Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

mirkaka 19:14, 14 lip 2016

Ewa777 napisał(a)

To ten kwiatek - You & Me Passion

Cudna, no nie wiem czym się różni od tej drugiej, jak się wybarwi to będzie chyba taka sama?
Kindzia 20:33, 14 lip 2016

Ewa777 napisał(a)

Widzisz, Ty piszesz, że do pasa, a ja wyczytałam, że tylko do 40cm. I bądź tu człowieku mądry Kasiu, musisz zaplanować kiedyś urlop u mnie To zobaczysz hrotki na żywo

Specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcie lilii, w tym roku sadzonych Mają dużo pąków, ale są malutkie - ze 40cm.

40 cm??? Na pewno nie. Zapytaj Małej Mi, tez je ma i chwali. U nas też jest o nim https://www.ogrodowisko.pl/watek/746-przetacznik-klosowy-veronica-spicata?page=2

Nie kuś z tym urlopem...zresztą kto wie, może przyjedziemy na rybkę w przyszłym tygodniu, to wtedy chętnie Cię odwiedzimy W każdym razie dziękuję za zaproszenie Mam rodzinę w Nowym Porcie

Lilie masz w normie, przecież młodziaki. Nie wyglądają wprawdzie na takie, które będą wielkie, ale się pozbierają i w przyszłym roku już będą większe

Musisz koniecznie pokazać jak zakwitną!!!
Flower1 21:18, 14 lip 2016

Ewa777 napisał(a)
Ogrodówki już zaczęły kwitnąć
Hortensja "Bavaria"

Biała hortensja nn

Różowa

Ciemnoróżowa

Ale cudne hortensje!u mnie róże przy bramce tez maja czarna plamistość mimo tego że zrobiłam oprysk.Takie lato chyba.
gierczusia 22:00, 14 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Christa rośnie u mnie z miesiąc...nie mam więc doświadczenia. Ale Luki mówił, że będzie przynajmniej do pasa, chcę mu wierzyć

Jak już Luki coś powie, too powie
U mnie Christa na rabacie podwyższonej mało ,że do pasa..to według mojej i ogrodowiskowej miary..aże do.. cycków z kwiatostanami liczac oczywiście
Buziole gorace zasyłam...nie wiem , czy się przydadza, ale u mnie baaardzo , bo jest straszny ziab hortensje masz przecudowne
malgorzata_s... 22:04, 14 lip 2016

Hakonehloa piękna ale zimą nie. W nóżkach ambrowców? Dobry pomysł.
Tych pozostałych trawek nie znam więc nie poradzę
olga80 22:23, 14 lip 2016

Ewa777 napisał(a)
Ogrodówki już zaczęły kwitnąć
Hortensja "Bavaria"

Biała hortensja nn

Różowa

Ciemnoróżowa

Piękne masz te hortensje aż zazdraszczam moje nie ma się czym chwalić Czy Ty swoje czymś okrywasz na zimę ??
Białej pysznogłówki nie widziałam a też mnie zauroczyła.
Ewa777 22:49, 14 lip 2016

mirkaka napisał(a)

Cudna, no nie wiem czym się różni od tej drugiej, jak się wybarwi to będzie chyba taka sama?

Też jestem ciekawa jak będzie wyglądała, gdy w pełni zakwitnie. Krzak mam duży, a pierwszy raz zakwitnie jednym kwiatem Wszystkie You&Me są do siebie podobne Ale Together już kwitnie i ma jeszcze pąki
Ewa777 22:52, 14 lip 2016

Kindzia napisał(a)

40 cm??? Na pewno nie. Zapytaj Małej Mi, tez je ma i chwali. U nas też jest o nim https://www.ogrodowisko.pl/watek/746-przetacznik-klosowy-veronica-spicata?page=2

Nie kuś z tym urlopem...zresztą kto wie, może przyjedziemy na rybkę w przyszłym tygodniu, to wtedy chętnie Cię odwiedzimy W każdym razie dziękuję za zaproszenie Mam rodzinę w Nowym Porcie

Lilie masz w normie, przecież młodziaki. Nie wyglądają wprawdzie na takie, które będą wielkie, ale się pozbierają i w przyszłym roku już będą większe

Musisz koniecznie pokazać jak zakwitną!!!

Kasiu, też się zdziwiłam przy opisach, bo wydawało mi się, że Christa jest wysoki. Dziwne te opisy.

A wybieracie się za tydzień, czy to takie luźne pomysły? Bo jak tak, to wpadajcie koniecznie

Pokażę jak zakwitną. Niestety coś je podjada
Ewa777 22:55, 14 lip 2016

Flower1 napisał(a)

Ale cudne hortensje!u mnie róże przy bramce tez maja czarna plamistość mimo tego że zrobiłam oprysk.Takie lato chyba.

Podejrzewałam czarną plamistość, ale pani ze szkółki napisała mi, że to mączniak rzekomy. Nie wiem, co gorsze Na razie jeszcze róż nie posadziłam. Trochę się obawiam wprowadzać choroby. Moje na rabacie wszystkie zdrowe są.
Ewa777 22:58, 14 lip 2016

gierczusia napisał(a)

Jak już Luki coś powie, too powie
U mnie Christa na rabacie podwyższonej mało ,że do pasa..to według mojej i ogrodowiskowej miary..aże do.. cycków z kwiatostanami liczac oczywiście
Buziole gorace zasyłam...nie wiem , czy się przydadza, ale u mnie baaardzo , bo jest straszny ziab hortensje masz przecudowne

Elu, przekonałaś mnie swoją miarą Buziole gorące się przydadzą, bo u nas dziś cały dzień pada i tak też zapowiada się noc. Hortensje dziękują