Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:55, 02 cze 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
No to fotki karmnika kwitnącego poproszę.

Obiecuję co sąsiedzi powiedzą na leżącą w trawie z aparatem...?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:37, 02 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Aaaae zemnie blondynka pytałas o prrgole i ppwojniki a ja ci wyjechal z pergolami drewnianymi a Tobie chodziło o te stołki .... bez komentarza obejrzal tez foty chociaż na telefonie to kiepskawo no ale i tak widać same cudownosci. Powiedz stopa w bukszpanach przeżyła u Ciebie? Atakach jak ja nie lubię tego słownika w ifonie... cały czas mi coś zmienia dran!

Stipa (chyba nie stopa) przeżyła w bukszpnach. Na razie marna ale za chwilę odrośnie
Czy pamiętasz namiary na stożki do powojnikow, koleżanka mnei prosiła o namiary a ja nigdzie nie zapisalam...

Słownik w iphonie wyłączyłam i w ipadzie dlatego mam błędy literowe ale przynajmniej mi nie zmienia słów
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:25, 02 cze 2013

Do góry
Bardzo mi się podoba takie ogrodzenie. Jeśli mogę coś zasugerować, to zostaw odkryte przesła w przedogródku. My Polacy mamy tendencję do odgradzania się szczelnym murem od ulicy a na zachodzie w ogóle nie ma ogrodzeń....
Od strony mało rzyjemnych sąsiadów (drewutnia) pociągnij mur po całości

Gdyby nie pies, który mi uciekał nie miałabym ogrodzenia....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:17, 02 cze 2013

Do góry
Justyna napisał(a)
Ciekawe co tam Danusia nowego wykombinowała i co jeszcze kombinuje. Spektakularnego... Brzmi intrygująco
Nie pamiętam w którym z ogrodów togo rocznego ChFS była srebrna biżuteria ogrodowa. Takie wiszące perełki. Jakby mini, centymetrowe kulki blomusa zawieszone na lince. Skojarzyły mi się z Twoim ogrodem. Zwanym bombonierką ogrodowiska
Dzisiejsza sesja piękna!

Przyłączam się do peanów. Czy mogę troszkę ponarzekać?
Cierpię na niedostatek fotek..... Ja poproszę codziennie, chociaż kawałeczek Twojego ogrodu, chociaż po 10 cm dziennie....
I inspirację jednorocznych pliz.... Wprawdzie wszystkie donice w ilosci kilkunatu obsadzonee ale chcę nacieszyć oczy....
Ogród niby nowoczesny ale... 23:12, 02 cze 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Dzięki dziewczyny...powiem nieskromnie, że warzywniak i mi się podoba
M urósł

A modrzewi nie mam gdzie przesadzić na chwilę obecną...

Nie wszystko od razu Trzeba mieć co robić w następnym roku
Ja bym już 50% ogrodu zmieniła, ale najfajniejsze jest to gdy zmienia się na raty Wtedy co roku kolejna rabata cieszy
Uspokoiłaś mnei z tymi igłami, bo bym nie zasnęła z tą wizją igeił na żwirku
Ogród do kwadratu 23:10, 02 cze 2013

Do góry
Slawko napisał(a)

Haha... why??

Z tymi zmianami To ogród Agi
Ogród do kwadratu 23:09, 02 cze 2013

Do góry
Aga napiszę jeszcze raz u Ciebie. Gdybym teraz Tworzyła ogród poprosiłabym o takie murki jak u Ciebie. Cieszę się , że są tak odważne osoby, które decydują sie na niestabdardowe projekty. Pewnie wszyscy pukali sie w czoło, po co cI te murki, nie lepiej posać trawę i posadzić źywopłot z tuji?

Brawa za konsekwencję i minimalizm okraszony kwiatami. Jest pieknie i będę stale kibicować
Ogród do kwadratu 23:07, 02 cze 2013

Do góry
Slawko napisał(a)
Witam Trafiłem do Twojego wątku za sprawą komentarza u Marzenki... i postanowiłem, że skoro Marzenka mówi, że Twój ogród jej się bardziej podoba od jej samej, to uznałem, że coś w tym prawdy musi być. Powiem jedno... ekstra. Najbardziej podobają mi się te wyniesione rabaty... ja natomiast zmieniłbym ławy przy palenisku, na bardziej nowoczesne, najlepiej czarne...a miejsce przy palenisku bym czymś wyłożył albo nawet ciekawym żwirem Dodałbym jeszcze jakieś drzewa typu brzozy Doorenbos czy Fascination albo jakieś strzyżone buki To chyba tyle jeśli chodzi o moje pomysły Pozwolę sobie podesłać Tobie kilka stron z ogrodami w podobnej stylistyce Pozdrawiam i będę często zaglądał.
http://jothompson-garden-design.co.uk/gardens/
http://www.andysturgeon.com/portfolio/
http://www.tomstuartsmith.co.uk/projects/show-gardens/chelsea-2010/

Sławko sio!!!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:05, 02 cze 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Wszystko takie piękne Marzenko u ciebie. Czy karmnik ościsty już kwitnie u ciebie?

Kwitnie Agnieszko
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:04, 02 cze 2013

Do góry
Sylwia wraz z Finką wylansowalyście chyba modę na żywopłot z choiny kanadyjskiej Gdybym nie miala żywopłotów założyłabym
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:00, 02 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)
jeszcze raz żurawka Kassandra i kwitnąca szałwia omszona ....
po prawej na zdjęciu żurawka Beaujolais

Musiałam skomentować oglądając. Oszałamiająca rabata!!! Ten kolor beaujolais!!!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:56, 02 cze 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)

u mnie taka hidcotowa vel Danusia ma nawet stanowić główny ogródek, bo zakochałam się w tej rabacie w 2011 i nawet wysokość ogrodzenia będę dostosowywać do wysokości szczepienia umbry ) najwyżej szczepione umbry jakie widziałam to 2,20 m a Twoje Umbry na jakiej wysokości szczepione ?

Chyba też takie wysokie, bo nawet dzisiaj oprysku nie dawalam rady robić a mam 1,7 m wzrostu
Ps minus 1 cm

Kwałek przycinałam ostatnio z drabiny... Nie wiem czy nie są szczepione na 2,5 m...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:54, 02 cze 2013

Do góry
Aniu wszystko się zmieści w rabatach otoczonych bukszpanami lub trawami można wszystko poupychać i będzie pieknie Ja sobie tej zimy znów podumam, poogladam CHFSh bo to morze inspiracji bylinowych i będę wiosną sadzić
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:47, 02 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Anek, Ty racje masz bez dwoch zdan, tylko co ja tam posadze jak nie umiem zmyslnie wypelnic tego miejsca. Zon predzej czy pozniej sie wscieknie na slalom kosiarka, wiec decyzja jest, kwestia czasu i szerokosci wycinanki.
Hidcotowa to taka jak Danusia ma przed brama, roze i mnoooooooostwo kwitnacych, onetki, ostrozki, orliki itd. Taki angielski stajl U mnie raczej powinien byc kontrolowany, sama wiesz, ze lubie miec ulizane . Echhh, nie miala baba klopotu to se drzewka kupila

Co ja czytam? Róze bendom ??? huuuuura!!!

Ake jakiś buksik też się znajdzie?
Głosuję za prostą rabatą. O jej urodzie będą decydować nasadzenia a nie kształt. Jak w najlepszych ogrodach angielskich
Zobacz tu... Pstrokacizna ujęta w ramy będę kopiować
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:45, 02 cze 2013

Do góry
Potfffór fruwa bo wysoki, moje laury też wiatry przewracają (gdy mają przesuszone podłoże) a jednorocznych niskich nie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:44, 02 cze 2013

Do góry
Ps ja zamierzam się rozmnażać powojnikowo
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:43, 02 cze 2013

Do góry
Irenko ale masz cudne powojniki. Masz etykiety z nazwami?
Ogród Magdalenka 22:40, 02 cze 2013

Do góry
Aniu my nowym zwyczajem nie świetujemy seteczek na forum tylko w realu
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:39, 02 cze 2013

Do góry
aneta230972 napisał(a)
Dzięki Marzenka. W takim razie popatrzę w casto... Ostatnio kupiłam tam super wypasioną bazylię ale lawendy nie widziałam .A pamiętasz może jaka to odmiana?

Anetko wlaśnie problem tkwi w tym ,że obie odmiany nazywają się lawenda wąskolistna...

Szukaj takiej z mocno srebrnymi starymi ubiegłorocznymi liścmi i sztywnymi łodygami. Bo nowe przyrosty są niemal identyczne.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:37, 02 cze 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Marzenko - jak mi się u Ciebie podoba . Siedzę i nie mogę wyjść.... cudnie wszystko Ci rośnie - rodgresja ma przepiękne liście - ocham i acham . Zazdroszczę takiej ilości lawendki....

Twój ogród bardziej mi się podoba. Nie pomyślałam o takich murakach a mam spory spadek terenu i mogło być idealnie No cóż będę podziwiać Twoj ogrod Jest piekny. WIesz cieszę się, że powstają takie ogrody w Polsce, że są ludzie którzy nie obawiają się eksperymentów. Pewnie wszyscy sąsiedzi i znajomi pukali się w czoło po co Ci tyle murków ???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies