Karolina wielkie dzieki za pochwały. Rzeczywiście lubimy teraz spędzać lato w naszym ogrodzie + dorosła córka to możliwośc wakacji w innym niż lipec- sierpień terminie
Na tej samej rabacie poczochrana kula. Ta sama która jesienia była pożatra przez trawę vertigo. teraz w tym miejscu rośnie rozplenica... coś powoli startuje... Ale za chwilę bedzie zachwycać hortensja magical (za kulą) i perwoskia ( po lewje od kuli)
Wszystkie hebe wymienię.... na kostrzewy niedźwiedzie... może i brzydną ale nie wymarzają...
Wybaczcie, ze na razie nie odpowiem na pytania - wieczorem się poprawię. Tylko szybko wkleję zdjecia bo wybywam z domu
rabata dla Zbyszka - na niej są trzy stożki z powojnikami. Trzeba się mocno patrzeć aby w jednej linii zobaczyć naprzemiennie szczepione wiśnie kiku-shidare i pojemnikowe stożki
Trudno coś wypatrzyć bo się budleje pod płotem z liśćmi rozszalały. Czekam na szaleństwo ich kwitnienia
Małgosiu komplement dotyczący robienia zdjęć jest dla mnie najcenniejszy Prze zogrodowisko chwyciłam aparat do rąk mimo, z enigdy tego nie robiłam i sama stwierdzam , że robię lekkie postępy. Ale i tak czym się chwalic wszystko robię automatem...
nazwy powojników:
niebieski z pełnym jeżowym środkiem - multi blue
Niebieski wielki - vyvyan pennell
Biało- seledynowy pełny - Victorias choice - kupiony u Finki
A ten drugi mniej pełny biały to tez chyba Victoria's.... bo nie ma etykiety.... mam jeszcze susan jąś () ale jeszcze nie kwitnie
Ania basen to mój ulubiony punkt wodny w Towim ogrodzie marzy mi się w nim mohito
kopciuszek w kąpieli uroczy. Wyczyściliśmy naszą ścianę wodną może i do nas na kąpiel ktoś wpadnie?