A my posadziliśmy borówki amerykańskie przy placu zabaw. Wykopaliśmy wielkie doły i pod każdy krzak po połowie worka torfu kwaśnego i próchnicy kwaśnej (mieszane w taczce), razem jeden worek pod krzew. To zpewni dpbre warunki i kwaśne podłoże. Słońce jest, nawadnianie jest
Pod tekturę, ale właściwie w tym przypadku nie ma znaczenia aż takiego, tektura się rozłoży. Chodzi o względy estetyczne, ani tektury ani linii nie powinno być widać na rabacie.
Na korę nie dawaj już zrębków. Będzie "zbyt dekoracyjnie".
Zawijasek powoduje, że te akurat trawy tutaj nie mają miejsca. Jesli je posadzisz na tle śliwy, od lewej strony powalą się na bukszpan i będzie zamierał. pod krzewem od lewej zaś, będą zasłaniały niski jałowiec. To niefortunne ułożenie roslin, bo masz ten niski jałowiec.
Wyrzuć jałowiec i wtedy posadź trawy po lewej stronie.
Nawozy ze zwiększoną ilością potasu, typowo do bukszpanów nie ma.
Ja nawożę do końca sierpnia swoim angielskim nawozem z wodorostów Cudnie puszczały do tej pory. Lepiej też zabudowują się, jeśli miały grzyba.
Ja nie myślę o dzieciach - to rodzice mają takie zapotrzebowanie, ja tylko je spełniam.
Wiem o tym, ale ten placyk jest za duży na przykrycie. Ma około 20 m2. Jeśli wydzielimy piaskownicę (nie wiem jaka zostanie zakupiona). oczywiście przykryjemy samą piaskownicę, o reszcie nie ma mowy.