Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:46, 16 cze 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

dzisiaj opryskam jutro podniosę, dzięki Marzenko.....okrywowe róże u Ciebie już kwitną ?, a jakie masz?....u mnie the fairy ma malutkie pączusie dopiero

Julka myślałam , ze mam fairy... a mam chyb bonicę - to ona kwitnie, bo fairy jeszcze cała w pączkach
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:45, 16 cze 2013

Do góry
Dokleiłam zdjęcie rabaty stożkowej sprzed roku... tu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2550-kiedys-tu-cz-ii-madzenie-ogrodnika?page=932#post_9
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:34, 16 cze 2013

Do góry
Nowe horti w donicach. Białe po przekwitnięciu poszły do gruntu.

Bajzlowni mój M nigdy nie posprząta.... drewno na taczce....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:31, 16 cze 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
I znowu zachwycasz..... rabata z powojnikami daje po oczach z wrażenia, jak zresztą wszystko w Twoim ogrodzie...
...Madżen moja lawenda ma brązowe plamy.....czy to grzyb? Czy Topsin pomoże?

Pryskaj!! Ale lepiej wykop i posadź wyżej aby nie stała w wodzie.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:31, 16 cze 2013

Do góry
Sciana wodna odpalona

Czy widzicie różnicę w brzozach.... po lewej pusciłam do góry przewodnik, który nie jest pendula a po prawej mam pendulę....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:29, 16 cze 2013

Do góry
Pomęczę Austinką - podobna do Graham Thomas a to Golden celbration. Za karę dla Izy, ze nie zakupiła

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:16, 16 cze 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nie wiem jak to się dzieje ale za każdym razem widzę w rabatach "madżenia " coś nowego ... coś co poprzednim razem przegapiłam ... stożki z powojnikami przegapiłam ... a na litość jak można takie kfiaty !!! przegapić ..,

No foch

Do góry
margi napisał(a)
Marzenko Twój ogród to prawdziwy raj dla oczu i duszy Śliczny,pozdrawiam

Zapraszam zatem częściej

Do góry
Rench napisał(a)
Ależ elegancka ta różanka z trawami
Pozdrawiam

Różanka do poprawy, będzie czyściec wełnisty zamiast kosztrewy ... A kostrzewa koło kosodrzewin . Tylko gdzie kupić czyściec?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:14, 16 cze 2013

Do góry
Moniika napisał(a)
Róże okrywowe pieknie u Ciebie zaczynaja kwitnienie stożki z powojnikami świetny pomysł, tylko u mnie chyba za małe stożki wybrałam bo około 1,5 to za mało bo powojniki przerastaja je i średnio to wyglada. U Ciebie na razie jak widzę świetnie sie ten patent sprawdza, możliwe ze to kwestia rodzaju, odmiany powojnika po prostu. Pozdrw M

Puszczaj im pędy w dół i oplataj cały stożek.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:13, 16 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Cudnie .... Wreszcie na bieżąco....

Pytałaś eis u mnie o róże.. jaki kolor.... w różach każdy kolor jest ładny.... róże maja to do siebie, że każda jest ładna.... a jak przechodzę koło różanki to pachnie.... bosko

I tym sposobem moje rany kłute, szaprane i cięte od róż wynagradzają mi widokiem i zapachem.

Casto i Obi u nas nie ma.. vertigo potfora u mnie nie będzie. I napiszę, że szkoda ..

Ania myślę, że coś się da zrobić
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:12, 16 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Marzenko, napaslam oczy w Twoim prywatnym raju. Widac jak duzo pracy i serca wkladasz, bo rosliny odwdzieczaja sie po stokroc Jest przepieknie Powojniki przecudne, lawenda boska, zreszta po co wymieniac skoro wszystko jest cudne, dopieszczone i kipi

Bociskam

Kasia przekonam Cię do róż ?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:12, 16 cze 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Przepięknie masz! Róże i powojniki zachwycające i te widoczki z perspektywy trawnika...

Dzisiaj leżałam i siedziałam na trawniczku
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:11, 16 cze 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Marzenko - bosssskooo.... przecudnie, fantastycznie, bujność bez granic.... ocham, acham i podziwiam jak cuuudnie wszystko szaleje . Cuuudna lawenda, wspaniałe trawy, kosaćce.... Podoba mi się połączenie róż z trafkami będę zgapiać - bo naprawdę cudnie masz w ogrodzie

Nie przesadaj ja zgapiam od Ciebie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:10, 16 cze 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Madżenko naszukałam się zdjęć, ale są! Boskie!! Powojników kilka sobie zamówiłam, jutro je wysyłają Veronica's Choice też bosko u Ciebie!! Rodgersje wypatrzyłam, i te obwódki! I drzewa! Ech!! nic dziwnego że latem nie chcecie opuszczać ogrodu.. pięknie!!

Karolina wielkie dzieki za pochwały. Rzeczywiście lubimy teraz spędzać lato w naszym ogrodzie + dorosła córka to możliwośc wakacji w innym niż lipec- sierpień terminie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:26, 16 cze 2013

Do góry
okrywowe różowe zaczynają.. ale jeszcze dwa-trzy dni...

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:24, 16 cze 2013

Do góry
Na tej samej rabacie poczochrana kula. Ta sama która jesienia była pożatra przez trawę vertigo. teraz w tym miejscu rośnie rozplenica... coś powoli startuje... Ale za chwilę bedzie zachwycać hortensja magical (za kulą) i perwoskia ( po lewje od kuli)

Wszystkie hebe wymienię.... na kostrzewy niedźwiedzie... może i brzydną ale nie wymarzają...

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:22, 16 cze 2013

Do góry
Wybaczcie, ze na razie nie odpowiem na pytania - wieczorem się poprawię. Tylko szybko wkleję zdjecia bo wybywam z domu

rabata dla Zbyszka - na niej są trzy stożki z powojnikami. Trzeba się mocno patrzeć aby w jednej linii zobaczyć naprzemiennie szczepione wiśnie kiku-shidare i pojemnikowe stożki

Trudno coś wypatrzyć bo się budleje pod płotem z liśćmi rozszalały. Czekam na szaleństwo ich kwitnienia

Zatem zdjęcie z 17.06.2012 roku

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:18, 16 cze 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale super te róże i te powojniki, juz dostałam namiary od Irenki na tego jednego, drugiego w kolejności Veronica's Choice, i zapisałam do kupienia a te twoje pozozstałe to kaj sie nazywają ?

Pięknie u ciebie w twoim buszu, masz taki dojrzały juz ten ogród - mój ogródek przy twoim to wygląda jak ubogi krewny, zazdroszcze.... ale to taka pozytywna zazdrość... podoba mi sie twój ogród i to jak go fotografujesz Marzenko.
Miło mi bedzie poznac sie osobiści za tydzien...
p.s. ja swoje fotki tez juz wreszcie wrzuciłam, zapraszam do mnie...

Małgosiu komplement dotyczący robienia zdjęć jest dla mnie najcenniejszy Prze zogrodowisko chwyciłam aparat do rąk mimo, z enigdy tego nie robiłam i sama stwierdzam , że robię lekkie postępy. Ale i tak czym się chwalic wszystko robię automatem...

nazwy powojników:
niebieski z pełnym jeżowym środkiem - multi blue
Niebieski wielki - vyvyan pennell
Biało- seledynowy pełny - Victorias choice - kupiony u Finki
A ten drugi mniej pełny biały to tez chyba Victoria's.... bo nie ma etykiety.... mam jeszcze susan jąś () ale jeszcze nie kwitnie
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:38, 16 cze 2013

Do góry
Ania basen to mój ulubiony punkt wodny w Towim ogrodzie marzy mi się w nim mohito
kopciuszek w kąpieli uroczy. Wyczyściliśmy naszą ścianę wodną może i do nas na kąpiel ktoś wpadnie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies