Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wizytówka – portrety host czyli funkiolandia w „Szmaragdowym Zakątku”. 23:41, 23 cze 2017

Do góry

hosta CAPTAIN’S ADVENTURE

hosta CAROUSEL

hosta CATHERINE

hosta CASCADE

hosta CHA CHA

hosta CHANTILLY LACE

hosta CHERRY BERRY

hosta COLOR FESTIVAL

hosta COUNTRY PARK

hosta CRACKER CRUMBS

hosta CURLY FRIES
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:40, 23 cze 2017

Do góry
Na rabatach dominują różnorodne trawy.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:35, 23 cze 2017

Do góry
W tym ogrodzie ma się wrażenie jakby rośliny same wybierały sobie miejsce, całość jest bardzo spójna i naturalna, aż trudno uwierzyć, że to dzieło człowieka. Kolejne rabaty, na których dominują byliny i trawy otoczone zostały wysokimi żywopłotami.

Wizytówka – portrety host czyli funkiolandia w „Szmaragdowym Zakątku”. 23:33, 23 cze 2017

Do góry

hosta babkolistna GRANDIFLORA

hosta BIG DADDY

hosta BLUE ANGEL

hosta BLUE DIAMOND

hosta BLUE IVORY

hosta BLUE MOUSE EARS

hosta BLUE WEDGWOOD

hosta BRIDEGROOM
Co się stało kwiatom ... 23:32, 23 cze 2017

Do góry
Mirella napisał(a)
I takie tam ..różności.

Piękny Jak ma na imię?

Wizytówka – portrety host czyli funkiolandia w „Szmaragdowym Zakątku”. 23:25, 23 cze 2017

Do góry
Funkie to moja wielka miłość, pasja i ogromna radość .…oczarowana ilością odmian, mnogością wybarwień
i ich nieprzewidywalnością uległam urokowi host.
Nie ma chyba innej rośliny, u której różnorodność i kolorystyka dekoracyjnych liści byłaby tak wielka.
Czy funkie są warte tego, żeby się nimi zainteresować?
Zapraszam na hostowy spektakl…

hosta ALBOMARGINATA

hosta ALBOPICTA

hosta ALVATINE TAYLOR

hosta AMERICAN DREAM

hosta AMERICAN HALO

hosta ANTIOCH

hosta AUGUST MOON

hosta AUSTIN DICKINSON
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:22, 23 cze 2017

Do góry
no to ja tez z kwiatkiem

Ukojenie 23:21, 23 cze 2017

Do góry
Wczoraj wieczorem wrocilismy do domu.
Rosliny - niektore lekko zemdlone - ale przetrwaly. Za to dzis padal deszcz

Przywitala mnie roza snow storm

I zakwitly pomidorki koktajlowe
Dwa ogrody 23:20, 23 cze 2017

Do góry
Kasiu, Leosia mam, różowy i czerwony zaczyna u mnie późno, zbliżenie kwiatu zrobię dla Ciebie

a to też dzwoneczki, tyle że pnące, tu razem z Jasminą

Moja działka na Dębowym Lesie 23:08, 23 cze 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Piękny widoczek. Dopiero dzisiaj doczytałam, że działeczkę sporo dzieli od miejsca zamieszkania. Pewnie podczas kolejnej wizyty wpadasz tam jak burza

Oj tak do działeczki na Dębowym mam 20 km.Ale co to jest.Dzisiaj 20 minut i jestem na miejscu.Teraz jestem tam często.Od jutra mam tydzień urlopu to będę tylko na Dębowym miejskim prawie nic się nie dzieje.I tak zostanie.
Ale jak po kilku dniach zajeżdżam to jeden dzień ryram od rana do wieczora.Tak już mam..Teraz sobie trochę rozłożę prac,A i ziele tak mocno nie rośnie.A może mi tylko juz tak się wydaję
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:06, 23 cze 2017

Do góry
Małgoś, wszystkiego co sobie wymarzysz....!!!!
Naszego ulubionego kwiatuszka zostawiam w prezencie
Ogrodowe szaleństwo ... 23:02, 23 cze 2017

Do góry
i znów boczniaki

Moja żurawkolandia

Moja działka na Dębowym Lesie 23:00, 23 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Bardzo lubię takie ogrody jak Dębowy bo tyle ciekawych zakamarków jest Aniu to te nowo dokupione działki to koło Dębowego czy tam gdzie nowy ogród powstaje?

sylwia_slomczewska napisał(a)
Załuż drugi wątek z tym nowo powstającym ogrodem bo nigdy nie mogę utrafić na niego. Łatwiej by się było zorientować co gdzie się dzieje

Sylwuś ,Nowo zakupiony areał jest z tyłu działki na Dębowym Lesie.Czyli z czasem powiększymy .Na razie to te krzaczorki co widać za huśtawką,
A w miejskim ogrodzie nie wiele się dzieje.Tyle i oile.Raczej zdecydowaliśmy się tutaj zainwestować na razie pracę .Tam może kiedyś , któreś z dzieci zamieszka.
Dlatego nie będę zakłądać drugiego wątku.Bo tu jest trochę tylko i to na razie wystarczy,Inaczej nie dam rady fizycznie tego obrobić.
Ogrodowe szaleństwo ... 23:00, 23 cze 2017

Do góry
Niedawno wróciłam z działki, jestem zmęczona jakbym przekopała hektar. U nas deszczu nie było. Róże i pomidory podlałam gnojówką z pokrzywy.
Pierwsza lilia w tym roku

Pierwsze i jedyne ogórki w tym roku (na razie):

Wiciokrzewy

Wśród brzóz i dębów 23:00, 23 cze 2017

Do góry
Basiu, miło mi, że do mnie zajrzałaś. Rzeczywiście, propozycja Hani jest sensowna, myślę, że w granicy od południa dobrze będą wyglądały pęcherznice Diabolo albo Luteus, a może jedne i drugie.
Natomiast granica od północy znajduje się wzdłuż brzozowej alejki i tuż za nią. Odległość od brzóz do ogrodzenia to tylko około trzy metry i ten trzymetrowy pas jest latem dość mocno zacieniony.Nie wszystko w takim cieniu będzie chciało rosnąć. Może choina kanadyjska? Bardzo mi się podoba. Tylko ona chyba dość wolno rośnie, a ja chciałabym dożyć efektu"zasłony".A może wysoki płot porośnięty bluszczem? Bluszczowi w cieniu będzie chyba dobrze...?
Elu, dziękuję za ponowne odwiedziny. To prawda, że można sobie z tym szkodnikiem radzić ale chyba jednak tyko do czasu. Te drzewa,jeśli nie są szczepione na pniu, szybko rosną i osiągają wysokość, która kiedyś uniemożliwi całkowity oprysk, albo usuwanie zarażonych pędów. Wolę nie ryzykować.

...i moje ulubione przetaczniki:
Tysiąc radości i utrapień 22:59, 23 cze 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Piękne fotki Joanno a te dzwoneczki powojnika i róże przechodzące przez płot mistrzostwo.
Pozdrawiam

Dzięki temu idąc ulicą ludzie mają ładny widok
Dzwoneczek Princess Diana

Tysiąc radości i utrapień 22:54, 23 cze 2017

Do góry
Carmencita

Moja działka na Dębowym Lesie 22:54, 23 cze 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Aniu to jest wiesiołek, tylko po wielkości nie widzę czy szlachetny ogrodowy czy dziki. Jak ci nie przeszkadza to zostaw, on nie potrzebuje ani dobrej ziemi ani nawożenia. Kwitnie bardzo długo ale tylko wieczorem albo w pochmurne dni. Wysiewa się masakrycznie więc jak nie chcesz go mieć za dużo to w przyszłym roku wyrywaj siewki.

Basiu, bardzo ci dziękuję.Tak właśnie jest,że wieczorem bardziej ma rozwinięte kwiaty a w dzień zamyka.Już 1, 5 metra wysokości ma.
To teraz pokwitnie trochę i go wywalę na łąki nie tam będzie.Chociaż na łąkach go nie widziałam.Nie mam pojęcia skąd on u mnie się wziął

Inne dzwonki
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:53, 23 cze 2017

Do góry
i na dobranoc

Tysiąc radości i utrapień 22:53, 23 cze 2017

Do góry
katel napisał(a)

To jak znajdziesz fotkę to cyknij, tych nie kojarzę - chętnie pooglądam

Zrobiłam zdjęcia

Mikelite

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies