Łukasz Ogród pokazowy w Daglezji nie jest tak duży jak np. w Goczałkowicach ale tez chyba wart zobaczenia. Te rabaty bylinowe były robione w zeszłym roku i jak byłam na Święcie Traw jesienią to pokazywał nam te rabaty atak normalnie nie było tam wstępu. Ale patrząc na posadzone rośliny to nie wydawało mi się że może być już w tym roku tak ładnie tam. A jak jeszcze dojrzeje ta część to na pewno będzie jeszcze ładniejsza.
Gosiu wydaje mi się że te niebieskie pompony to przegorzan- widać im listki na łodydze. A tam też są kulki już brązowe-to są czosnki. A te białe kobierce to wiekuistka- naprawdę przepiękna ale jednoroczna.
Wracając z Daglezji zjechaliśmy trochę w bok i wstąpiliśmy na Święto Róż do Końskowoli. Porobiłam zdjęcia róż biorących udział w konkursie. A te podobały mi się najbardziej
Trochę się ruszyły prace przy zniwelowaniu górki. Praca 3 facetów przez 7 godzin i trochę ponad 1/3 zrobione
Tutaj wyrzucana jest ziemia i od razu grabiona. Później mam nadzieję że trawę uda się zasiać