Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:28, 20 sie 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Ana i taka Cię uwielbiam i Twój ogród
Na kawke i ciastko na czerwonym talerzyku przyjade jak nastepnym razem bede jechała do Przasnysza
Pamiętaj trzymam Cię za słowo pamiętam też że Małgosia i Bożenka mi obiecały. AAAAA tylko musisz mnie uprzedzić bym zdążyła coś ukręcić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:26, 20 sie 2015

Do góry
iwka napisał(a)

Masz już śliwkowe dla męża, to dla chłopaków polecam to z jabłkami, wypróbowane, szybkie i pyszne
ciasto z połówkami jabłek
ze śliwkami eksperymentuje, ale szarlotka zawsze z tego samego przepisu Chłopaki jak jedzą gdzieś to zawsze mówią że moje najlepsze
ciasto pół kruche, dużo uprażonych własnoręcznie jabłek i piana z białek ala beza
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:34, 20 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
i tym o to sposobem wypije trzecią kawkę dzisiaj Dodam, że uwielbiam kawę w filiżance (kolor jest drugorzędny) ale jak jestem u kogoś i dostanę w szklance również wypije i nie będę marudziła...

Ale u mnie w szklance do Latte maciato wypijesz?

Lubię czerowny kolor w domu, w ogrodzie tez przez długi okres miałam. Teraz jest moda na nielubienie koloru czerwonego. I ciekawa jestem kiedy po CHFSh powróci do naszych ogrodow tak jak teraz dominuje moda na trawy i drzewa wielopniowe oraz brzozy.....

Wbrew wszelkim tendencjom sadze aktualnie malinowe roze ale z dała od fioletów bo się ewidentnie gryzą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:15, 20 sie 2015

Do góry
Skoro dzisiaj u ana_art o kolorach ... Ja bardzo lubię czerwony, jeszcze bardziej pomarańczowy . U mojego synka w szkole na Dzien Matki dzieci przygotowywały plakat o swojej mamie, który zawierał krótkie informacje np. Ulubiona potrawa mamy, kolor oczu, ulubiony kolor itd. ... Klasa liczyła 23 osoby i byłam jedyna z ulubionym pomarańczowym dominował niebieski i zielony
Kawę i ciasto chętnie spróbuję, podzielam zamiłowanie do kawy w filżance, nie ma to jak podarować sobie codziennie odrobinę luksusu pozdrawiam serdecznie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:23, 20 sie 2015

Do góry
ooo wypróbuje bo mój eM śliwkowe uwielbia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:21, 20 sie 2015

Do góry
ale klimatyczne miejsce
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:15, 20 sie 2015

Do góry
Anda napisał(a)

Ależ tu pyszności serwujesz. Aż mi ślinka leci, a dziś nic jeść nie mogę, bo zęba mądrości mi wycięto

Twój ogród piękny jest, ale to wiesz sama. Lubię do Ciebie tu zaglądać.

powinnam napisać no to dupa blada, jak zęba mądrości nie masz, aleeee sama też nie mam więc się nie wymądrzam
ciasto ze śliwkami to ulubione ciasto mojego eM, a szarlotka chłopaków
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:12, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dobra, już nic nie piszę
Bo jeszcze ciasta nie dostanę
luzik ja prawdomówna ale nie sknerowata
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:11, 20 sie 2015

Do góry
i tym o to sposobem wypije trzecią kawkę dzisiaj Dodam, że uwielbiam kawę w filiżance (kolor jest drugorzędny) ale jak jestem u kogoś i dostanę w szklance również wypije i nie będę marudziła...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:09, 20 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Taaaaadam proszę bardzo!!!!

Dodam, ze ciasto wczorajsze, z reguły w tygodniu nie piekę, ale aktualnie jestem z dziećmi w domu wiec jest czas na ciasto w tygodniu

Ależ tu pyszności serwujesz. Aż mi ślinka leci, a dziś nic jeść nie mogę, bo zęba mądrości mi wycięto

Twój ogród piękny jest, ale to wiesz sama. Lubię do Ciebie tu zaglądać.

Do góry
popcorn napisał(a)
hmm a rh u Ciebie dobrze rosną? a jakie masz chwasty? u mnie bardzo kwaśna ziemia, też każdej prawie roślince ziemię z worka sypię i kompost, przy sadzeniu, ale nie da się ukryć że kwaśno bardzo..

dzięki za info
po chwastach patrząc powinnam mieć kwaśno, ale tam gdzie jest hakone skrzypu np nie mam

Do góry
popcorn napisał(a)
hmm a rh u Ciebie dobrze rosną? a jakie masz chwasty? u mnie bardzo kwaśna ziemia, też każdej prawie roślince ziemię z worka sypię i kompost, przy sadzeniu, ale nie da się ukryć że kwaśno bardzo..

dzięki za info
po chwastach patrząc powinnam mieć kwaśno, ale tam gdzie jest hakone skrzypu np nie mam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:03, 20 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

zaraz mnie ktoś napadnie jak powiem, że nie wiem jaki mam odczyn
Pierwotna ziemia klasa piasek V-VI, ale prawie każda roślina u mnie dostała coś z worka w nogi, do tego każdej wiosny albo biohumus albo kompost

dzięki za info
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:03, 20 sie 2015

Do góry
Taaaaadam proszę bardzo!!!!

Dodam, ze ciasto wczorajsze, z reguły w tygodniu nie piekę, ale aktualnie jestem z dziećmi w domu wiec jest czas na ciasto w tygodniu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:56, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A ja myślę, że można pisać, co się myśli. Tylko ludzie są różni i różnie odbierają to co piszemy. Czasami coś zaboli, czasami nam smutno i bierzemy do siebie.
To sprawa postrzegania świata i właściwego dobierania słów do wyrażania swoich myśli.
Zamiast pisać "dobrze, że zrezygnowałaś z czerwonego", można było napisać "ten różowy bardziej mi się podoba".
Zamiast pisać "czerwony działa na mnie, jak płachta na byka", można napisać, że "w ogrodzie lubi się kolory w odcieniach różu i fioletu".
Są ogrody kolorowe i są ogrodu minimalistyczne ogeaniczające ten kolor. W każdym można dostrzec piękno.
Ana, twój ogród był jednym z pierwszych, którym się zachwyciłam.
Po przeczytaniu twojego wątku sporo się nauczyłam. Zwłaszcza na początku twojej ogrodowej drogi, kiedy uczestniczyłam wiertualnie w zakładaniu rabat.

bedę powtarzać do usrania, to nam ma się podobać, a innym przy okazji... Będę broniła też Filemona bo nie napisała niczego złego... stwierdzenie, ze czerony kolor działa jak czerwona płachta na byka nikogo nie uraża... Ba nawet gdyby powiedziała do mnie słuchaj ależ mnie twój ogród wkuuurza przez ten kolor to bym jej odpowiedziała że trudno i dobrze, że odwiedza mnie tylko wirtualnie bo mi się podoba i nie zamierzam go dla niej zmieniać
A przecież tak nie napisała...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:48, 20 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Gośka sorki wybacz szarlotka była w weekend, aleeee mam ciasto cynamonowe ze śliwkami zaraz ukroje a i 3 czerwone filiżanki mam
poproszę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:48, 20 sie 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
No i zaczęłam się zastanawiać czy lubię czerwony
Lubię - na Boże Narodzenie mam dodatki czerwone

Aneta...a może zamiast ciasta masz jakąś sałatkę?? Bo ja chetnie bym coś skosztowała
no żesz sałatki nie mam ale mam ogórki które były nastawione na małosolne ale już są ukiszone
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:46, 20 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)
idę bo nawet ciasta z jajkiem nie dostanę

Gośka sorki wybacz szarlotka była w weekend, aleeee mam ciasto cynamonowe ze śliwkami zaraz ukroje a i 3 czerwone filiżanki mam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:13, 20 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

a widziałaś ciasto bez jajka
to lody zołzo!!!

a to poproszęAnetko
Pszczelarnia 14:53, 20 sie 2015
Do góry
ana_art napisał(a)
a kamasja kiedy kwitnie?

Liatre sadziłam z cebulek dwa lata temu, przez pierwsze dwa lata była taka sobie jakaś pojedyncza, a w tym roku widzę, że w tym samym miejscu jest kilka kłosków i to w różnym stopniu kwitnienia.

wtedy co azalie - zwykle to maj
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies