Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka na Dębowym Lesie 00:16, 08 sie 2018

Do góry
Aniu, masz piękne lilie, zazdroszczę. Czy mogłabyś napisać jak je pielęgnujesz? Ale tak wiesz, po kolei od wiosny do jesieni.. będę wdzięczna. Chciałabym o moje zadbać lepiej. Pozdrawiam
Kwiaty we włosach 22:14, 07 sie 2018

Do góry
Dziewczyny kwiaty to jeszcze jak cię mogę, ale trawnik gorzej.Hibiskus pokazał kwiatki,lilie przekwitają. Upały w dalszym ciągu, z jednej strony to dobrze bo wakacje.

Słoneczna rudbekia ma się dobrze i rozświetla rabaty

scewola długo się trzyma

krzewuszka

Moja działka na Dębowym Lesie 19:53, 07 sie 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Dlaczego, Aniu, Twoje lilie wciąż kwitną, a moja jedna jedyna kwitła 5 dni To niesprawiedliwe!
Pozdrawiam
Bo ja mam tych lilii różnych duo.Azjatki pierwsze, potem to ju inne.
Kocham te lilie.I chyba one te mnie kochają.

Lilia Casablanka

Moja działka na Dębowym Lesie 19:48, 07 sie 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Te spotkanie to fantastyczne chwile choć czasami zbyt krótkie .Czas kolorów u Ciebie a powaliła mnie czerwono żółta dalijka Buziaki

Halinko masz raję.To bardo wyjątkowe wile takie realne żywe spotkania fanatycznymi ludźmi
Jese kolorów jest duo,/ho lilie prawie ostanie, i liliowe równie.
Ale dalie i hortensje będą a do przymrozków nam ozdabiać ogrody i nasze oczy cieszyć

Ja i mój ogródek, a może ogród 12:14, 07 sie 2018

Do góry
Dominiczko ładne miejsce stworzylas.
Rośliny urosły, zmeznialy;wypieknialy.
Kwitnien i kolorów mnóstwo.
I róże , i lilie ,i liliowce, i jezowki, i hortensje i mieczyki .
I cała masa innych pięknych roślin .
Taki ogród już bardzo cieszy
Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 11:18, 07 sie 2018

Do góry
Dlaczego, Aniu, Twoje lilie wciąż kwitną, a moja jedna jedyna kwitła 5 dni To niesprawiedliwe!
Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:13, 05 sie 2018

Do góry
asiak napisał(a)

Dorotko zapewne czytałam, tylko już nie pamiętam. Pisałaś, że wymarzają tak?
Ja swoje orientalne traktuję jak jednoroczne. Toszka pisała, że jak dobrze się okryje, to przetrwają Zobaczymy
Jak już kiedyś pisałam ja na zimę przyniosłam takiej lekkiej próchnicznej ziemi z lasu i posypałam w miejscach gdzie rosną te różowe lilie . Warstwa ziemi okrywającej lilie miała ok 5 cm, później na wiosnę przemieszałam pazurkami z moim piachem.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:11, 04 sie 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Dorotko śliczne masz te jeżówki I jeszcze lilie Ci kwitną? Moje już wszystkie przekwitły. Tylko orientalne jeszcze mają kwiatki, ale też już kończą
Te zdjęcia to końcówka lipca, ale skoro ja ten wątek traktuję jak pamiętnik ogrodnika to wklejam je sobie na pamiątkę. Lilie jeszcze kwitną pojedynczymi kwiatkami, ale czekam na kwiaty lilii zakupionych 5 VII. ładnie rosną już mają około 50 cm. Przeczytałaś kiedyś moją odpowiedź o liliach orientalnych?

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:51, 04 sie 2018

Do góry
Dorotko śliczne masz te jeżówki I jeszcze lilie Ci kwitną? Moje już wszystkie przekwitły. Tylko orientalne jeszcze mają kwiatki, ale też już kończą
Ogród w remoncie 16:12, 04 sie 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Cebulowe na kwasna to na pewno wszelkie lilie orientalne. Bez dwóch zdań
Nie próbowałam wszystkich czosnków, ale Obliquum od kilku lat u mnie szaleje i sieje się.
Na kwaśnej też mam krokusy, a na obrzeżach tulipany botaniczne.
Jesli nie przeszkadza ci żółty kolor to polecam (nie cebulowe i kwitnace latem do mrozów) - Liliowiec Stella de Oro oraz niską Rudbekię 'Little Goldstar' lub "little Goldsturm'. Obie rosliny niekłopotliwe, niskie (ok 45-50cm) tłoczące kwiaty niezmordowanie. Doskonałe na bardziej słoneczne miejsca.

Nie planuję żółtych kwiatków póki co choć stelli jeszcze się nie pozbyłam. Coś jednak ostatnio mam alergię na żółty i różowy. Tam potrzeba mi czegoś wiosennego i wczesno letniego na przed hortensjami,coś pomiędzy carexy jakby co
Ogród w remoncie 10:43, 04 sie 2018

Do góry
Cebulowe na kwasna to na pewno wszelkie lilie orientalne. Bez dwóch zdań
Nie próbowałam wszystkich czosnków, ale Obliquum od kilku lat u mnie szaleje i sieje się.
Na kwaśnej też mam krokusy, a na obrzeżach tulipany botaniczne.
Jesli nie przeszkadza ci żółty kolor to polecam (nie cebulowe i kwitnace latem do mrozów) - Liliowiec Stella de Oro oraz niską Rudbekię 'Little Goldstar' lub "little Goldsturm'. Obie rosliny niekłopotliwe, niskie (ok 45-50cm) tłoczące kwiaty niezmordowanie. Doskonałe na bardziej słoneczne miejsca.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:50, 03 sie 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Też mam takie białe lilie i też kupowałam na ryneczku. Pięknie pachną choć niektórzy nie znoszą tego zapachu

Zapach rzeczywiście jest ciężki, ale nie siedzę przy nich non stop.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:45, 03 sie 2018

Do góry
Też mam takie białe lilie i też kupowałam na ryneczku. Pięknie pachną choć niektórzy nie znoszą tego zapachu
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:40, 03 sie 2018

Do góry
la_estrellita napisał(a)

Są! Istnieją! Białe lilie! Takie całkiem białe! Tylko jak im na imię? Wiesz może Haniu?

Nie wiedziałam, że białe lilie to jakiś rarytas. Kupowałam je od przekupki na lokalnym ryneczku. Miała cebule luzem po 2 zł w pudłach kartonowych. Wybrałam 3 sztuki. Kojarzą mi się z rojem Perseidów, bo w pierwszym roku po zamieszkaniu upojeni ich zapachem oglądaliśmy w połowie sierpnia "spadające gwiazdy".
Usiłowałam mieć lilie św. Józefa (Antoniego?), ale cebulka nie wykiełkowała.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:30, 03 sie 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ostatnie lilie.

Są! Istnieją! Białe lilie! Takie całkiem białe! Tylko jak im na imię? Wiesz może Haniu?
Ranczo Edy 22:25, 03 sie 2018

Do góry
No, no brawo!!
Altana wyszła suuper.Wielkie brawa!!
Leżakowanie już jest .I bardzo dobrze
Mi takich chwil brakuje .
Lilie, liliowce as śliczne.
A o to a róża na pergoli ??
Bukszpan fajnie ufryzowany
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:03, 03 sie 2018

Do góry
Kolejny bezczynny dzień. Tropikalne upały uniemożliwiają jakiekolwiek prace ogrodowe. Zero deszczu. Ogród ledwie zipie. Ja też.
Ostatnie lilie.

Ranczo Edy 17:02, 03 sie 2018

Do góry
sylszu napisał(a)
Lilie cudne. Zawsze mi się podobały, tylko wiem, że są kapryśne i mi się pewnie nie udadzą ale będę podziwiać u Ciebie. Zazdroszczę altany, u mnie na razie jest taras z kostki i nc więcej, jak około południa słońce dowali to jajecznicę można smażyć bez ognia

dziękuję mam nadzieje że następny sezon też je zobaczę a dla czego próbuj ja niektóre dawno wsadziłam tylko muszę pamiętać gdzie bo kiedyś wyhakałam nie chcąco warto zaznaczyć patyczkiem i troszkę przykryć na zimę nawet suchą trawą lub trocinami z piaskiem tak nieznacznie a te duże kwiaty mam pierwszy sezon i tak samo zrobię a na jesień lub wczesną wiosnę można lepszej ziemi podsypać

jak na kostce gorąco to może pomyśl o zakryciu częściowym mój beton też się grzał zrobiliśmy dach parasol był za słaby zapraszam pod mój przy jakiejś okazji

kurcze nie wiem która fotka jakieś szczegóły kolor albo coś ?
Ogród Basi 09:24, 03 sie 2018

Do góry
Witaj Basiu, wpadam z rewizytą Obejrzałam ostatnie fotki, piękne masz powojniki i fajny stelaż do nich. Hortki i lilie tez cudowne. Posadzilaś już Lincolna i Chopina?
Moja działka na Dębowym Lesie 21:06, 02 sie 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Myślę, że miejscówka przetacznika między różami się sprawdzi. Jaki kolor jest róży obok tego przetacznika?
Moje stipy mają 2 i 3 lata, ale nie zawsze zimują dobrze. Sporo mi wypadło ubiegłej zimy.
Jeżówki i lilie masz piękne, szczególnie ta bordowa mi się spodobała.
Świetnie wygląda ta podniesiona rabatka z cegły, jeśli coś jej jeszcze zostało powtórz w pobliżu tamtej coś podobnego, albo tylko ułóż taki postument, na którym postawisz lampion lub doniczkę.

No właśnie nie jestem tego pewna.On jakiś niski i przodu go nie widać.
Mam inny niebieski przetacznik i ten jest wysoki i widoczny.
Ten różowy

jest pomiędzy różą chippendale, jakąś ciemnoczerwoną.Kiepskie połączenie.Jedynie o do jeżówki Green Jewel to może być ok.
To młode stipy mas .I takie wielkie i takie piękne
Jeżówki w większości ładnie rośną.Ale są i mizeroty o stoją w miejscu kolejny rok.Mam takie 2. Ju ostały przesadzone i dalej bidy.
Ta podniesiona rabatka z cegły, jest na studzience.chciałam aby tam mąż tam studnię drewnianą robił.Ale nie da rady.Bo ta płyta musi tam by odsuwana.Bo zawór na wodę jest w środku na dole ,na 1,5 w dół, tak to mi zamontowali głupio. I niestety tak musi zostać. Dlatego tam stawiam kwiaty w donicach.
Drugiej ju nie będę robiła. Ale może i tam tryba będzie wymyślec coś ładniejszego

Hortensja Vanilla Fraise

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies