No mówiłam już kiedyś, że mi się busz zrobił w szklarni jak nie wiem co Też nie wiedziałam, że ogórki aż tak się rozrastają. W przyszłym roku dużo posadzę je dużo rzadziej.
Paula, wrócę jeszcze do tematu munstead Dziś wreszcie posadziłam róże z ostatniej dostawy.
I powiem Ci, że się sama zszokowałam, że mają aż tak różne kolory! Coś mi się wydaje, że wybarwienie będzie zależeć od stanowiska. Im słoneczniej tym kolor bardziej wpadający w róż, im bardziej przycienione tym kolor bardziej bordowy.
przedwczoraj dojrzeliśmy z emusiem taką niespodziankę. Nasza pachnąca nowością miniaturowa lilia wodna postanowiła zakwitnąć
a dziś napawaliśmy się już takim widoczkiem
moja rukola na wąskim pasku za garażem, który awansował do miana warzywnika
taki bukiecik rukoli zerwany do sałatki . Ale frajda . Mam tam też szpinak i rzoskiewkę, a dziś posiałam jeszcze fasolkę szparagową karłową
dynia kwitnie
Zdjęcia choć zostawię bo jakoś mnie mało na forum ostatnio. Odpoczywam od wszystkiego cieszę się wakacjami i ogrodem z chwastami i wszystkimi niedoskonałościami
No i jak tu nie robić zdjęć jak każdego dnia coś nowego zakwita a już warzywniak to wygląda przepięknie. Samochwała w kącie stała i fotki cykała
Takiego liliowca miniaturowego dostałam kiedyś w gratisie