Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogródkowe perypetie:) 17:59, 19 lip 2018

Do góry
Ale się musiałam wrócić coby pieszczocha zobaczyć lilie nawąchać, piękne kadry zobaczyć, oczko i tak super jest
te donice na tarasie takie miski gdzie kupowałaś bo chyba mialas takie betonowe co się rozleciały co?
Ogród prawie romantyczny 16:15, 19 lip 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Na ten widok, to aż zapiera dech w piersiach
Piękne masz też szałwie, lilie i hortensje

Bardzo dziękuję
Róże już przekwitają, ale na szczęście zakwitną znowu, już niedługo
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:08, 19 lip 2018

Do góry
A teraz opowiem Wam o mojej ostatniej przygodzie ogrodowej.

Podczas spotkania u Danusi w czerwcu spotkałam Panią producent programu Maja w ogrodzie - którą już znałam wcześniej przy okazji kręcenia odcinka u Ryszarda.

Pani Ania która ma pamięć książkową do ludzi i roślin przypomniała sobie mnie w mig i zapytała kiedy wreszcie zaproszę do siebie.
Nogi mi się ugięły bo ja to z tych co po cudzych ogrodach to chętnie łażę no ale swój to w najlepszym wypadku pokazuję na O.
A ponadto unikam stresu choćby miał być miły.

Więc mój M. załatwił sprawę za mnie - jaki pilny ogrodnik się zrobił.
Ja jękłam że taka susza i nie ten rok - uff odciągam sobie myślę a w oczach mam to co przecież mamy na cito do zrobienia.

Po powrocie z urlopiku zobaczyłam klęskę w ogrodzie podrasowaną suszą - zresztą pokazałam i utyskiwałam bo musiałam się wypłakać publicznie .
Powróciła z tyłu głowy myśl - no dobra ten rok odpada to pewne.I wtedy zadzwonił telefon - a nawet lepiej wcześniej dzwonił a ja odzwoniłam nie wiedząc do kogo - i usłyszałam w telefonie głos Pani redaktor...

za chwilkę ciąg dalszy opowieści

za dużo piszę więc ciut dla tych co lubią fotki

lilie henriego - jakieś maleńkie ale takie mi pasują - chyba takie puckie nie są że niskie

Moja działka na Dębowym Lesie 14:23, 19 lip 2018

Do góry
Witaj Aniu, nie wiem czy dobrze pamiętam, że przycinasz lilie na 10/15 cm po przekwitnięciu? Czy to nie wpływa na ich kondycję w przyszłym roku? Mnie strasznie denerwują sterczące badyle, ale je zostawiam.
Mieczyki i dalie piękne, kiedyś też miałam, teraz nie chcę niczego, co trzeba wykopywać na zimę. Będę oglądać u Ciebie
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:37, 19 lip 2018

Do góry
Ładne te wysokie bordowe lilie, pamiętasz może odmianę Gobasiu?

Vanilki masz sztywne po deszczach? U mnie, mimo krótkiego przycinania, stoją kwitnące w pełni tylko do pierwszego porządnego deszczu
Ogródkowe perypetie:) 13:17, 19 lip 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Sliczny kociak

Ogrodek masz dopieszczony. Lilie i liliowce cudowne. Co Ci nie pasuje w oczku?

Ilość roślin.. i misz masz jaki mi się zrobił. Oczywiście przez to, że posadziłam tam rośliny, żeby szybko zasłonić puste.. i to co musiałam gdzieś posadzić, żeby nie padło. Teraz polało.. i wszystko ruszyło.. i mi nie leży.
Trzeba to zmienić... jak wpadnę na pomysł jaki ma być klimat wokół oczka
Ogródkowe perypetie:) 13:14, 19 lip 2018

Do góry
Sliczny kociak

Ogrodek masz dopieszczony. Lilie i liliowce cudowne. Co Ci nie pasuje w oczku?
Ogródkowe perypetie:) 13:11, 19 lip 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Aguś ziemianki tak mają, że jak przekwitają i ziemniaki, że tak powiem dojrzewają i są do wykopywania, to górna ich część żółknie i zasycha, także może już na obiad parę ziemniaczków będziesz miałaa lilie w takim razie jak będę dzielić i przesadzać jesienią to ci zostawię cebulki... buziaki

No to dziś w kaloszach sprawdzę co mi tam urosło.. szczerze jestem ciekawa
Ogródkowe perypetie:) 12:04, 19 lip 2018

Do góry
Aguś ziemianki tak mają, że jak przekwitają i ziemniaki, że tak powiem dojrzewają i są do wykopywania, to górna ich część żółknie i zasycha, także może już na obiad parę ziemniaczków będziesz miałaa lilie w takim razie jak będę dzielić i przesadzać jesienią to ci zostawię cebulki... buziaki
Działeczka Asi :) 10:42, 19 lip 2018

Do góry
Asiu ładne kompozycje u Ciebie, duży wachlarz jeżówek,u mnie też lilie teraz mają pokaz i nawet mam podobne kolorystycznie do Twoich.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:49, 19 lip 2018

Do góry
Super spotkanie, no i trawki u Ciebie zawitają ten czas to chyba najlepszy w ogrodzie, wszystko pięknie kwitnie, floksy , lilie, dalie , a zapach w ogrodzie na pewno nie ziemski pozdrawiam Aniu
Działeczka Asi :) 07:15, 19 lip 2018

Do góry
Masz tak pięknie, że wcale się nie dziwię, że codziennie biegniesz na działkę i sprawdzasz co nowego kwitnie Piękne lilie i różyczki
Moja działka na Dębowym Lesie 22:40, 18 lip 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Muszę dokupić sobie niebieskich i fioletowych floksów. Lubię ich zapach,taki jak w dzieciństwie u babci

Ja tez je lubię, oj lubię bardzo
Mam kilka nowych ale jeszcze w tym roku widzę mi nie zakwitną.
A człowiek ciekawy, czy chociaż takie są jakie się kupiło

Lilie,zapach obłędny

Działeczka Asi :) 22:27, 18 lip 2018

Do góry
Dzisiaj u mnie cały dzień nie padało, duchota ogromna wręcz sauna na dworzu.
Na działeczce oczywiście byłam Wzięłam aparat, bo miałam nadzieję, że lilie orientalne zakwitły. Ale niestety jeszcze nie... ale mam inne lilie, które zakwitły

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:32, 18 lip 2018

Do góry
greg66 napisał(a)
Ten dębowy zakątek lasu to pewnie najatrakcyjniejsze miejsce na Lubelszczyźnie
Wszystko ładnie kwitnie a lilie nadają zapach upojnego lata.
Nic tylko kontemplować i beztrosko spedzać czas (gdyby tylko tak się dało).
Pozdrawiam
Wątek oczywiście zaznaczony.

No pewnie ;że ten Dębowy śliczny. Kwitnien w bród. Roślin bogato I w ogrodach i na łąkach. Ptactwa wszelakiego i zwierzyny też nie brakuje przedwczoraj to mnie rano obudziły ryczace blisko koziołki (samce saren )

Bogusiu piękne masz te nowe jezowki.
Aby przezimowaly to będą już tylko piękniejsze z roku na rok
Ogród kwiatowy 19:18, 18 lip 2018

Do góry

U mnie leje, a nowe rośliny czekają na wsadzenie. Dziś kupiłam 2 nowe odmiany kocimiętki. Nepeta Neptune i Summer Magic. Niski kłosowiec Agastache Beelicious Purple. Żółty złocień właściwy Leucanthemum Goldfinch, dzielżan Salsa. Ostróżki, lilie i floksy czekają od ubiegłego tygodnia.

Do raju daleko - u Ewy 18:17, 18 lip 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Pozazdrościć słońca.. normalnie wakacje mi się przypominają moje, tydzień słońca dwa deszczu... U nas od soboty ma być dopiero ładniej. Wszystko leży.. hortensje, lilie, jeżówki...

Słońce dziś było nawet nie takie ostre, tylko za taką mgiełką. Ale to dobrze, bo byśmy nie wytrzymały tyle nad jeziorem. Bardzo ciepło dziś było.
W piątek zapowiadają 2 godziny deszczu, 0,5 mmm. Może nawet do nas nie dojść.
Ogródek Iwony II 12:06, 18 lip 2018

Do góry
zabaewa napisał(a)
Pospacerowałam, pooglądałam i pozachwycałam się U mnie Iwonko też trawnik umiera. Też przestałam już o niego walczyć. Popadało dwa dni - tzn. trudno nazwać to popadaniem. Były dwa oberwania chmury. A dzisiaj znów tropiki. W upały wychodzę do ogrodu tylko wieczorem - podlać co się da. Ale niektórym roślinom taka pogoda sprzyja. Canny u mnie szaleją, lawenda również. Pelargonie są niesamowite - nigdy wcześniej takich nie miałam. Maliny i jeżyny uginają się pod owocami. Nawet pigwa w tym roku mi zaszalała. Róże dały spektakl - tylko krótki, piwonie podobnie. A teraz królują lilie, tytoń ozdobny, groszek pachnący i maciejka - zapach oszołamia. Wieczorami sąsiedzi przychodzą na spacer powąchać
Umierają mi za to hortki, doorenbosy, jednoroczne już dawno odeszły, trawy mam popalone od góry. Żal patrzeć...
pozdrawiam

Ewo, pięknie opisałaś swój ogród. Jak tak czytam, potrafiłam się oczami wyobraźni przenieść do Ciebie. Trawnik odżyje po deszczach, choć nie wiadomo, jak będzie później. No cóż, taka kolej rzeczy. Oglądałam zdjęcia z 2016 i 2017 roku. Zupełnie inny lipiec mamy. Zupełnie ... Czyli ogród zaskakuje. Zmieniają nam się obrazy ogrodu. I cieszmy się tym, co jest w danym momencie. Nigdy nie jest tak samo. Szkoda tylko drzew, ale moz eto chwilowo gubią liście, a za rok odbiją i wszystko odżyje? Jest taka możliwość...
Wiesz, u wszystkich kwitną lilie, u mnie dopiero dwie rozkwitły, na kolejne czekam. Postanowiłam, ze co roku będę dosadzać kolejne. Cudne są.
Do raju daleko - u Ewy 10:59, 18 lip 2018

Do góry
Pozazdrościć słońca.. normalnie wakacje mi się przypominają moje, tydzień słońca dwa deszczu... U nas od soboty ma być dopiero ładniej. Wszystko leży.. hortensje, lilie, jeżówki...
Ogródkowe perypetie:) 10:43, 18 lip 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Aguś tą trzykrotkę chciałam, wtedy jeszcze o czyśćcu myślałam, ale dostałam od Kondzia a Ty kcesz te lilie co ci się spodobały, co prawda już nie kwitną, ale mogę przywieźć- buziak

Ok jakby ci się coś jeszcze przypomniało to pisz. Nie wiem czy teraz męczyć lilie wykopywaniem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies