Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Anda 14:39, 21 lip 2017

Piękne byliny, ślicznie kwitną
Masz Yellow Xenox? Właśnie się zastanawiałam, jak będzie wyglądać bo mamy w szkółce, ale jeszcze nie kwitnie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataP 15:00, 21 lip 2017

margaretka3 napisał(a)

Susza u nas przeogromna. W moją glinę nie mogę łopaty wbić. A tyle miałam zrobić...
Chyba mamy dwie strefy klimatyczne w Polsce.
Lubisz cynie. Pierwszy raz mam je tak ładne, zawsze łapały grzyba i padały, w tym roku nie mają go od czego złapać.

Kurcze nie miałam nigdy grzyba na cyniach... teraz też od tych deszczy nic im nie jest - wyższe są po prostu i tyle. Od czego mogą grzyba łapać??
AniazZielone... 18:12, 21 lip 2017

Gosiu, zdjęcia cudne
Szkoda, że nie sfotografowałaś pszczółek, z resztą powinnaś filmik nagrać, bo zdjęcie to nie to samo, to brzęczenie jak o nim pomyślę to go słyszę. Oj cudne było.
Mam nadzieję, że dzisiaj popadało u Ciebie, w Krakowie porządnie lało, ale tu też deszcz potrzebny
Urszulla 20:59, 21 lip 2017

margaretka3 napisał(a)
Ala, ten jest w doniczce, może dlatego tak się wyrwał, reszcie też daleko do kwitnienia. Mam sporo nowych odmian i czekam na nie z niecierpliwością.

Jeszcze parę zdjęć i wracam do pracy. Nieczasowa jestem bardzo.

Aga abiko, o tym białym krwawniku Ci mówiłam.

To ten mój nasionkowy liliowiec

Śliczne jeżówki a rozchodnik też ciekawy
@
liliowiec z niasionka! Gratuluję!

Pozdrawiam
Agania 21:03, 21 lip 2017

margaretka3 napisał(a)

Jak ja lubię ten odcień jarmużu.

Cudownie
jarmuż u mnie rośnie z powodzeniem, zbierz dla mnie nasionka Twojego jak się uda, a uda się ...to poproszę kilka nasionek...kwiecie na rabatach masz zjawiskowe
Z cyniami w tym roku nie mam powodzenia?
Nowalijka 21:08, 21 lip 2017

U mnie jarmużem zajęły się ślimaki(((
Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie...a te jeżówki i krwawnik - niesamowite...
Ja kichawca wysiałam na rozsadę, wyrósł, później wyląduje na rabacie. A miałam nie bawić się w nasiona po tegorocznej porażce.
Agania 21:52, 21 lip 2017

Niosionkowo jest zaraźliwe...i patrząc na Małgosiowe cuda na rabatach
jona 22:28, 21 lip 2017

margaretka3 napisał(a)
Jeszcze pomidorki i tytułowy, lanckoroński widoczek.

Cudny widok, i jeden, i drugi
Gosiu, czy pomidory zachowują cechy rodziców, pomimo tego, że rośnie obok siebie kilka odmian? Dostałam kiedyś od Ciebie nasionka Megagroniastego i bardzo lubię tą odmianę. Do tej pory wykorzystywałam przysłane nasiona, ale w tym roku trzeba zebrać własne.
Gruszka_na_w... 23:00, 21 lip 2017

Piękne kolory lata pokazałaś.
Gosiu, czy Wy macie podpiwniczony dom, że musicie mieć ten drenaż opaskowy?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 23:10, 21 lip 2017

Prześliczna ta żółta jeżóweczka liliowce z nasion.....u Ciebie mnie to nie dziwi, ale budzi podziw