Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 10:03, 31 lip 2017

inka74 napisał(a)
Psiaki są niemożliwe u ciebie. Wejdą wszędzie, a szczególnie w kadr

Piękną masz Ascot. Zazdroszczę bardzo Goethe mnie z tym pędem zdziwił - taki długaśny? Moja wersja jakaś taka przy ziemi już drugi rok. Może to i lepiej... A firletka jest ogromna - kupiłam małe sadzonki i chyba w tym roku już się nie doczekam kwiatów. Czy ona się sama rozsiewa/przedłuża żywotność czy co roku trzeba kilka nasionek jej strzepnąć w korzenie?

Iwonko Ascot cudna już zaczyna drugie kwitnienie
Goethe trochę przerażający ma ten pęd można powiedzieć, że to bat różany
Firletkę wysiewałam z nasion, przez pierwsze dwa lub trzy lata była tylko srebrnymi liśćmi w tym roku mnie zaskoczyła kwiatami, nawet zapomniałam, że tak wygląda pytałam o nią Kasię z Mojej Bajki, ona poleciła pytać Sylwii ze Szmaragdowej Doliny może Sylwia zajrzy i nam odpowie co z nią dalej robić
kamila66 10:06, 31 lip 2017

Agcia napisał(a)

Śliczna niedźwiedziówka kaja. Też je mam. Widziałaś jakie cudne kolory ma pod tymi pierwszymi skrzydłami? Im więcej kwiatów tym więcej podobnych gości

Agata dziękuję za nazwę miałam szukać w necie widziałam ją po raz pierwszy, zaraz zacznie budleja więc liczę na takie towarzystwo
kamila66 10:07, 31 lip 2017

Anusia napisał(a)
U nas też wczorajszy dzień 'położył' nasze koty. Szukały chłodu, cienia czegokolwiek aby odetchnąć, my też swoja drogą. Nadrobiłam zaległości w Twoim wątku. Rośliny pięknie się porozrastały. Czekam na podobne efekty u siebie ale to jeszcze bardzo długa droga.

Anusia u mnie też jest wiele miejsc z roślinami w skali mikro
mam jednak nadzieję, że za rok będą widoczne
kamila66 10:10, 31 lip 2017

asiak napisał(a)
Czarnuchy!!!!! Piękne

Jak jest upał to piękne i grzeczne sił im brakuje na psoty
kaz742011 21:56, 31 lip 2017

U Ciebie psiaki grzeczne bo upał, a w moją dzisiaj coś wstąpiło. Taka jak dzisiaj nie była jeszcze nigdy. Szczekała nawet w domu co nie zdarza jej się prawie wcale. I nie mogła sobie miejsca znaleźć. Wychodziła na zewnątrz potem wracała do domu i tak w kółko. Po południu jej w miarę przeszło. Teraz śpi jak zabita .
kamila66 09:57, 01 sie 2017

kaz742011 napisał(a)
U Ciebie psiaki grzeczne bo upał, a w moją dzisiaj coś wstąpiło. Taka jak dzisiaj nie była jeszcze nigdy. Szczekała nawet w domu co nie zdarza jej się prawie wcale. I nie mogła sobie miejsca znaleźć. Wychodziła na zewnątrz potem wracała do domu i tak w kółko. Po południu jej w miarę przeszło. Teraz śpi jak zabita .

Kasiu ciężki dzień przed zwierzakami, będzie przymusowe chłodzenie...
kamila66 10:14, 01 sie 2017

Ascot
kamila66 20:30, 03 sie 2017

Jak dajecie radę z upałami w urlop ten stan to ideał

kamila66 20:33, 03 sie 2017

Prezent od Jezzy razem z trawą dostałam werbenę

Tegoroczny łubin

kamila66 20:35, 03 sie 2017