny zacieniony zakątek w ogrodzie...przynajmniej na razie jak drzewa są jeszcze małe. Wąski pasek pod ścianę. Cóż było robić. Padło na bukszpaniki.
Najpierw nawiozłam trochę ziemi bo żwir, żwir i jeszcze raz żwir.
Jeny jak wtedy było zimno....brrrrrrrrrr....nie mogło się zdecydować czy będzie padać czy nie...i tak cały dzień...ale zasadziłam te bukszpaniki, bo taki był plan
Będę pokazywała różę, która jest co dzień ładniejsza moja ukochana.
Chciałam pokazać moją lilię którą w tym roku posadziłam jest ładna, ale mizernie kwitnie tylko dwa pąki.
Tutaj modernizacja dołka, i dla Kindzi świerk Hoopsi ok. 2 m wysokości po 7 latach. Wyszedł z niezłych opresji chorował bo był zalewany ale osuszanie korzenia dały rezultaty.
Przemku, jestem zachwycona Twoimi szałwiami i lawendami Widok zapierający dech Możesz mi doradzić rodzaj lawedy rosnącej do 50 cm i żeby była śliczna w kwiecie i gęsta?
Z białych kostek trapezowych, które kupiłam żeby zrobić z nich bord wzdłuż tujek, ubyła pewnie jakaś 1/4...ale jeszcze by wystarczyło na te tujki...tylko, że tak patrze...i se myśle...że jak już z boku zrobiłam tymi trapezikami to z przodu też by wypadało...