Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 23:00, 23 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Bardzo lubię takie ogrody jak Dębowy bo tyle ciekawych zakamarków jest Aniu to te nowo dokupione działki to koło Dębowego czy tam gdzie nowy ogród powstaje?

sylwia_slomczewska napisał(a)
Załuż drugi wątek z tym nowo powstającym ogrodem bo nigdy nie mogę utrafić na niego. Łatwiej by się było zorientować co gdzie się dzieje

Sylwuś ,Nowo zakupiony areał jest z tyłu działki na Dębowym Lesie.Czyli z czasem powiększymy .Na razie to te krzaczorki co widać za huśtawką,
A w miejskim ogrodzie nie wiele się dzieje.Tyle i oile.Raczej zdecydowaliśmy się tutaj zainwestować na razie pracę .Tam może kiedyś , któreś z dzieci zamieszka.
Dlatego nie będę zakłądać drugiego wątku.Bo tu jest trochę tylko i to na razie wystarczy,Inaczej nie dam rady fizycznie tego obrobić.
Ogrodowe szaleństwo ... 23:00, 23 cze 2017

Do góry
Niedawno wróciłam z działki, jestem zmęczona jakbym przekopała hektar. U nas deszczu nie było. Róże i pomidory podlałam gnojówką z pokrzywy.
Pierwsza lilia w tym roku

Pierwsze i jedyne ogórki w tym roku (na razie):

Wiciokrzewy

Wśród brzóz i dębów 23:00, 23 cze 2017

Do góry
Basiu, miło mi, że do mnie zajrzałaś. Rzeczywiście, propozycja Hani jest sensowna, myślę, że w granicy od południa dobrze będą wyglądały pęcherznice Diabolo albo Luteus, a może jedne i drugie.
Natomiast granica od północy znajduje się wzdłuż brzozowej alejki i tuż za nią. Odległość od brzóz do ogrodzenia to tylko około trzy metry i ten trzymetrowy pas jest latem dość mocno zacieniony.Nie wszystko w takim cieniu będzie chciało rosnąć. Może choina kanadyjska? Bardzo mi się podoba. Tylko ona chyba dość wolno rośnie, a ja chciałabym dożyć efektu"zasłony".A może wysoki płot porośnięty bluszczem? Bluszczowi w cieniu będzie chyba dobrze...?
Elu, dziękuję za ponowne odwiedziny. To prawda, że można sobie z tym szkodnikiem radzić ale chyba jednak tyko do czasu. Te drzewa,jeśli nie są szczepione na pniu, szybko rosną i osiągają wysokość, która kiedyś uniemożliwi całkowity oprysk, albo usuwanie zarażonych pędów. Wolę nie ryzykować.

...i moje ulubione przetaczniki:
Tysiąc radości i utrapień 22:59, 23 cze 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Piękne fotki Joanno a te dzwoneczki powojnika i róże przechodzące przez płot mistrzostwo.
Pozdrawiam

Dzięki temu idąc ulicą ludzie mają ładny widok
Dzwoneczek Princess Diana

Tysiąc radości i utrapień 22:54, 23 cze 2017

Do góry
Carmencita

Moja działka na Dębowym Lesie 22:54, 23 cze 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Aniu to jest wiesiołek, tylko po wielkości nie widzę czy szlachetny ogrodowy czy dziki. Jak ci nie przeszkadza to zostaw, on nie potrzebuje ani dobrej ziemi ani nawożenia. Kwitnie bardzo długo ale tylko wieczorem albo w pochmurne dni. Wysiewa się masakrycznie więc jak nie chcesz go mieć za dużo to w przyszłym roku wyrywaj siewki.

Basiu, bardzo ci dziękuję.Tak właśnie jest,że wieczorem bardziej ma rozwinięte kwiaty a w dzień zamyka.Już 1, 5 metra wysokości ma.
To teraz pokwitnie trochę i go wywalę na łąki nie tam będzie.Chociaż na łąkach go nie widziałam.Nie mam pojęcia skąd on u mnie się wziął

Inne dzwonki
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:53, 23 cze 2017

Do góry
i na dobranoc

Tysiąc radości i utrapień 22:53, 23 cze 2017

Do góry
katel napisał(a)

To jak znajdziesz fotkę to cyknij, tych nie kojarzę - chętnie pooglądam

Zrobiłam zdjęcia

Mikelite

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:51, 23 cze 2017

Do góry
skalniaka kawalek

oman wielki

zmoczony przetacznik

i taki jeden z gieldyy nie wiedzialm co z tego bedzie wsadzilam w truskawki i koper
bylo tego wiecej ale jedna pani tez chciala kawalek wiec sie podzielilam. No i mam takiego patyka, ktora wlasnie zaczyna nabierac masy i kwitnac

jutro mu zrobie leszy portret jak jasniej bedzie

Moja działka na Dębowym Lesie 22:48, 23 cze 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Powojniki piękne
Zastanawiam się czy posadzone przy bluszczu na płocie by ładnie wyglądały?

Aniu kilka lilii będę musiał, ale marnie w stosunku do ilości jaką kupiłam

Musisz dobrać tylko dobre powojniki, a będą rosły wszędzie,Ja mam w rożnych miejscach i na siatce parę też
Bardzo mi szkoda i aż dziw,że coś nie tak poszło z liliami.U mnie wszystkie, co posadzę to są.A za rok dwa już mają więcej kwiatów na łodyżce ich więcej.

Dzwonek skupiony
Paleciaki...czyli nasze meble z palet :P 22:46, 23 cze 2017

Do góry
Ciekawy watek. Pozwolcie ze i ja pokaze jak wykorzystalam palety i stare skrzynki.

Lezanka hustajaca w pokoju dzieciecym

skrzynkowe polki

Z checia poogladam i inne pomysly.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:46, 23 cze 2017

Do góry
Snow Princes

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:45, 23 cze 2017

Do góry
podlewanie juz powoli wychodzi mi bokiem, no ale coz zrobic

zdazylam pare zdjec zrobic ale juz zaczynalo sie ciemno robic i wiekszosc nie do pokazania, zostaly te

pierwsza pysznoglowka

i kolejna jezowka
Dwa ogrody 22:44, 23 cze 2017

Do góry
Małgosiu, aby nie zanudzić różami akant dla Ciebie, nie sposób wstawić fotek wszystkich bylin, które rosną w ogródku, a też przecież kwitną w czerwcu i dlatego ten czerwiec taki bogaty w kolory

Ania, wszelki duch Zanim dojrzałam Twój wpis, rozmawiałam z eMem, który rok mamy nowy ogród.. cztery lata, widać po brzozach, które były sadzone jako pierwsze drzewa wiosną w zaplanowanej jako tako zimą przestrzeni pod ogród, brzozy dorwane jako cienkie jak palec patyczki.. nie cackam się z nimi, nie mają nawadniania.. rosną razem z pierwszą różą
a w rogu, na samym dole kocimiętka od Ciebie podarowana na pierwszym spotkaniu u Bożenki.. kocimiętka rozmnożona po dziesięć razy..

nie wszędzie jest och jedyne wolne miejsce to przedogródek, na którym miałam nic nie sadzić, na razie przechowalnia nadwyżek, lawenda przesadzana w maju po ostrym cięciu ładnie się zagęściła, ale wysoka w tym roku nie będzie
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:43, 23 cze 2017

Do góry
Kolejna róża Solo szykuje się do rozkwitu.

Skąpana w słońcu 22:42, 23 cze 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)
Ewa widzę , że róże kwitną na całego u mnie powoli jedne kończą na szczęście następne zaczynają mialam pomyłkę w eyes on you niestety nie dostałam tej którą zamówiłam napisałam do f. Na jesień mają podesłać nową no i może zamówię ze dwie dodatkowo tylko na co się zdecydować

Iwonko, ja osobiście mogę polecić róże Guillot , Delbard. Są zdrowe, maja piekne kwiaty i budują ładne krzaki. Moje serce zwłaszcza skradła róża Charles de nervaux. Już w pąku jest śliczna

Z nowości czekam z niecierpliwością na Geoff hamilton, A Shropshire Lad, Alexandra princesse de luxembourg i kilka innych.

Rozkwita też Artemis, ale Ty go masz

Na dobranoc ostróżki

Podwórkowa rehabilitacja 22:40, 23 cze 2017

Do góry
Joanno toż to stary sprawdzony duet. Może nudny ale mnie on zachwyca.
Dziękuję i macham na dobranoc Ewy-Nallar astrami

To tu... 22:36, 23 cze 2017

Do góry
To tu... 22:34, 23 cze 2017

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 22:33, 23 cze 2017

Do góry
ryska napisał(a)

Na balkonie od północy mam donice z begoniami i heliotropem. Ten drugi jeszcze nie kwitnie.

Begonie mają ten szczególny urok . Jak zakwitnie heliotrop, to będzie ślicznie wyglądał z białymi begoniami. Mój heliotrop też jeszcze nie kwitnie.
Zachwycam się zdjęciami .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies