Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zielonej aptece

W zielonej aptece

Filomena 22:28, 30 lip 2017

Celne ujęcie przewagi dobrodziejstwa hamaka nad leżakiem Podoba mi się
Filomena 22:30, 30 lip 2017

Rutewka Delawaya Splendide, Ago
Filomena 22:36, 30 lip 2017

agapant napisał(a)
Piękna biała rabata, ja niestety mam mało miejsca i mogę pozwolić sobie na 3 sztuki. ...

Na tej rabacie są tylko 2 sztuki anabelle i 1 szt. starburst. Dalej oczywiście też jest ale krzewy na zdjęciu mają ok 7 lat przygotuj więc miejsce
Gosialuk 23:08, 30 lip 2017

Piękne hortensje.
Muszę sobie też takie sprawić, bo kwitną jako pierwsze i są wręcz oblepione kwiatami. Z tworzenia mojej łąki na razie nici. W mieszkaniu od miesiąca remont i nie mam czasu na pracę w ogrodzie. Dzisiaj tylko rozsiałam naparstnice, orliki, goździki kamienne i szałwię omszoną wśród naturalnej roślinności łąkowej. Liczę, że choć naparstnice i orliki się przebiją. A tak to podczytuję forum i oglądam piękne zdjęcia.
Miłego wypoczynku.
anabuko1 08:01, 31 lip 2017

Ta biała rabata z hortensjami Anabelle wygląda cudnie.
A jakie duże kule mają.Fiu, fiu!
Zasilasz je czymś ??
Nie koładją ci się ??
Rosa 22:21, 31 lip 2017

Filomena napisał(a)

w białej rabacie za domem

z dziewannami

z różami kwitnącymi za chwilę z naparsticami, orlikami i dzwonkami i
jestem nakręcona, i bardzo, bardzo zadowolona

Przepraszam Filomeno, ale musiałam te zdjęcia zacytować. Przepięknie te rabaty skomponowałaś . Dla mnie one są mistrzostwem sztuki ogrodowej, zwiewne i delikatne a jednocześnie eleganckie, oczu oderwać nie mogę.

A tak poza tym, nie wiem jak to robisz, ale ja nie chcę skończyć czytać Twojego wątku. Wracam tu i cofam strony, przeskakuję na koniec by być na bieżąco i znów czytam i poznaję Twoje dzieło. I chcę, by nigdy to się nie skończyło, bo jak skończę, to czegoś będzie mi bardzo brakować. Twój ogród przyciąga jak magnes. Jest zaczarowany i magiczny.
Wiesz jak patrzę na moją ukochaną delikatną gaurę to zaraz myślę o Twoim ogrodzie. Pasowałaby do niego. Może ją na wiosnę zaprosisz do siebie?
Filomena 10:45, 01 sie 2017

Gosialuk napisał(a)
Piękne hortensje.
Muszę sobie też takie sprawić, bo kwitną jako pierwsze i są wręcz oblepione kwiatami. Z tworzenia mojej łąki na razie nici. W mieszkaniu od miesiąca remont i nie mam czasu na pracę w ogrodzie. Dzisiaj tylko rozsiałam naparstnice, orliki, goździki kamienne i szałwię omszoną wśród naturalnej roślinności łąkowej. Liczę, że choć naparstnice i orliki się przebiją. A tak to podczytuję forum i oglądam piękne zdjęcia.
Miłego wypoczynku.

Gosiu
przerabiałam sianie roślin w trawie kilkakrotnie - nic z tego nie wyszło. Trawa zagłuszyła nasiona. Pisałam wcześniej - należy wycinać darń i w te miejsca nasiewać, tak też robię i będę robić na swoim kawałku. Zdecydowanie łatwiej zakładać łąkę kwietną od początku z mieszanek łąkowych np takich: taki efekt uzyskałam w miejscu po wykarczowaniu starej leszczyny w tym roku. Część nasiana część sadzona z napikowanych siewek nasion od forumowych przyjaciółek
Filomena 11:00, 01 sie 2017

anabuko1 napisał(a)
Ta biała rabata z hortensjami Anabelle wygląda cudnie.
A jakie duże kule mają.Fiu, fiu!
Zasilasz je czymś ??
Nie koładją ci się ??

W tym roku są wyjątkowo duże i niestety pokładają się po deszczu. Trzeba będzie pomyśleć o ich podtrzymywaniu. Zasilam jedynie kompostem
Filomena 11:13, 01 sie 2017

Rosa napisał(a)

Przepraszam Filomeno, ale musiałam te zdjęcia zacytować. Przepięknie te rabaty skomponowałaś . Dla mnie one są mistrzostwem sztuki ogrodowej, zwiewne i delikatne a jednocześnie eleganckie, oczu oderwać nie mogę.

A tak poza tym, nie wiem jak to robisz, ale ja nie chcę skończyć czytać Twojego wątku. Wracam tu i cofam strony, przeskakuję na koniec by być na bieżąco i znów czytam i poznaję Twoje dzieło. I chcę, by nigdy to się nie skończyło, bo jak skończę, to czegoś będzie mi bardzo brakować. Twój ogród przyciąga jak magnes. Jest zaczarowany i magiczny.
Wiesz jak patrzę na moją ukochaną delikatną gaurę to zaraz myślę o Twoim ogrodzie. Pasowałaby do niego. Może ją na wiosnę zaprosisz do siebie?

Ewuś
onieśmielasz mnie takim wpisem, dziękuję Ci bardzo i cieszę się, że przemawia do Ciebie, to co pokazuję.
Nasiona gaury ( po zimowych odwiedzinach w Twoim wątku ) zakupiłam i posiałam u siebie ( starannie , na parapecie kuchennym pielęgnowane!), ale wzeszły 3 siewki! Nie kwitną Szalenie podoba mi się i zapewne nie odpuszczę, będzie u mnie! Zjawiskowy ten clematis Rooguchii nieprawdaż?!
Zana 11:39, 01 sie 2017

Bardzo lubię Twój artystyczny "nieład" na rabatach.