Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Typografia ogrodu 13:19, 15 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tak tak to u mnie jakim teraz dumny z mojego przekroju bo rozpoznawalny
Oczywiście u mnie wygląda to już zdecydowanie lepiej i wartwa humusu ma przynajmniej pół metra, ale pod nim to żółciutko
wybacz ze dokladnie nie pamietalam ale wtedy nie xnalam jeszcze Twojego ogrodu, a zdjecie pamietam bo nawet M pokazywalam i byl w szoku.
Typografia ogrodu 12:18, 15 lip 2016

Do góry
Tak tak to u mnie jakim teraz dumny z mojego przekroju bo rozpoznawalny
Oczywiście u mnie wygląda to już zdecydowanie lepiej i wartwa humusu ma przynajmniej pół metra, ale pod nim to żółciutko
Typografia ogrodu 11:19, 15 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Prawie jak jacuzzi tylko bąbelków brakuje nieźle musiało lać, że aż tyle wody było, u mnie na szczęście nie tak drastycznie, ale fakt, że mam kilkumetrowy drenaż piaskowy pod sobą, który dobrze się spisuje latem.
prawie robi wielka roznice jakbpowiadaja to u Ciebie byl kiedys Łukaszu przekroj ziemi z cienka warstwa humusu prawda? Dobrze pamietam? Ja na szczescie w takich okolicznościach mam humusu sporo ale przepuszczalna dosc ziemie dalej.ale wode tez dosc wysoko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:03, 15 lip 2016

Do góry
Iwonko no mnie się tam nigdzie nie śpieszy a wiem, że przed odwiedzinami ogrodowiczan każdy chce wymuskać ogród Ognista widać, ze jednak nie przypadła Ci do gustu

Kindzia po tajfunie też trzymam się tego, że nadzieja umiera ostatnia.

Kamcia niestety pełne jeżówki nie do rozmnożenia z nasion, tylko to o 'pustych' kwiatach da się wysiać, ale odmianowe mogą wyjść różne. Zwykłe różowe i białe sieją się jak szalone

Moni po lewej pysznogłówka Beauty of Cobohan, po prawej floks Adessa Pink Star

Asiu dziękuję bardzo, niestety szczęki najwcześniej wiosną się znajdą jak będę wycinać byliny, a lekarza na stanie brak
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:43, 15 lip 2016

Do góry
navi , no rosnie wielki,większy ode mnie ale o to akurat nietrudno...
Kwitnie na taki kolor czerwono-rozowo-brązowy

ivo ,brzozowej nie focilam ostatnio. Muszę przyciąć jarzmianki bo przekwitly to wtedy.
A cisowa to ta pod garażem? Stipa jeszcze mała, rozchodnikI wiosną wypadły i do tej pory bambusy sterczą, na razie rządzą tam jezowki białe

Kuba, dziękuję

Luki , Krater był przypadkowym wyborem bo nie miałam konkretnej odmiany. Nie wiem czy pamiętasz ale na poczatku rosły w brzozach
Typografia ogrodu 10:32, 15 lip 2016

Do góry
Prawie jak jacuzzi tylko bąbelków brakuje nieźle musiało lać, że aż tyle wody było, u mnie na szczęście nie tak drastycznie, ale fakt, że mam kilkumetrowy drenaż piaskowy pod sobą, który dobrze się spisuje latem.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:30, 15 lip 2016

Do góry
Pięknie wszystko wygląda, ale te trawy to już... ehh dlaczego moje rozplenice 3 letnie musiały paść. Ładny ten Krater jeszcze nigdy nie spotkałem w szkółce.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:13, 15 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Pocieszę, że ja bym się z chęcią na konie zamienił bo mam 100m od domu dwa wielkie kurniki i jak otworzą je do wietrzenia to okropny smród niesie się w promieniu pół kilometra i dalej, a w upały to nawet nie mówię, ale też mimo to się przyzwyczaiłem
kurnik też mam jakies 500 metrów tylko na szczęście z tamtej strony tylko czasami w sezonie wieje
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:43, 15 lip 2016

Do góry
Pocieszę, że ja bym się z chęcią na konie zamienił bo mam 100m od domu dwa wielkie kurniki i jak otworzą je do wietrzenia to okropny smród niesie się w promieniu pół kilometra i dalej, a w upały to nawet nie mówię, ale też mimo to się przyzwyczaiłem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:25, 15 lip 2016

Do góry
Luki będą lepsze czasy, wierz mi. Zawsze po burzy wychodzi słoneczko
Do raju daleko - u Ewy 22:58, 14 lip 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)

