Słuchajcie, w sobotę nie skosił Witek trawnika, bo padało. mnie nie było, w poniedziałek nie, we wtorek lało, dziś nie...normalnie trawa "do kolan". Co tu robić? Idę kosić.
To stare zdjęcie z 2009 roku co prawda, lało to i nowego nie zrobiłam dla Łukasza, teraz Kropka jest stara ( ma 16 lat) i nie wymaga golfika ani kaloszków, jakoś chodzi "goła" na spacerki.
Najgorsze jest to, że matę kładą projektanci ogrodów, preferują to między użytkowników Zwykły użytkownik ogrodu może się nie znać na początku, ale jeśli przyjeżdża do niego ogrodnik i zakłada ma rabatę wyścielając matą, to to porażka.
Nawet w telewizji na kanale TTV jest program "Odlotowy ..." , pan, który prowadzi program (oglądają widzowie przecież) preferuje matę i zakłada ją w ogrodach, a najgorsze, że pod różaneczniki i drzewa też. Potem ludzie to mylą ze zwykłą folią. Wtedy już woda nie przeleci na pewno. A roślinki usychają.
Irenko, ależ ona ma kaloszki, czarne Zakłada je na okazję sypania soli zimą, bo ją pieką łapki i nie może iść po szosie Wtedy mus kaloszki zakładać i golfik czerwony
A żurawkę 'Southern Comfort' połącz z Carex buchannanii.
Jako takiego nie znam cisa Aurea, jest albo 'Elegantissima" albo Semperaurea" albo 'Fastigiata Aurea', 'Aurea Decora', 'Dovastonii Aurea'.
Te dwa pierwsze i dwa ostatnie są dość niskie, rosną wszerz więc na szpaler niski się nadają. 'Fastigiata Aurea' zaś jest wąski i kolumnowy i nadaje się na solitery, obeliski a nie na żywopłot, bo to będzie bardzo drogi żywopłot.
Danusiu, powiem Ci, ze już dziś doczytałam cały temat tulipanów
Przerobiłam nawet temat róż, bukszpanów… korzystam z całego dobrodziejstwa Twoich artykułów i porad nie tylko biegam po koleżankach
Danusiu, ale jak przekonać męża?Ja i tak chyba bym nie sadziła tam już żadnego drzewa. Tam są dwie pęcherznice, perukowiec, krzewuszka i ta nieszczęsna wierzba. Kiedyś to jakoś wyglądało, bo było małe a obecnie wielkie krzaczory porosły, a co roku są przycinane
Ale i tak jestem ciekawa, jakie drzewa proponujesz na takie rabaty wyspowe