Tutaj gdzie ten rózowy patyczek planuje jeszcze jedną brzozę. Pomiedzy wlasnie ta brzozą a jałowcem nie wiem co posadzić.
[img
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/147/1475518/original.jpg[/img]
Ania tez gonię czas W tym roku deszcz pomaga ogrodnikom i roślinkom .
Ciesze się,że udało się z patyczkami,ja w zeszłym roku z powodzeniem ukorzeniłam ponad 20 szt.Bobo i teraz mam fane krzaczki to niska hortensja.
Sundae Fraise tez niska,mam ja drugi rok i jest do 90 cm u mnie,Kaya kupiła mi w swojej szkółce.
Zdjęcie z ubiegłego roku i teraz
z lewej Sundae Fraise a z prawej Bobo w jednym wieku
W jednym z warszawskich OBI trafiłam na przecenione tawułki niskie po 2.08zł. Były też kosaćce bródkowe i begonie bulwiaste w tej samej cenie i w dobrym stanie. Jedynie przetacznik nie nadawał się do kupna, ale może gdzieś indziej będzie inaczej. Niektóre funkie przecenione na 10 zł.
A w mojej pobliskiej Castoramie takie hortensje po 5zł.
Wracając z Daglezji zjechaliśmy trochę w bok i wstąpiliśmy na Święto Róż do Końskowoli. Porobiłam zdjęcia róż biorących udział w konkursie. A te podobały mi się najbardziej
dosadziłam seslerię jesienną znalazłam nawet dobrze ukorzenione, trochę zdewastowane-połamane w kartonach liście i kwiatostany, bo już kwitnie... ale dojdą do siebie