Pierwsza wersja jest lepsza, ale w grupie hortensji dodałabym jeszcze jedną, czyli 3 szt. A po prawej możesz dać nie jeden a dwa miskanty.
Wybierz taki miskant który będzie wyższy od hortensji, czyli chyba Gracillimus, MOrning Light jest za niski. Ewentualnie weź pod uwagę "Variegatus".
Możesz sadzić po kilka szt po kolei. Taka wymieszana i kolorowa konstrukcja jaką chcesz zastosować nie zrobi dobrego tła dla innych roślin, które będą rosły przed nimi. No bo jakie i jak posadzić? ja bym tak nie robiła, tzn, nie mieszała pojedynczych po jednym.
Brzozy nie są w stanie zacienić, ponieważ ich korony nie są na tyle rozłożyste, ani wysokie. Raczej większe drzewa na wysokim pniu typu tulipanowiec, platan (można ciąć, ograniczać jego wysokość i rozmiar korony), klony, lipy.
Albo zbudować ażurową drewnianą konstrukcję, lub zamontować kilka "żagli".
Irenko, popatrzyłam , tak na bogato się zrobiło i wypasione te rabaty Niezła jesteś w upychaniu bylin Róże czerwone u Ciebie - strzał w dziesiątkę. Energetycznie, jak zawsze.
Czy tą odmianę żurawek można łączyć z iglakami?
.
Mam rabatę narazie w większości z iglakami i chcę ją zmieniać w bukszpanowo-żurawkowo-hortensjową z dodatkiem traw.
Obecnie nie mam kasy dużo by całą rabatę tak zmienić.
Więc zastanawiam się czy mogę posadzić przy iglakach te żurawki?
4 bukszpany już posadziłam..pomalutku zmieniam.
Witam serdecznie chcę zapytać o zdjęcie powyżej z jakiego ogrodu ? Zestawienie super - bardzo pasowałby pod mój płot
Jeśli można ,chciałbym zobaczyć więcej zdjęć z tego ogrodu.
Pozdrawiam.
seria pytan:
Jak nazywa sie grujecznik
czy na dachu jest nawadnianie
jakbto sie trzyma
jaka warstwa, chyba sporo ziemi jesli myslisz o drzewku...
pozdrawiam
Kora przekompostowana jest ciemniejsza, nie blaknie. Im dłużej kompostowana tym czarniejsza. Sypałam nawet czarną prawie (brunatną). Świeżą rozpoznam z daleka i z bliska.