Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Magda_ 09:56, 26 sie 2014

Danusiu zdziwiłam się, że w powiadomieniach nie widać żadnych wpisów w Twoim wątku. Nawet sie trochę zmartwiłam. ...
A tu proszę powstał nowy wątek, a ja gapa go nie zauważyłam

Gratulację Ci takiego prestiżowego wyróżnienia. Twój ogród jest wspaniały i jego historia nie mogła się potoczyć inaczej

Ja sama trafiłam tu za Tobą
Ściskam Cię gorąco
Milka 13:00, 26 sie 2014

Chyba kropce trzeba kaloszki kupić
Nie wiem do czego połączyć te kilka żurawek Southem Comfort, co mam do wykopania..
olga_ 21:47, 26 sie 2014

Witam Danuś, codziennie jestem u Ciebie i podziwiam. Wypróbowałam szpadelek od Ciebie, elegancko wycina Mam prośbę jak będziesz miała chwilę to spojrzyj u mnie na ostatnią stronę i skomentuj nasadzenia na skarpie przed domem, czy nie przesadziłam z ilością roślin? Dobrze według Ciebie to wygląda? Z góry dziękuje za ewentualną podpowiedz. Pozdrawiam.
Kasiek 21:50, 26 sie 2014

Gardenarium napisał(a)
Kropkę dzisiaj ustawię do zdjątka Jeszcze chrapie na podłodze No i mokro, a ona nie lubi jak mokro, bo paznokietki sobie zamoczy

Moze nie chce sobie nowego pedikiura zniszczyc
Gardenarium 22:34, 26 sie 2014

jula81 napisał(a)
Danusiu chciałam zapytać Cię czy cis aurea nadaje się do nasadzeń grupowych? Chodzi mi o szpaler - żywopłot .Szukałam wszędzie po wątkach z cisami ale nie znalazłam nic.
Wiem że powinnam pytać w innym wątku ale pytanie kieruję bezpośrednio do Ciebie więc tutaj w Twoim wątku
Podpowiedz mi proszę.
Pozdrawiam.

Jako takiego nie znam cisa Aurea, jest albo 'Elegantissima" albo Semperaurea" albo 'Fastigiata Aurea', 'Aurea Decora', 'Dovastonii Aurea'.

Te dwa pierwsze i dwa ostatnie są dość niskie, rosną wszerz więc na szpaler niski się nadają. 'Fastigiata Aurea' zaś jest wąski i kolumnowy i nadaje się na solitery, obeliski a nie na żywopłot, bo to będzie bardzo drogi żywopłot.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:35, 26 sie 2014

Milka napisał(a)
Chyba kropce trzeba kaloszki kupić
Nie wiem do czego połączyć te kilka żurawek Southem Comfort, co mam do wykopania..

Irenko, ależ ona ma kaloszki, czarne Zakłada je na okazję sypania soli zimą, bo ją pieką łapki i nie może iść po szosie Wtedy mus kaloszki zakładać i golfik czerwony

A żurawkę 'Southern Comfort' połącz z Carex buchannanii.

Instagram Ogrodowiska
A_gawa 22:40, 26 sie 2014

Jejuś, jaka niunia cudna! Samo kochanie!
kamasja 08:57, 27 sie 2014

Wróciłam po urlopie a tu takie wiadomości jestem dumna, że jestem na "O". Ja też trafiłam tu po śladach Twoich bukszpanów. A , że jesteś światowym designerem to nie ulega wątpliwości. Pozdrawiam.
ewakatowice 09:56, 27 sie 2014

Gardenarium napisał(a)

O Kropka to wystrojona jak kogut na święto jajka…
Mała a pocieszna, słodziutki sweterek.
Luki 10:02, 27 sie 2014

O jejku, ta fotka w czerwonym golfiku mnie powaliła na łopatki, ale ta Kropeczka jest słodka nic tylko wyściskać i pomiziać za uszkiem