Witam czy to również chwastnica? samo koszenie wystarczy by znikło? jest tego tyle że nie wiem jak cię do tego zabrać,a przez najbliższe 2 tygodnie nie bedę miał jak bo wyjeżdżam. jakieś rady?
Nie przesadzałam na razie ani kwiatków, ani bukszpanów. Sucho u nas jak pieprz. W ciągu ostatniego miesiąca popadało zaledwie raz i to niezbyt intensywnie. Prognozy zapowiadają jakiejś opady dzisiaj, ewentualnie jutro - może się w końcu sprawdzą. Wtedy się do Ciebie wybiorę
No mam zdjęcia specjalnie dla Ciebie:
Na tyle mi starczyło kory
Teraz czekam na większy wiatr, zobaczymy czy mi to wszystko nie wyleci na trawnik
Weekend minął mi wspaniale z tłumem gości i w sobotę i w niedzielę.
Pod znakiem świętowania urodzin mojego starszego
Mam znajomych cukierników zawsze zamawiam u nich torty na wszystkie okazje
tym razem było bez rysunków star wars itp, koleżanka powiedziala zaufaj mi zobaczysz że będziesz zadowolona taki oto torcik dostaliśmy
była walka między dzieciakami i dorosłymi o kawałek z lentylkami i mmnemsami hahahahahahaha
Mam dla Was coś do pokazania z cyklu 'cudze chwalicie swego nie widzicie'
Jeśli wybieracie się nad morze do Stegny lub Krynicy Morskiej, zwiedzicie zamek jest jeszcze nieopodal po sąsiedzku unikat na skalę światową a właściwie jedyne na świecie pochylnie na Kanale Elbląsko-Ostródzkim. Bilety nie należą do tanich ale jeśli mam wydać pieniądze w Dinoparku lub na innej masówce to wolę popodziwiać naturę.
Bilety zakupiliśmy na stronie intrnetowej Żeglugi Ostródzo-Elbląskiej. Można rezerwować telefonicznie a opłaty dokonać na miejscu w kasie. Ponieważ mieszkamy w Malborku na 'wylotówce' do Sztumu wybraliśmy trasę Dzierzgoń- Rychliki- Buczyniec. Na przystani w Buczyńcu wsiedliśmy na nasz pięciogodzinny rejs
Po drodze na Rychliki mijaliśmy szpalerey dzikich róż.
Bardzo podoba mnie się to zestawienie i tak samo zaplanowałam u mnie część przy wiezdzie tylko czekam na zakończenie oczko a chodzi mi o berberysa i szałwie
Super to wyjdzie u Ciebie i jeszcze z żórawką
Powojnik Blue Sensation i Leonardo da Vinci róża. Cała w pąkach i wciąż niska. Żurawka Purple Forever jednak potrafi kwitnąć ładnymi jasnoróżowymi kwiatami. W ubiegłym roku żadnego kwiatka nie zobaczyłam.