Jak już Luki coś powie, too powie
U mnie Christa na rabacie podwyższonej mało ,że do pasa..to według mojej i ogrodowiskowej miary..aże do.. cycków z kwiatostanami liczac oczywiście
Buziole gorace zasyłam...nie wiem , czy się przydadza, ale u mnie baaardzo , bo jest straszny ziab hortensje masz przecudowne

Elu, przekonałaś mnie swoją miarą Buziole gorące się przydadzą, bo u nas dziś cały dzień pada i tak też zapowiada się noc. Hortensje dziękują
Biało różowy ogród za płotem. 22:42, 14 lip 2016

Do góry
Iwonko dziękuję bardzo, jestem jak na razie zadowolony z efektu, a wiem, że będzie coraz lepiej jak rośliny zaczną mocno rosnąć

Na dniach lub w ciągu maksymalnie 3 tygodni powinny powstać skarpy i mam całkowicie nowy plan. Tylko nie wiem czy po rośliny wybiorę się przed czy po wyjeździe na nieszczęsne wesele
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:39, 14 lip 2016

Do góry
Iwonko w basenie teraz 20m^3 więc to nie przelewki
Ciekaw jestem gdzie chcesz tą rabatę zrobić

Edytko czekam na ostatnie jeżówki by zakwitły i zrobię zbiorcze podsumowanie wszystkich jakie mam, czekam jeszcze na 3 odmiany jak na razie tylko z jednej jestem niezadowolony bo jakaś taka nijaka Orange Pasion, miała mieć duże kwiaty a są małe.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:34, 14 lip 2016

Do góry
Kindzia ja wiem, że na liliowce Cię nie nakuszę i nawet nie próbuję
Oj nie wiesz ile ja chciałbym miejsc odwiedzić, ale to musi poczekać na lepsze czasy

Elu bardzo mi miło i bardzo dziękuję

Kamilo jak zrobię kółko 80km od mojego domu to nie ma z tą dostępnością tak źle, tak do 40km też jestem w stanie sporo kupić, ale wszystkiego nie ma

Wilcza Góra 22:09, 14 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ewo no muszę si e poskarżyć, takie pojedyncze zdjęcia mnie nie zadowalają mimo tego, że piękne, Twój ogród zasługuję na wiele więcej
to może tymi widoczkami lekko Cię "ugłaszczę"

I zdjęcie - przedogródek "zalany" Annabell
II zdjęcie - południowa część z laskiem brzozowym
Do raju daleko - u Ewy 22:00, 14 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Christa rośnie u mnie z miesiąc...nie mam więc doświadczenia. Ale Luki mówił, że będzie przynajmniej do pasa, chcę mu wierzyć

Jak już Luki coś powie, too powie
U mnie Christa na rabacie podwyższonej mało ,że do pasa..to według mojej i ogrodowiskowej miary..aże do.. cycków z kwiatostanami liczac oczywiście
Buziole gorace zasyłam...nie wiem , czy się przydadza, ale u mnie baaardzo , bo jest straszny ziab hortensje masz przecudowne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:55, 14 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)

[b]Danusiu
miło Cię widzieć i ciekaw jestem, który busz u mnie widziałaś na zdjęciach wodę najbardziej widać na podniesionym o 5 cm lustrze wody w basenie, miałem dolewać i już nie muszę, ale jak tak dalej pójdzie to będzie przebierać

Grozi ci zatem powódź

Łuki, trzymam cię za słowo, jeśli chodzi o planowanie. Wielkie dzięki za chęci. Po niedzieli zacznę mierzyć i rysować
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:51, 14 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Kamilo liliowce tylko wysyłkowo kupuję bo takich ładniejszych w szkółkach nie da się dostać, albo w sumie da się w niektórych miejscach, ale nie w tej części polski w sumie na szczęście moje źródło się popsuło.

Znam ten ból w mojej części Polski także bieda z odmianami czegokolwiek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:35, 14 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kindzia floks to Adessa Pink Star, w sumie to jest biały z fioletowym środkiem, ale z daleka i na zdjęciach wygląda jak blado różowy z ciemnym środkiem. Jedna z lepszych odmian nie łapie mączniaka, pachnie i powtarza kwitnienie i to nie tylko moja opinia
Co do bylin na pewno będzie okazja, więc gdyby co to wiesz i dobrze wam tak jeździć. Widziałaś dedykowanego liliowca ze 3-4 strony wcześniej

Widziałam, ale na liliowce mnie nie namówisz
Cholewcia, nie mogę teraz zapisać nazwy tego floksa, jakby co ,to się upomnę o nazwę
Kule na mole, brakło by mi urlopu, gdyby się udało skorzystać z zaproszeń od naszych forumowiczów

Lecę se spakować co nie co...
Lawendowy zawrót głowy 20:44, 14 lip 2016

Do góry
Pięknie masz Jolu jak tam tuje, opamiętały się?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies