Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:31, 27 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
co to a jeżówka na pierwszej fotce ??

U ciebie te jest duo różnych roślin i kwitnień Dorotko

Jestem zauroczona tymi fotkami ogrodu.
Dalie, jeżówki, lilie,hortensje, trawy wszystko pięknie wygląda,
A te puchate trawy to stipy ??
Pełna rudbekia piękna.zimowała już ci ??
Pełna rudbekia jest u mnie dopiero od wiosny, nie wiem jak będzie z jej zimowaniem. Zobacz mam lilię drzewiastą wyrosła ponad dach altany. Na pierwszej fotce jest jeżówka NN, nasionka zebrane z czerwono kwitnącej jeżówki, a u mnie różowa, ale wzrost niski tak jak u matecznej.

Te puchate trawy to są stipy, bardzo je lubię, nawet przezimowały w tym roku. Za miłe słowa o ogródku bardzo dziękuję, to takie budujące.

Słoneczny Ogród 22:30, 27 lip 2018

Do góry
Ela, dzięki. Ogród dojrzewa po trochu, rozrasta się i nagle coś widać.
A jak ktoś przyjdzie to słyszę stale, że np. tego drzewa przecież tu nie było, takie duże ? A to było tylko tak podskoczyło i nagle widac

Limki sadziłam w sporych odległościach, trochę ponad metr, żeby mogły się wykazać a nie dusić, ale to za sprawą dziewczyn z O. w sumie to Toszka mi wszystkie odległości planowała.
Rób co Ci w duszy gra, żeby Tobie się podobało.

Lilie już się wypachniały, najlepiej jak ciocia do mnie przyszła na obchód i alergia przy liliach zaatakowała ją trzeba było stamtąd wiać
Posadź lilie trochę dalej od domu, posadź gdzieś koło sąsiadów czy drogi- niech sie upajają

Agro- chwalę chwalę i chwalić będę
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:18, 27 lip 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Dorotko jestem pod wrażeniem Twoich cudnych dekoracji i pięknego ogrodu pełnego kolorów.Podziwiam jeżówki, lilie i liliowce.Ja będę polować na te liliowce o karbowanych płatkach lub pełnych
Wszystkie pory roku są u ciebie prześliczne,będę zaglądać ,dodaję do obserwowanych
Bardzo mi miło, że spodobał Ci się mój ogród, ja Twój podglądam już od dawna. Lubię liliowce, nawet mam ich kilka, ale za mało wyeksponowane. Muszę coś pokombinować, żeby je lepiej zaprezentować.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:14, 27 lip 2018

Do góry
co to a jeżówka na pierwszej fotce ??
Dorota123 napisał(a)
Taki wysyp kwiatów jeżówek mam pierwszy raz, a w przyszłym roku spodziewam się ich jeszcze więcej. Wysiane nasionka ładnie rosną, nawet kilka zakwitnie w tym roku.

U ciebie te jest duo różnych roślin i kwitnień Dorotko

Jestem zauroczona tymi fotkami ogrodu.
Dalie, jeżówki, lilie,hortensje, trawy wszystko pięknie wygląda,
A te puchate trawy to stipy ??
Pełna rudbekia piękna.zimowała już ci ??
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:57, 27 lip 2018

Do góry
Dorotko jestem pod wrażeniem Twoich cudnych dekoracji i pięknego ogrodu pełnego kolorów.Podziwiam jeżówki, lilie i liliowce.Ja będę polować na te liliowce o karbowanych płatkach lub pełnych
Wszystkie pory roku są u ciebie prześliczne,będę zaglądać ,dodaję do obserwowanych
Ogród Basi 21:02, 27 lip 2018

Do góry
Piękne lilie Ci zakwitły i jak ładnie komponują się z hortkami.
Ogród Basi 16:46, 27 lip 2018

Do góry
Wiesz Aniu, pewnie hosty wyjmę z tych drewnianych donic ( one są posadzone w zwykłych czarnych donicach po sadzonkach krzewów i tak są włożone do drewnianych donic) i postawię w kącie ogrodu za krzewami, nakryję flizeliną. Zobaczymy czy przezimują. Podobają mi się hosty w donicach zamiast np pelargonii lub surfinii bo nie śmiecą, nie muszę usuwać przekwitłych kwiatów no i pachną!
Dziękuję za odwiedziny. Obejrzałam Twoją wizytówkę Aniu. Przepiękne róże, lilie, powojniki, hortensje i byliny. Jak nazywa się ta trawa na ostatnim zdjęciu? Jest piękna.
Pozdrawiam serdecznie.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:43, 27 lip 2018

Do góry
Ech.. Te pełne lilie są piękne
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:31, 27 lip 2018

Do góry

Takie kostropate mam dwie lilie .
Ogród na piasku i z wielkim murem 08:11, 27 lip 2018

Do góry
Lilie śliczne. Szkoda, że nazwy białej nie ma bo ładna jest. Ja teraz właśnie biełych szukam ładnych.
Rododendronowy ogród II. 19:19, 26 lip 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Lilie małe mogą być z powodu suszy...

A to dla Ciebie Muminek na nartkach wodnych

Moje chłopaki do zawału mnie doprowadzą..

Ja bym juz dawno zawał na Twoim miejscu miała ale przeciez Ty nie jestes tuzinkową babcią. Felek dzielny niesamowicie , jak on sie mocno trzymał , niesamowite a Maciek jak delikatnie go na końcu postawił , bardzo wysportowany jest ten twój syn ale na mnie mimo wszystko skóra drży jak widze takie wyczyny choc przyznaję wrazenie niesamowite.Felek moja sympatia najwieksza wśród dzieci.
Rododendronowy ogród II. 18:59, 26 lip 2018

Do góry
Margarete napisał(a)
Cudne masz te lilie - nie wiem dlaczego do tj pory nie mam ich u siebie. A ja co roku sobie obiecuję że tez u siebie gdzieś je wcisnę i co roku ten moment przegapiam. Jesienią czy wiosną powinnam to zrobic?

Liliowce też masz cudne - moje przecież od ciebie rozsadzane kwitną ale nie tak obficie- ziemia u mnie słaba a ponadto za mało słońca chyba mają. Ciasno, miejsca mało i drzewa się rozrosły więc nawet nie mam ich gdzie przesadzić.

A i u mnie taki sam wielki konik polny wczoraj przed domem na macierzance się wygrzewał.

Małgosiu ja lubię lilie i co rok kilka kupuje i Tobie tez polecam . Cebulka dużo miejsca nie potrzebuje więc na pewno wcisniesz. Ja kupuje wiosną bo u mnie jak wiesz zimy mroźne ale myśle ze u Ciebie z powodzeniem mozesz posadzic równiez jesienią. Najlepiej kupic orientpedy lub azjatyckie bo inne mniej są wytrzymałe.Co do liliowców to one jednak w słońcu najlepiej kwitną w cieniu są lichutkie.Pozdrówka serdeczne.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:02, 25 lip 2018

Do góry
Zakwitły ostatnie lilie. Jest gorąco. Cieszmy się latem w cieniu!

Rododendronowy ogród II. 08:04, 25 lip 2018

Do góry
Lilie małe mogą być z powodu suszy...

A to dla Ciebie Muminek na nartkach wodnych

Moje chłopaki do zawału mnie doprowadzą..
Rododendronowy ogród II. 21:45, 24 lip 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Lilie niestety wygniwają , wymarzaja i trzeba byc przygotowanym że wieczne nie bedą choc niektóre gatunki świetnie sie rozmnazająJa musze wczesną wiosną przesadzic swoje które długo rosna w jednym miejscu , myślę ze to pomoże na ten zmniejszający się wzrost.

O, to ja też tak muszę zrobić. Żebym tylko nie zapomniała
Piękna kolekcja lilii i super uchwyciłaś motylki U mnie w tym roku też był paź królowej
Ogród z łezką II 18:23, 24 lip 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Mają u mnie w ogrodniczym Silver D. Chyba się wybiorę...

Bielutkie są

U mnie za blisko posadzone, ale nie było możliwości, znowu bym musiała lilie ruszać...
Ogrodowe szaleństwo ... 17:07, 24 lip 2018

Do góry
Kokesz napisał(a)
Hej
Mam jeszcze białe lilie Casablanca.
To lilie orientalne czyli pachnące.
Może takiej poszukaj

Dzięki za podpowiedź, poszukam, bo zależy mi na pachnących. Nie wiedziałam że orientalne pachną. Całe życie człowiek uczy się
Ogrodowe szaleństwo ... 10:12, 24 lip 2018

Do góry
Hej
Mam jeszcze białe lilie Casablanca.
To lilie orientalne czyli pachnące.
Może takiej poszukaj
Rododendronowy ogród II. 23:16, 23 lip 2018

Do góry
Cudne masz te lilie - nie wiem dlaczego do tj pory nie mam ich u siebie. A ja co roku sobie obiecuję że tez u siebie gdzieś je wcisnę i co roku ten moment przegapiam. Jesienią czy wiosną powinnam to zrobic?

Liliowce też masz cudne - moje przecież od ciebie rozsadzane kwitną ale nie tak obficie- ziemia u mnie słaba a ponadto za mało słońca chyba mają. Ciasno, miejsca mało i drzewa się rozrosły więc nawet nie mam ich gdzie przesadzić.

A i u mnie taki sam wielki konik polny wczoraj przed domem na macierzance się wygrzewał.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:02, 23 lip 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Dorotko, lilie i jeżówki prześliczne Pięknie, kolorowo tak jak lubię
Taki wysyp kwiatów jeżówek mam pierwszy raz, a w przyszłym roku spodziewam się ich jeszcze więcej. Wysiane nasionka ładnie rosną, nawet kilka zakwitnie w tym roku.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies