Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród z lustrem 16:12, 20 sie 2014

Do góry
Pocztę mi zamkną
Ogród z lustrem 16:08, 20 sie 2014

Do góry
Wieczorkiem...paaa
Ogród z lustrem 16:05, 20 sie 2014

Do góry
Mam machanie obu panów razem i z osobna, przy cudnym drzewie
Ogród z lustrem 16:04, 20 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Danusiu, normalne ogrody mamy MY !!! Ty robisz wyjątkowe.
I nie dziw się, jak po tej realizacji będziemy zmieniać nasze warzywniaki.

Dobre - warzywniakiem pochwalę się na wiosnę, zamierzam zrobić taki, który powali na kolana i mnie i właścicieli i Was oczywiście. Ale teraz to tylko mogę koperek na natkę wysiać (nie wiem czy zdąży wyrosnąć) i sałatę i rzodkiewkę wysiać, na pomidorki za późno. Jesień to nie pora na obsadzanie/obsiewanie/pikowanie warzyw
Ogród z lustrem 16:02, 20 sie 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Ale fajnie A dzisiaj też foty będą? super tak podglądać od kuchni powstawanie pięknego ogrodu
A foty z ogrodu z lustrem - jest szansa? Na pewno wszystko wyrosło!!

pozdrawiam!!

Foty ogrodu z lustrem będą przez płot, bo są goście, nie wypada latać z aparatem po ogrodzie
Ogród z lustrem 15:58, 20 sie 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Danuś - czytałam u Irenki, że mało fotek zrobiłaś, więc pewnie zabiegana jesteś w tym nowym ogrodzie. Mimo tego zapytam, czy ostatnimi dniami miałaś chwilę na kontemplację tego, co już jest w pierwszej części? Zrobiłaś może nowe fotki "tamtego" ogrodu?

Dzisiaj specjalnie robiłam fotki jakby przez "dziurkę od klucza" czyli przez prześwity, zobaczymy jak wyszły... ale wieczorkiem, bo muszę lecieć na pocztę Pierwsza część wygląda zaskakująco bujnie i znakomicie Trawy zachwycające, aż nie wierzę, że tak może być Ogród bajka

Właściciel ostatnio mi opowiadał, jak jego znajomi zwrócił mu uwagę, ze ma taki wspaniały ogród a tak mało w nim przebywa. Obiecał to zmienić
Ogród z lustrem 15:57, 20 sie 2014

Do góry
andziurex napisał(a)

A że tak podpytam, masz jakiś patent na utrzymanie malin w samotnym pasku? U mnie malinowy placyk po 2 latach opanował wszystko wokół a młode pędy malin wyrastają w promieniu 2 metrów wokół niego. Na razie wycinam je na bieżąco, ale myślę czy może nie wkopać dookoła jakiegoś obrzeża żeby ograniczyć te zapędy.

Wkopiemy płyty betonowe chodnikowe, mam taki zamiar.
Ogród z lustrem 15:55, 20 sie 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Danuś - czytałam u Irenki, że mało fotek zrobiłaś, więc pewnie zabiegana jesteś w tym nowym ogrodzie. Mimo tego zapytam, czy ostatnimi dniami miałaś chwilę na kontemplację tego, co już jest w pierwszej części? Zrobiłaś może nowe fotki "tamtego" ogrodu?

Wczoraj nic nie zrobiłam, ale mam zapasy fotek, tylko muszem dawkować racjonalnie, nie chcem, ale muszem, żeby na dłużej starczyło i żeby była ciągłość
Ogród z lustrem 13:43, 20 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Boje się, żebyście nie byli zawiedzeni tą wielkością, to będzie normalny ogród

jak ja lubię normalne ogrody no śmieję się, jak wszyscy
Ogród z lustrem 10:56, 20 sie 2014

Do góry
andziurex napisał(a)

A że tak podpytam, masz jakiś patent na utrzymanie malin w samotnym pasku? U mnie malinowy placyk po 2 latach opanował wszystko wokół a młode pędy malin wyrastają w promieniu 2 metrów wokół niego. Na razie wycinam je na bieżąco, ale myślę czy może nie wkopać dookoła jakiegoś obrzeża żeby ograniczyć te zapędy.

To przytoczę ze strony 271 wypowiedź Pani Danusi:

Gardenarium napisał(a)

Zdzisław jest wyszkolony w cięciu malin, uprawiał całe pola kiedyś i jest mistrzem, natomiast aby odrosty nie weszły w trawnik, można zakopać pionową przegrodę, może zrobimy krawężniki? Pod ziemią oczywiście.

Pozdrawiam
Ogród z lustrem 10:46, 20 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Borówki będą w brzozach, maliny jako samotny pasek.

Ogród z lustrem 09:22, 20 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu nas zachwyca choćby jedna mała rabatka ładnie skomponowana, a co dopiero cały geometryczne ogród.
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:51, 20 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Derenie białe (Cornus alba) (różne są kolorowe odmiany, hortensje bukietowe, wierzby Hakuro Nishiki, graby.

Miałam oglądać serial w ogrodzie z lustrem... obejrzę jutro czyli dziś.. miło, że zajrzałaś..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:17, 19 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Lepsze efekty najpierw z cukrem, bo spiryt zamyka maliny nie chcą soku puścić. Witek wie, bo robił wielokrotnie.

A Witek przecież fachowiec dziekuję. Już jeden wariant zrobiłam ze spirytusem ale jutro kupujemny na wariant cukrowy
jeszcze jeźynówka, wiśniówka i coś jeszcze polecasz Danusiu?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:46, 19 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Próbuję się wczytać, ale mi nie wychodzi, druga próba nie zaliczona

Danusiu - odpocznij troszkę Sam nie wiem czy czegoś nie pomieszałem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:45, 19 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie czytałam ze zrozumieniem , bo nieprzytomna jestem od kompa dziś.
Niebieskiego nie pokazałeś?

Niebieskiego już dawno nie ma... jest kolor błota
Ogród z lustrem 22:40, 19 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu no pewnie to będzie przecież normalny ogród... i my mamy w to uwierzyć .
Wystarczy spojrzeć na warzywnik, fragment z tarasem, który pokazałaś(swoją drogą ukośne ułożenie desek to genialny pomysł). Drzewa i krzewy wymieszane z krzewami owocowymi... przecież to jest chyba największy problem jak połączyć te bardziej użytkowe elementy z ogrodem ozdobnym, a z tego co do tej pory pokazałaś tak będzie na pewno i nie jedna osoba będzie się tym inspirować.
Jeżeli dobrze widze to już widać powoli połączenie(przejście) dwóch części ogrodu, te cisy świetnie będą nawiązywać, bo jak pisałaś dalej będzie ich nie wiele.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:40, 19 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przedstawia sadzenie traw i dzielenie (chyba taki był cel zdjęć) To była jeszcze stara część ogrodu, przed rewolucją.

Stara stara Sama fotkę trzaskałam
Ogród z lustrem 22:36, 19 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

buahahaha leże i kwiczę!!!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:35, 19 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

od 40 cm do 80 cm. Zależy jaka odmiana grzybieni (lilie to nieprawidłowa nazwa)

Dziko rosnące nawet głębiej koło metra.
Karłowe możesz w misie uprawiać nawet.
wiesz ja amator to dla mnie lilie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies