Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Eli 21:00, 10 cze 2017

Do góry
Gosia, Olga dzięki, słodzicie mi
dla was
W cieniu - zacieniona 20:59, 10 cze 2017

Do góry
...azalie japońskie jeszcze mają kwiaty...

Moja bajka 20:56, 10 cze 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Podpowiecie co tu posadzić? Wykarczowałam barwinek i jest miejsce. Z lewej jest róża MW i Queen of garden. To wysokie na pniu to hibiskus, a za nim pigwowiec. Przy schodach jest kratka z malutkimi jeszcze powojnikami. Tych bidnych pseudo kulek bukszpanowych mogę się stąd chętnie pozbyć.

myślałam żeby na brzeg rabaty dać ze 3 szt różyczek miniaturowych, n ś. Teresk, albo dosadzić jeszcze Queen of garden, a za nimi jako wypełnienie jakieś byliny (dałam tam malutkie kłosowce).Podpowiecie?
Myślę, że rozstanie z pigwowcem jakby co też bym dźwignęła .

Z pigwowcem ciężko się rozstać bo bardzo szybko odbija....z niczego
dałabym tam szałwie i bodziszka

takie
W ogródku Iwony 20:53, 10 cze 2017

Do góry
Inne kwitnące.
President

Bodziszek

Kocimiętka

W towarzystwie przywrotnika
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:53, 10 cze 2017

Do góry
Akcja bukszpan czas start. Przewozimy dwa jaja.które okazały do być ardziej jajowe niz pamietalam ze sa
.
W cieniu - zacieniona 20:51, 10 cze 2017

Do góry
Piwonia drzewiasta...niestety w tym roku przemarzła...ale nowe odrosty ciągną się do góry.
Tak kwitła w ub.roku...

W ogródku Iwony 20:47, 10 cze 2017

Do góry
Basiu, Ewo, niestety nie wiem co to za odmiana. Pochodzi z działki moich rodziców, więc ma już kilkadziesiąt lat - u mnie rośnie już 25 lat.

Następna pochodzi z tego samego źródła. Może kwitną nienajgorzej, ale mam wrażenie że w poprzednich latach było więcej kwiatów.

Ogród wśród pól i wiatrów 20:47, 10 cze 2017

Do góry
jolka napisał(a)

No Paulinka, biała dała czadu Strasznie szkoda Twojej, ciekawe co jej zaszkodziło U mnie jeden pąk zesechł, też się bałam co dalej będzie, ale na szczęście pozostałe dotrwały. Wpadaj szybciutko to zobaczysz na żywo Jakby coś to jutro będę w domu

A myślisz,że gnojowka mogła jej zaszkodzić? Proporcji się trzymałam, ale może za dużo podlalam? Od dołu jakby liście zaczęły jej brązowiec, więc ewidentnie jakby ja przypalila?
Co się stało kwiatom ... 20:47, 10 cze 2017

Do góry
Pierwsza zakwitła Mme Hardy ,zbierała się cały dzień aż światło się skiepściło i fota też jest kiepska.

Ogórki

W cieniu - zacieniona 20:40, 10 cze 2017

Do góry
Czarny bez Black Lace

Knautia macedońska

Mak tulipanowy

Ogród wśród pól i wiatrów 20:36, 10 cze 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Wow!! Nie no Jolus szalejesz z tą biała piwonia! A wiesz,że u mnie jeszcze w pąkach i pewnie aż tak szybko nie zakwitnie! A mało tego miała tyle pąków pięknych i nie wiem czy to mogło być przyczyną czy zwykły zbieg okoliczności, ale po podlaniu gnojowka paki stały się miękkie i jakby puste i w sumie może zakwitnie 2 kwiatami ale za to będę podziwiała u Ciebie

No Paulinka, biała dała czadu Strasznie szkoda Twojej, ciekawe co jej zaszkodziło U mnie jeden pąk zesechł, też się bałam co dalej będzie, ale na szczęście pozostałe dotrwały. Wpadaj szybciutko to zobaczysz na żywo Jakby coś to jutro będę w domu
Letnie skrzynki balkonowe i donice 20:35, 10 cze 2017

Do góry
A to moje kompozycje dopiero zaczynają się się rozrastać.W drewnianej lobelia,bakopa,dalie ,bluszczyk. W czarnych donicach petunie,hortensja,dalie,bluszczyk,pelargonia biała

Ogród wśród pól i wiatrów 20:32, 10 cze 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Niebieskości masz piękne.
Wszędzie czyściutko i roślinki takie gęste masz

Daria, cieszę mnie, że się niebieskości podobają Wkrótce do niebieskości dołączy lawenda Roślinki rzeczywiście przybrały masy. Ten rok jest pierwszym takim, gdzie już nie muszę non stop czegoś kupować, tylko bardziej zadbać o to co jest. A z porządeczkiem... ojj, trawa skoszona więc wygląda w miarę estetycznie, jednak ja dobrze wiem, że do prawdziwego porządku droga daleka Ale nie przejmuję się tak bardzo, ile zdążę tyle zrobię

Pozdrawiam w tonacji różowej
Ogród wśród pól i wiatrów 20:31, 10 cze 2017

Do góry
jolka napisał(a)

Paulinka, dziewczyny już CI odpowiedziały. Ja myślę tak samo, niech się najpierw porządnie ukorzenią. Podlewałabym gnojówką, widząc że żyją już swoim życiem, znaczy mają nowe przyrosty.

Ciekawe jak tak Twoja biała piwonia, pewnie też kwitnie, podobnie jak i moja Zdjęcia w ogóle nie oddają jej czaru, mogę tylko powiedzieć, że ma dużo kwiatów, obłędnie pachnie i jest piękna

Buziaki

Wow!! Nie no Jolus szalejesz z tą biała piwonia! A wiesz,że u mnie jeszcze w pąkach i pewnie aż tak szybko nie zakwitnie! A mało tego miała tyle pąków pięknych i nie wiem czy to mogło być przyczyną czy zwykły zbieg okoliczności, ale po podlaniu gnojowka paki stały się miękkie i jakby puste i w sumie może zakwitnie 2 kwiatami ale za to będę podziwiała u Ciebie
Paeonia - Piwonia 20:29, 10 cze 2017

Do góry
I moje oczko w głowie
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:27, 10 cze 2017

Do góry
Basilikum pozdrawiam i zmykam

Pogubiłam się po drodze... 20:26, 10 cze 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
Kto rano wstaje, to w porannym słońcu naparstnice łapie

Cudowne! Dla takich widoków warto wstawać wcześnie rano
Oczko w głowie :) 20:23, 10 cze 2017

Do góry
Kiedyś myślałam, że gdy "dorosnę" będę miała piękny ogród czyli trawnik obsadzony całym mnóstwem tuj.. Koniecznie!
Ahh jak dobrze, że marzenia się zmieniają. Owszem tuje są już i mają zasłonić tył, ponieważ za nami biegnie autostrada, którą niestety w wietrzne dni słychać.

Wielka góra zielska z ziemią miała być dla nas górką z której popłynie woda niczym wodospad wprost do oczka na które to uparł się mąż. Próbowałam bronić się rękoma i nogami, ale nie udało się. W lipcu 2016 r. zaczęło powstawać oczko..

Oczko to nie mój styl, ale czego nie robi się dla miłości ponoć kompromisy najważniejsze. Zgodziłam się na wodę ale tylko pod warunkiem, że będzie nowocześnie i elegancko a nie jak na bagnach.

Tak wiem, okropna ta góra betonu... Ale mąż naobiecywał, że tak ją urządzi że padnę z wrażenia. Oczywiście to się nie stało i od marca tego roku miał nakaz zlikwidowania górki
Ukojenie 20:17, 10 cze 2017

Do góry
Dzis bylam w pracy wiec ciagle nadrabiam ogrodkowe sprawy wiec zerkam tu jednym okiem.
Dzis podlalam hortensje magiczna sila - drugi raz w tym roku.

Przedstawiam szczeć:

Rosnie za naparstnicami bo ma byc od nich wyzsza. Licze ze bedzie naturalna przeslona od sasiadow.
Sluzy za poidelko dla owadow
Słoneczny Ogród 20:17, 10 cze 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Rodek przepiękny a strumień wody w kamiennej rzece to najpiękniejszy widok

Dzięki
To taka namiastka potoku
No powiem, że zdiwiłam się jak woda tam rwała, niezły musi być spad.
Jeszcze nie mam wyłożonej folii i oczko nie zrobione jeszcze, więc woda poszła do kreta.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies