Stipa rośnie i chce kwitnąć, zaraz będzie towarzyszyć różom. Niestety dla wielu róż tutaj to pierwszy rok więc będą mniejsze.
Na pergoli za moment LO otworzy więcej kwiatów i zakwitną ostróżki, to pierwszy rok, będę obserwować nasadzenia. Już mam pewne przemyślenia co do dzwonków więc na jesieni roszady
U mnie już łubiny ścięte, zaczęły zawiązywać nasionka więc je wycięłam, zostawiłam jeszcze małe niedobitki
Zaczyna się czas szałwii
Mam kilka siewek ale nie wiem od której, dam im czas to się określą
Kasia, za dużo cięcia, nie wyrabiam z niczym, zrobię żywopłocik, szybciej i łatwiej ciąć; na jesień sporo zmian dokonać muszę
miałam robić poprzedniej jesieni i wiosną i nie udało się.
Rano dziś obleciałam, masakra, chwasty, byliny przekwitłe, jeden chaos.
Róże po burzach z muru zerwało, leżą na bylinach, piwonie leżą, inna róża na jeżówkach, tak ją wygięło.
Basiu, a czy możesz zrobić zdjęcia tego " systemu"? Jakie rolki i po czym się poruszają? Dokładnie tego szukam dla siebie. Mam taras od południa i potrzebuje zacienienia ale tylko na czas silnego słońca...
Nie dają zyć znaczy, że wodę kradną? A właśnie w brzozy chciałam dać, na tle szmaragdów ładnie by się odznaczały... i pięknie wyglądają u Ciebie takie ogromne białe kwiatostany
Wiązówka ślicznie wygląda
Buki pamiętam jak pytałaś - u mnie ten przy ścianie przesadzany ruszył wcześniej, cieplej miał ale na dziś zdecydowanie ten wyższy (przy zjeżdzalni) cieszy oko - ma ogromne bordowe liście. Ten pierwszy zdecydowanie mniejsze i jaśniejsze (mimo że stanowisko podobne) tłumaczę sobie tym, że pewnie "siła" wzrostu w korzeń idzie jak ma miejscówkę w miarę świeżą
Może u Ciebie tak jak z ss Reni?