Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod górkę... 20:12, 10 cze 2017
Do góry
Kacha123 napisał(a)

aż sie cofnęłam bo pamietam że ta mi sie podobała ale nie doczytałam co ona za jedna
Mój ogród pod górkę... 20:11, 10 cze 2017

Do góry
Proszę bardzo

Stipa się u mnie tak sieje, że muszę ją plewić jak chwasty.
Heidi przepiękna, kolor w rzeczywistości bardziej żarówiasty.

Ale rymuję - hihihi!
Słoneczny Ogród 20:05, 10 cze 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Daria u nas dziś pada, ale masz okazałą agawę (to ona?). Rodek kolos, piękny.
Uporałaś się z warzywniakiem?

Padało dziś, dobre i troche.
Na fotce (masz rację) to agawa, ma już sporo lat. Daje co roku dużo dzieciaczków.
Za pochwałę rodka dziękuję, jest spory.
A warzywnik,to tak- jak skończę to w sumie mogę juz zaczynać od początku pielenie
Przeleciałam haczką prawie cały, ręcznie też skubałam a po każdym deszczu zielono się robi, ale trudno nie będzie idealnie.
Co jakiś czas tak wpadnę, żeby trochę przejrzało bez szaleństw, chcę żyć biegać, przejechać się rowerem, z synem w piłkę kopać, kamienie zbierać... hahaha taka moja teoria i praktyka, bo wczoraj wszystko powyższe zaliczyłam i pielenie też trochę
Na warzywniku wysiałam też różne gatunki kwiatów.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:55, 10 cze 2017

Do góry
i dla pozostałych Gości, żeby nie myśleli, że o nich nie pamiętam

Kondziowy ogrod cz II 19:53, 10 cze 2017

Do góry
Kondzio napisał(a)
Ogród codziennie się zmienia, chwile ulotne, zatem trzeba choć odrobinę zachować na zdjęciach:

[]

Tu zostaje, jest niesamowicie, te brzozy są oszałamiające na rabatach... A te otwarte drzwi, jak z baśni... Pięknie to mało powiedziane...
Ogród wśród pól i wiatrów 19:52, 10 cze 2017

Do góry
Donia72 napisał(a)
I ostróżki masz obłędne

Donia72 napisał(a)
Powojnik wyglądający jak różyczka

Donia dzięki Czekam na rozkwitnięcie pozostałych ostróżek, fioletowych i białych. A powojnik te pierwsze kwiatki ma takie właśnie "różyczkowate", pełne, a kolejne już pojedyncze. Na razie są tylko dwa pełne i trochę pąków. Zobaczymy co dalej będzie Jak już jesteśmy koło powojnika, to rzut oka w dół na rabatę z vanilkami i szmaragdami. Vaniki mają już malutkie pączki.

A w ogóle, to już prawie sama zapomniałam, że mam tam czerwonego buka!!
Kaprysił przez dwa lata, a w tym roku jakby odżył

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:50, 10 cze 2017

Do góry
Moja dzika różyczka dla Danusi i Agi, eM dla porównania wielkości , mimo cięcia

Słoneczny Ogród 19:49, 10 cze 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

Niesamowite zdjecie...Jaki musi tam byc zapach...
Daria, cos czuje ze dzisiejszy wieczor spedze w Twoim ogrodzie

Zapraszam, zwiedzaj.
Zaraz wstawię parę nowych zdjęć.
Zrobiłam właśnie zdjęcia i pokażę nowe odsłony
Nie wiem czy coś ciekawego znajdziesz
Ale dużo stron nie mam, to i dużo czasu nie zmarnujesz
Tymczasem hosty.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:46, 10 cze 2017

Do góry
Kasiu dla Ciebie moje maki z wczoraj

Ogród wśród pól i wiatrów 19:40, 10 cze 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Jola te twoje olbrzymy limkowe powalaja
Co ty im dajesz mięso czy cus

Hehe, Kamisia, schabowe im kupuje
Jeszcze te z trójkątnej rabatki muszę podkarmić, bo je wszystko zarasta

Bawarka 19:39, 10 cze 2017
Do góry
Kasiek napisał(a)
Zalezy mi na nazwie tej rozy, moze ktos ja rozpozna?

Kasiek napisał(a)

ja na rózach sie nie znam az tak zeby umiec ją zidentyfikować...spodziewam sie nawet że to moze byc niezwykle trudne

ale raczej to nie jet Gertrude ...popatrz na kwiat u twojej widać preciki w srodku ....kwiat ma zdecydowanie mniej płatków jest półpełny ...u Gertrudy nie widac precików ...no i Gertruda ma zapach ....zapach słodkiej ale nie dusznej rózy ...opisanie jej zapachu tez raczej sie mi nie uda

natomiast jedno co moge powiedzieć ...to twoja jest świetna nawet bez metki warto ja miec ...i jeszcze taki wielki krzak a jak jeszcze nie przemarza i nie choruje ...to można śmiało powiedziec róża doskonała
Hirutkowy raj:)) 19:38, 10 cze 2017

Do góry
Krysiu, masz jeszcze Skalnicę liścieniową? Bo u mnie - ta od Ciebie - pięknie się rozrosła i kwitnie tak:

Ogród wśród pól i wiatrów 19:26, 10 cze 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Jestem i też polubiłam nie da się przejść obojętnie obok takiej rabaty.

Ewusia, cieszę się że jesteś A piwonie nie dadzą teraz przejść obok siebie obojętnie, nie dość że pięknie wyglądają to jeszcze ten słodki zapach Chyba się w poniedziałek przejadę do ogrodniczego.Nie mam pojęcia gdzie mogłabym je posadzić, ale jak mnie jakaś oczaruję, to na pewno kupię!! Hehe, znaczy się można to już potraktować "wirusowo", ale nie będę się leczyć

Tutaj jeszcze blado różowe
Mój ogród pod górkę... 19:24, 10 cze 2017

Do góry

Mój ogród pod górkę... 19:23, 10 cze 2017

Do góry
Trochę dzisiejszych fotek, zanim przegonił nas deszcz

Ogród wśród pól i wiatrów 19:18, 10 cze 2017

Do góry
Malgosiak napisał(a)
Witam krajankę Dlaczego ja dopiero tu trafiłam ! Muszę prześledzić cały wątek Mogę się dowiedzieć jak szeroka jest ta rabata? Ile mniej więcej zajmuje cis( jaki?) z ammonagawą? W jakiej odległości są one posadzone? Pytanie na czasie bo 3 szt czekają na wsadzenie. Mam wąsko rabata 1,5 chciałabym dać zimozielone tło bo to rabata widoczna w tarasu a mam tam tylko 5 metrów do granicy działki

Małgosia cieszę się, że trafiłaś W takiej ilości fantastycznych ogrodów ciężko jest się odnaleźć Nie cofaj się do tyłu, szkoda czasu.

Ta rabata będzie miała mniej więcej 150-170 cm, podobnie jak Twoja. Cisy sadzone co jakieś 80 cm. Zajmują ok. 40 cm. Tnę je z każdej strony. A amonogawy po prostu rozmieściłam w miarę równo na całej długości i wyszło, jak wyszło, są ok 3 metry od siebie Rosną tuż przed cisami, jakieś 20 cm.

Pozdrawiam rozkwitającą Artemis
Zielony zielonym pogania :) 19:18, 10 cze 2017

Do góry
Witaj Kasiu
Moje świerki po strzyżeniu
efekt to około 3 taczek gałęzi .

A syrop to naprawdę super sprawa. Moja mała od kiedy poszła do przedszkola ciągle choruje. A to już 2 rok się kończy, więc ratuje się czym mogę. W zeszłym roku robiłam z owoców i dawałam jej w zimie. W tym zrobiłam z kwiatów a w jesieni powtórzę z owoców. Generalnie kwiaty działają przeciwwirusowo i uodparniajaca.
Ogrodowe przygody 19:16, 10 cze 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Pięknie to prawda aż się oczy śmieją do fotek

Najpiękniejsze są w zachodzącym słońcu
Ogrodowe przygody 19:12, 10 cze 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Iwonko cudowne masz róże I jaka ilość. Masz policzone odmiany?

Niestety kupiłam kilkanaście nowych odmian na wiosnę i ciągle gubię się w rachubie, Muszę je porządnie skatalogować
Ogrodowe przygody 19:08, 10 cze 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Iwonka, jedziesz chemią? takie masz zdrowe okazy; moje mają liście obgryzione..pełno dziurek.

Nie tylko raz miedzianem na wiosnę, ale dzień później padał deszcz. Dwa razy na mszyce jakimś tanim środkiem. Przyznaję nawoziłam często różnymi metodami obornikiem, azofoską jakim z lidla i z biedronki, bioplon i niebieskie granulki do tego pod każdą daję każdą skórkę z banana szczególnie jak któraś słabo rośnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies