A to specjalnie dla Martusi dzisiejsza porcja zdjęć Moje ulubione połączenia kolorystyczne. Był jeszcze czerwony ale niestety zmarzły mi 3 roże na pniu i jest nieco spokojniej. Jedynie Ascot płonie.
Kochani,rabata zmierza do finału a ja dalej analizuję co tam wsadzić. Właściwie prawie wiem ale najgorszy problem mam gdzie umieścić te moje kulki Danica. Plan na tę rabatę mam taki
Niebieski-lawenda
Różowy-rozchodnik
Jasno zielony-trawy pod dereniami-tu jeszcze się wacham sesleria czy hakone,ale bardziej skłaniam się ku seslerii
Te Daniki chyba w trawach bym chciała umieścić
Tantau kupuję w szkółce niedaleko mnie na jesieni kupowałam z Agnieszką z forum po chyba 7 zł Soul dostałam 3 szt. gratis
Jest bardzo ładna długo trzyma kwiat, podobna do Goetha prześliczna
kwitnie gronami po kilka kwiatów
Wysłałam Ci listę z innej szkółki może na jesień coś będziesz chciała mogłabym Ci kupić jeśli będą
Drodzy Forumowicze,
obiecałam zrelacjonować efekty mojej walki z chwastnicą, herbicyd działający na nią znalazłam w Szwajcarii. W niektórych miejscach oprysk trzeba powtórzyć, ale wygląda na to, że preparat zadziałał. Tam, gdzie dałam więcej herbicydu, chwastnica zgniła. Z preparatem są tylko 2 problemy, dostępność (u nas nie ma) i dość wysoka cena. Ale mimo wszystko to taniej niż zakładać nowy trawnik
Teresko, miło Cię widzieć po przerwie. Wciąż zapominam, że od marca do czerwca ogród dynamicznie się zmienia i codziennie pojawia się coś nowego. A w lipcu wszystko zastyga. Zmiany są praktycznie niezauważalne. I tak też jest w tym sezonie.