Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madzenka 22:15, 02 cze 2013

bociek napisał(a)
Anek, zajefajne donice. Co nie pasuja jak pasuja Superzaste

Pasują idelanie do koloru fugi!!!!
Justyna 22:16, 02 cze 2013

No nie, nie wiem jak to robisz, ale rób tak dalej, bo takiej sandawilli jeszcze nie widziałam.
Przecież ona ma z 2 m! Powiedzieć, że jest piękna, to nic nie powiedzieć.
Ja co roku kupuję 40centymetrową i się cieszę W piwnicy nie zimuje. W domu nie próbowałam. Spróbuję.
Wyciepać absolutnie nie!
Mala_Mi 22:22, 02 cze 2013

Kupiłam rok temu dwie małe.. sande albo mande... jak zwał tak zwał.... dwie przezimowałam, ale wiosną jednej coś zrobiłam nie tak... ale odbiła jednym łodygiem.... a druga jak trzeba.. jest w białej donicy na tarasie koło doniczek.. kolor biało-czerwony Jak widać ma się dobrze..
A ten mandewilowy potffór (kolejny jak widać na ogrodowisku)... to z doniczką w drzwiach się nie mieści, trzeba przyginać...za wysoka cholera..
Madzenka 22:22, 02 cze 2013

Aniu a u mnie przędziorka po opryskuOrtusem na razie nie widzę... O on lubi cieplo i sucho.....
Jak sobie poczytam ot tych nietypowych roślinach to się czuję jak po wizycie w ogrodzie botanicznym Kofam Twój temeperament i różnorodność Twojego ogrodu

Donice od Gierczusi są ciężkie... Jeśli na dno wsadzisz kamienie, potem keramzyt i ziemię i dasz zwisające np, surfinie lub pelaśki to będą Ci fruwać? U mnie wieje ale plastki obciązone kamieniem i wodą na dnie nie latają....profilaktycznie w czasie wichur przesuwam je pod ścianę.....

A na razie wsadż do tych donic kule bukszpanowe, będzie pieknie!!
Jeśli nie będzie padać to jutro Ci obfocę moje jednoroczne, zrobię dla Ciebie premierę
Mala_Mi 22:22, 02 cze 2013

Justyna zlituj się, ja nie ma gdzie jej trzymać
Mala_Mi 22:43, 02 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aniu a u mnie przędziorka po opryskuOrtusem na razie nie widzę... O on lubi cieplo i sucho.....
Jak sobie poczytam ot tych nietypowych roślinach to się czuję jak po wizycie w ogrodzie botanicznym Kofam Twój temeperament i różnorodność Twojego ogrodu

Donice od Gierczusi są ciężkie... Jeśli na dno wsadzisz kamienie, potem keramzyt i ziemię i dasz zwisające np, surfinie lub pelaśki to będą Ci fruwać? U mnie wieje ale plastki obciązone kamieniem i wodą na dnie nie latają....profilaktycznie w czasie wichur przesuwam je pod ścianę.....

A na razie wsadż do tych donic kule bukszpanowe, będzie pieknie!!
Jeśli nie będzie padać to jutro Ci obfocę moje jednoroczne, zrobię dla Ciebie premierę

U mnie wzytkie donice fruwają Każda ma na dnie kamienie Dlatego wyciąganie i chowanie potffora jest strasznie ciężkie... No ale potfór ma swoją wysokość... zmierzyłam, teraz przycięty mocno i okręcony ma w masie 1,8 metra bez donicy .. Jak dostaje liście to musi latać.. samotny biały żagiel.
Czekam na Twoje obsadzenia... postanowione, donice są na jednoroczne Baksiki pójdą na rabatę
Madzenka 22:45, 02 cze 2013

Potfffór fruwa bo wysoki, moje laury też wiatry przewracają (gdy mają przesuszone podłoże) a jednorocznych niskich nie
KasiaWB 22:45, 02 cze 2013

asc napisał(a)

Aniu, głupie pytanie ale masz może zdjęcie siewki ostrogowca? ) bo wysiałam sporo i boję się czy za chwast nie uznałam.....
Magda70 22:49, 02 cze 2013

asc napisał(a)

Miesiąc temu zaczęłam strzyc mojego bonzaja dla ubogich... i wczoraj udało mi się skończyć.. krzywo i byle jak, ale plan sobie postawiłem, że go zetnę... a że się spieszyłam to wyszło jak wyszło. Przy okazji przycięłam innego, niecięty 2 lata
I ten inny nawet uwieczniłam na foto

Przed, a w zasadzie w trakcie

I po fryzjerze amatorze M woli takie naturalne i niestrzyżone

Świetnie Ci to wyszło!! Mnie się bardziej podobają takie poprzycinane... po fryzjerze...
Mala_Mi 23:26, 02 cze 2013

KasiaWB napisał(a)

Aniu, głupie pytanie ale masz może zdjęcie siewki ostrogowca? ) bo wysiałam sporo i boję się czy za chwast nie uznałam.....

Szukam..... czekaj.,. chyba jakie foto robiłam z werbeną
Mam ale niewyraźne.... mam też wrażenie, że mi się moja wysiała... jutro poszukam i sfocę, jakbym zapomniała (jutro poniedziałek...grrr) to przypomnij bez żadnych ceregieli . Może jaka w doniczce jeszcze jest mała siewka..
Siewki wyglądają podobnie jak dorosłe liście tylko małe Z babką można pomylić