Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 21:50, 01 lip 2017

Do góry
Małgoś, po dzisiejszym buszowaniu w buszu pleców nie czuję Fotki z tygodnia, zakwitła Eden Rose, na razie nisko, choć jeden bat powędrował już ładnie w górę

Gosiek33 - jak miło Cytryniec sadzony jako małe nitki przy patyczku, dostał porządną leszczynę, potem drugą, trzecią gdy przybierał na objętości, teraz ma dość sztywne zdrewniałe pędy i pewnie jakąś kolejną leszczynę w środku. Co roku puszcza nowe odrosty, które koszonę są razem z trawą

wyjątkowo obfite opady deszczu i ciepło powodują, że kwitnie chyba wszystko jednocześnie

Działeczka Asi :) 21:49, 01 lip 2017

Do góry
Munstead Wood

Nn w donicy

Aphrodite zmaltretowana deszczem...

Przepiękne Bailando

Jak Ogrodnik Gordon swój ogród zakładał 21:45, 01 lip 2017

Do góry
Koniec kwietnia 2015r.

Pierwsza mini rabatka

Pierwsze, najbardziej pierwsze rośliny jakie zostały posadzone w naszym ogrodzie (mówiąc naszym mam na myśli moim i Córki ) to WINOROŚL z ogrodu MOJEGO DZIADKA!!! Wspomnienie mojego dzieciństwa. Całą ścianę domu Babci i Dziadka obrastała winorośl. Winogrona trzeba było zrywać przynajmniej a taboretu, a najlepiej z drabiny. Słodkie i przepyszne...

Dziadek (wtedy lat 90!!!!!) przygotował sadzonki, które następnie przejechały 150 km i zamieszkały na tej małej rabacie. Wokół nich posadziłam bratki i stokrotki (te różowe to chyba stokrotki????).

Jeny...jaka byłam SZCZĘŚLIWA z tych kwiatków!!!!!

Rosły sobie tak na gołej ziemi, bo wtedy nie miałam pojęcia, że istnieje coś takiego jak agrowłóknina

Dzisiaj te winogrona są przesadzone w inne miejsce, a w tym miejscu rosną róże...ale do tego dotrę za jakiś czas

c.d.n.

Skąpana w słońcu 21:45, 01 lip 2017

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Ewo, wspaniałe masz te krzewy róż, niech rosną, u mnie zjedzone lub podgryzione. Bukietów nie mam z czego do domu zrobić.
Rezygnuję na razie z nich, ostatnio w mojej szkółce się nawąchałam i naoglądałam. Czy natknęłaś się może na Blue Eden, zauroczyła mnie swoimi dużymi, niepełnymi kwiatami, poszukaj, bo warto.
I obawiam się, że za blisko masz tą jeżynę przy róży.

Agatko, jak się cieszę, że do mnie zawitałaś. Bardzo mi przykro, że gryzonie wciąż są u Ciebie. Tutaj póki co nic nie widziałam. Róże na ogól mam młode. Powiem Ci, że teraz jak jest tak sucho to się zastanawiam, czy nie posadziłam za dużo roślin. Trzeba ciągle podlewać i jak tak dalej pójdzie to będę pracować tylko na wodę. Blue Eden nie widziałam. Mam jeszcze jedno miejsce koło fioletowych to może kiedyś i ina u mnie zagości. Jeżynę posadziłam w dużej donicy. Ma ograniczone pole działania.

To kolejne róże

Działeczka Asi :) 21:44, 01 lip 2017

Do góry
Byłam na działeczce, nic nie zrobiłam, deszcz mnie wygonił
Udało mi się zrobić kilka fotek
China Girl są przepiękne Piękne kwiaty na sztywnych gałązkach, nic sobie nie robią z deszczu...
Oto one

Migawki z ogródka 21:39, 01 lip 2017

Do góry
Red Leo
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:38, 01 lip 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Irenko, co to za trawka? Bardzo mi się podoba, bo jest chyba dość niska i bardzo jasna
U Ciebie tyle kwiecia - pełnia lata po prostu. U mnie wszystko w tyle, ale cieszę się, bo lato jeszcze przede mną
Migawki z ogródka 21:37, 01 lip 2017

Do góry
Granny

Mam Lovely Fairy - dziś potwierdziłam w szkółce, mieli takie same

Zaide

L.D.Braithwaite ciężko zrobić fotkę
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:37, 01 lip 2017

Do góry
Ewik napisał(a)

Janka, moja tez w zeszłym roku nic nie pokazała , a teraz kombinuje gdzie wcisnąć kolejny krzaczek . Bardzo mi sie podoba

Hans, wział sie w garść i ma kilka malutkich pączków , ze w tym roku zobaczymy jego kwiaty

świetne to połączenie
Ukojenie 21:35, 01 lip 2017

Do góry
zoja napisał(a)
Moje koktajlowe pomidorki

)
mniam zjadło by się, jutro polece moje oblukać bo niebawem czas zerwać pierwszego
Ogród Marty 21:33, 01 lip 2017

Do góry
Marta napisał(a)
Obiecane fotki. Purple Pion i czosnki Purple Sensation

[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/140/1406325/original.jpg]

bombowe!!!!
Migawki z ogródka 21:31, 01 lip 2017

Do góry
Jalitah ma w nosie deszcze i wichury

Herzogin Ch. dziwnie ciut wygląda... ale mam nadzieję, że ona. Kupiona wiosną w donicy.

Artemis

Maid Marion
Ogrodowe kreacje 21:31, 01 lip 2017

Do góry
dalia rumba, szałwia, rojnik :

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 21:30, 01 lip 2017

Do góry
Magda70 napisał(a)
Deszcz pada to wzieliśmy się za klocka...

pomysłowy dobromir
W cieniu - zacieniona 21:28, 01 lip 2017

Do góry
Ogrodowe kreacje 21:26, 01 lip 2017

Do góry
Długo wyczekiwane irysy holenderskie

Ogrodowe kreacje 21:20, 01 lip 2017

Do góry
Bodziszek, trzykrotka, inkarwilla

Dwa ogrody 21:19, 01 lip 2017

Do góry
Ewo,
- ten ostrokrzew jest już pełnoletni, niemniej zawsze wystające gałązki zimą pozyskiwałam do stroików, tym sposobem zagęszczał się, kiedy dorósł do dachu tarasu przycięłam go w kulę i tak był formowany przez ok. cztery lata, potem już nie mogłam dosięgnąć czubka i odpuściłam, znów wybił do góry, teraz eM przyciął go w stożek
- nazwy kremowo-żółtych róż okrywowych nie znam, widziałam je w szkółce, jeśli będą w tym roku, to kupię kopane jesienią

- uzupełniam odpowiedź na pytanie o powojniki z poprzedniej strony, pokazałam w kolejności
Rooguchi
Hendersoni
Betty Corning
Etoile Rose

a poniżej Elf

nn, też dzwoneczek, tu rozwinięty

mam jeszcze kilka dzwoneczków ale to też nn kwitnące wiosną
i Purpurea Plena Elegans,

i niezmordowany Arabella

Jak Ogrodnik Gordon swój ogród zakładał 21:17, 01 lip 2017

Do góry
Kwiecień 2015r.

Wydawało się że tył jest posprzątany

Po dwóch dniach pracy glebogryzarką i oczyszczania ziemi z rzeczy zbędnych wydawało się, że nie jest źle.

Na osiedlu przybywało dzieci. Ich rodzice powoli się przeprowadzali (ja z moją Córką jako pierwsze zamieszkałyśmy na tym osiedlu), a dzieci miały całe osiedle do zabawy. Nasz taras z tyłu domu stał się miejscem ich spotkań Po lewej stronie tarasu zostawiłam dzieciom żwir tj. taką pseudo piaskownicę. Było to wtedy ważne dla mojej Córki bo lubiła bawić się w piasku

Tam gdzie na zdjęciu stoi taczka teraz jest garaż przylegający do tarasu co daje zbawienny cień w gorące dni, bo ten taras i tył domu jest od strony południowej. Uffffff jak tam w upały jest gorącoooooo !!!!!

c.d.n.
Ogrodowe kreacje 21:16, 01 lip 2017

Do góry
Dzisiaj kilka ujęć kwiatków, bo jak się wzięłam za pielenie to skończyć nie mogłam i czasu na zrobienie perspektywy nie było
Słoneczniczek szorstki, pierwszy kwiatek jeżówki, maczek:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies