Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 15:16, 05 lip 2017

I widoki ogólne

paulina_ns 15:17, 05 lip 2017

A tutaj nowo powstająca różanka, jak będzie skończona pokażę ją

patrycja 15:23, 05 lip 2017

Paulinko
Poszukuję róż zwartych, "stojących", niepokładających się z dużą ilością kwiatów.
Czy pashmina, stephanie i lavendery do nich należą?
paulina_ns 15:23, 05 lip 2017

A i jeszcze wczoraj plewiąc przy okazji znalazłam siewki stipy i szałwi czy mogę je przenieść w inne miejsce?

malgorzata_s... 15:23, 05 lip 2017

Paulinko pięknie jest Róże cudne
paulina_ns 17:18, 05 lip 2017

patrycja napisał(a)
Paulinko
Poszukuję róż zwartych, "stojących", niepokładających się z dużą ilością kwiatów.
Czy pashmina, stephanie i lavendery do nich należą?

Pati większość róż to u mnie nowe nabytki zakupione wiosna, więc nie wiele mogę o nich napisać, ale z dotychczasowych obserwacji mogę napisać tyle:

- Pashmina, dosyć późno zakwita, krzak bardzo ładny, zwarty, cała obsypana w pąkach kwiatowych jest, kwiaty cudne

- Stephanie, jeszcze u mnie w pąkach,więc też późno kwitnie,pokrój krzaka bardzo ładny, pąków kwiatowych równiez dużo,

- Lavender ice- ponoć krzak dosyć niski, kwiaty szczerze średnio mi się podobają,
Lavender flower circus - ponoć wyższa rośnie, kwiaty na pewno ma ładniejsze, niż ice, niestety nie utrzymują się dosyć długo, a później jakoś dziwnie kolor im blaknie,

Mogę szczerze polecić pastelle, ale nie wiem czy interesuje Cię róża w tym kolorze krzak zwarty, dosyć niski, kwiaty u mnie utrzymują się u niej już chyba z miesiąc.

Mam jeszcze z zamówionych róż, róże Biedermeier, niestety pies wiosna mi ją złamał i dopiero się w sobie zbiera i dzisiaj zauważyłam u niej dwa maleńkie paki kwiatowe
paulina_ns 17:21, 05 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Paulinko pięknie jest Róże cudne

Dziękuję Gosiu, chociaż jeszcze trochę pracy przede mną, kanciki pasuje zrobić, korę dosypac, niestety doba u mnie za krótka pozdrawiam kochana
paulina_ns 18:57, 05 lip 2017

Dzisiaj dalszy ciąg prac w ogrodzie, udało mi się do połowy zrobić kanciki i zaczęło padać...od razu wszystko lepiej wygląda

Muszę jeszcze dokupić korę i rozsypać, bo niestety wiatr co chwilę mi ją wywiewa
frezja 19:11, 05 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Widok z trawami powalający
paulina_ns 19:20, 05 lip 2017

frezja napisał(a)

Widok z trawami powalający

Ewka gracki w tym roku sie postaraly