Niech mi ktoś powie co kupiłam, bo nie wiem.. jakaś jednoroczna roślina, twarde liście z włoskami, od spodu ciemniejsze niż z wierzchu. Kwiaty niewielkie, trochę jak u penstemonów.
U Ciebie też niebiesko, uwielbiam Twój ogród, moje kolory, moje klimaty, postaram się być częściej, zawodowa jeszcze jestem i z czasem się wciąż ścigam. Pozdrawiam
Zaczęły kwitnąć różyczki. Dorothy Perkins to moja kolejna imienniczka Z roku na rok coraz wyższa, dziś mierzyłam - przekroczyła 3 metry. A najważniejsze, że jak dotąd, nie chorowała na czarną plamistość. Rośnie czwarty rok, dotąd jej nie przycinałam, czyli prawie bezobsługowa. Uwielbiam ją
kawka w niedzielny poranek. Stolik świetnie się sprawuje . Jak mogłam się bez niego dotychczas obejść???
Sylwuś, uściskam Cię za te firletki . Mam je w kilku miejscach. Obie z mamą wzdychałyśmy do nich wczoraj .
Gdzie można spędzić wolny od pracy i obowiązków dzień? Oczywiście w Czubajkowym Dziś niespiesznie, trochę leniwie, ale w końcu dzień urlopu ma swoje prawa
Bowl of Beauty strzeże honoru moich peonii - jedyna, która kwitnie niezawodnie i nie marudzi, że ma za mokro. Zakwitła zaraz po posadzeniu, nie kaprysiła i kwitła po przesadzeniu na inne miejsce i kwitnie w tym roku, chociaż tym razem jest niższa i kwiatki ma mniejsze.
Ale to i tak dobry wynik w porównaniu do innych odmian, u których pączki pozasychały, albo powiędły całe łodyżki. Nic, może kolejny sezon będzie lepszy dla nich, zwłaszcza jak posadzę je na bułce, zgodnie z radą Hani - kto ciekawy, niech tam zajrzy https://www.ogrodowisko.pl/watek/7451-sezon-2017-u-hanusi?page=210
Takich zdjęć mi trzeba. Jak na dłoni pokazane co i jak ze sobą zestawić, żeby było cudnie.
Graindorge to taki uroczy liliputek.
Giardina taka piękna... i po co ja walczę z powojnikami na pergoli, sama nie wiem.
Czy Stefka by mogła być w pierwszym rzędzie na rabacie?
Wedgwood piękna, piękna. Chcę, żeby moja tak się pokazała. Czy ona jest u Ciebie podparta? Czy w ogóle podpierasz róże? Bo wyglądają na bardzo zwarte krzewy.
MW mnie zaczyna intrygować. W zeszłym roku nie rozumiałam zachwytu na O. a dzisiaj się dziwię, jak mogłam tego nie rozumieć
No i Geoff absolutnie hit i chyba pierwsza w kolejce gdybym miała odpowiednie miejsce dla niej.
Dla wszystkich niewymienionych przez mnie róż zostawiam ochy i achy