Gardenarium napisała:
Super artykuły! Polecam wszystkim przestudiować, przemyśleć, przekalkulować i zastosować.
To właśnie dla tych mądrości ogrodowych Danusi jestem tutaj razem z Wami.
A JA MAM PYTANIE , chce takie nasadzenia zrobic ale od północno- zachodziej strony i co posadzic zamiast żywotnika wschodniego Aurea Nana, on raczej rośnie w słońcu a ja mam słońce dopiero od gogz.13.Proszę dziewczyny pomóżcie
Ależ oczywiście, ale jeszcze nie mamy desek, są zamówione i czekamy. Pokażę nawet jak je montujemy, jeśli oczywiście będę wtedy w ogrodzie, a jak nie, to pokażę gotowe, zrobione.
Nie odradzam, informuję, że jak masz bukszpany i zachorują, musisz się na wydawanie kasy przygotować, bo jeśli zachorują, musisz je wymieniać stale, a to nie jest tanie niestety Albo masz łyse bukszpany.
W tym ogrodzie były zaprojektowane bukszpanowe kreski, bryły, były cisy ekrany, ale jest coś bardziej wytrzymałego na choroby i szkodniki.
Nic z tego, zanim skrzynie powstaną będzie już za późno, nastawiamy się na wiosnę. teraz tylko nasypiemy kompostu. Chyba że będzie rozsada sałaty, mama sieje teraz rzodkiewkę. Trochę za wcześnie, ale niech sieje.